ZIUA in judet

Staţiunile Eforie Sud şi Eforie Nord vor întâmpina turiştii cu... regate Au început lucrările pentru alimentarea cu gazeAu mai rămas doar trei luni până la începerea sezonului estival, iar administraţia locală a oraşului Eforie depune eforturi susţinute pentru a primi turiştii în condiţii cât mai bune. Astfel, în această perioadă, urmează montarea a două „şalupe de luptă“, după cum le numeşte însuşi primarul, care vor atrage, cu siguranţă, atenţia turiştilor.
 

„Aceste nave le avem de la Poliţia de Frontieră. Le avem de ceva timp, dar noi le-am ţinut în Portul Constanţa. Acum, că vremea s-a îndreptat, le vom transporta în Eforie. Una dintre ele va fi amplasată la ieşirea din Eforie Sud, pe partea dreaptă, înspre Tuzla. Cealaltă va fi amplasată între cele două staţiuni, Eforie Sud şi Eforie Nord“, a declarat, pentru ZIUA în Judeţ, primarul oraşului Eforie, Ovidiu Brăiloiu.

 
În acest moment, constructorii lucrează la postamentele pe care vor fi amplasate cele două regate. În următoarea etapă, acestea vor fi curăţate şi vopsite într-un model pe care arhitecţii urmează să îl aleagă în cursul acestei săptămâni.


 
Şi pentru că sezonul estival se apropie, administraţia locală a hotărât înfiinţarea şi dotarea unei societăţi care să se ocupe de spaţiile verzi din cele două staţiuni.
 

„Dotarea am făcut-o de la bugetul local. Noi dăm în folosinţă sculele şi utilajele, pe care noi le-am achiziţionat, iar această societate, care are un număr de 30 de angajaţi, va avea grijă de aceste bunuri. Cam 30.000 de euro au costat utilajele“, a precizat edilul-şef Ovidiu Brăiloiu.

 
Un alt proiect al administraţiei locale vizează modernizarea teatrelor şi a parcurilor din Eforie Nord, în acest moment lucrându-se la documentaţie. Conform primarului, documentaţia nu este gata, deoarece s-ar putea modifica proiectul. Ideea tot mai vehiculată de reprezentanţii administraţiei locale presupune ca cele două teatre să fie distruse şi construite de la zero. Mai mult, acestea ar urma să fie acoperite şi să semene cu o arenă.
 
Un alt proiect pe care administraţia locală îl desfăşoară în această perioadă este legat de alimentarea cu gaze a celor două staţiuni. Lucrările au ajuns, în acest moment, la faleza din Eforie Nord, unde o echipă se ocupă de săpături, iar o alta introduce conductele care ar urma să asigure alimentarea cu gaze. Conform proiectului, în zilele următoare, constructorii ar trebui să ajungă cu o conductă până la intrarea în staţiunea Eforie Sud.
 
Lucrările din cadrul proiectului „Înfiinţare distribuţie de gaze naturale în oraşul Eforie - reţea de distribuţie şi branşament media presiune pentru alimentarea cu gaze naturale a localităţilor Eforie Nord şi Eforie Sud“ au ca perioadă de derulare patru ani, iar firma care se ocupă de lucrări ar trebui să finalizeze prima parte a acestora până în luna iulie. Valoarea totală a investiţiei se ridică la 80 de milioane de lei, iar administraţia locală va suporta 45% din această investiţie. 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Posturi vacante în cadrul Primăriei Orașului Eforie

15 Mar 2019 522

Posturi vacante la Primăria Eforie, judeţul Constanţa

25 Feb 2019 1007

Primăria oraşului Eforie, judeţul Constanţa, scoate la concurs un post vacant. Ce condiţii trebuie îndeplinite

24 Feb 2019 1430

Societatea Acvatot SRL va executa lucrări în Eforie Nord şi Eforie Sud (document)

20 Feb 2019 837

Primăria Orașului Eforie organizează concurs de recrutare. Care sunt condițiile

08 Feb 2019 698

Primăria Oraşului Eforie, judeţul Constanţa angajeză. Când are loc concursul

28 Dec 2018 682

Primăria oraşului Eforie judeţul Constanţa face angajări. Ce post este vacant şi cine poate participa

26 Dec 2018 811

Primăria Oraşului Eforie, judeţul Constanţa face angajări. Ce posturi sunt vacante și când este programat concursul

17 Dec 2018 973

Primăria Oraşului Eforie scoate la concurs un post vacant

29 Oct 2018 1065

Primăria Oraşului Eforie judeţul Constanţa scoate la concurs două posturi vacante. Ce condiții trebuie îndeplinite

21 Sep 2018 1178

Contestaţia făcută de Zip Escort a fost admisă Primăria Eforie, obligată de CNSC să reanalizeze ofertele pentru serviciile de pază

04 Sep 2018 2040

Primăria Eforie îşi actualizează Planul Urbanistic General. Cine a obţinut contractul (document)

30 Aug 2018 1028

O societate cu datorii la stat care aparţine unui consilier local din Eforie a câştigat o licitaţie organizată de Primăria Mangalia

03 Jul 2018 2738

Primăria Oraşului Eforie angajează administrator public

21 May 2018 1161

Scandal la Primaria Eforie! (video)

10 Feb 2018 3888