Cu implicarea primarului Gheorghe Hânsă Transport gratuit Cernavodă - Medgidia pentru persoanele asistate

cernavoda11.jpgPrimarul Gheorghe Hânsă nu a întârziat să răspundă solicitării persoanelor fără posibilităţi financiare din Cernavodă şi a pus la dispoziţia acestora transport gratuit pentru deplasarea lor la punctele de lucru ale instituţiilor deconcentrate din Medgidia.

Asistaţii social din oraşul Cernavodă au fost nevoiţi în ultimii patru ani să facă naveta la Medgidia pentru a putea intra în posesia ajutorului social. Altfel spus, unii dintre ei plăteau 20-30 de lei lunar pentru navetă ca să le intre în casă un ajutor social în cuantum de 90 de lei. „În ultimii patru ani am pierdut prin desfiinţarea punctelor de lucru ale instituţiilor deconcentrate atât AJOFM-ul cât şi Casa de Pensii.

 cernavoda1.jpgOamenii sunt nevoiţi de atunci să se deplaseze la Medgidia pentru procurarea sau depunerea diferitelor documente. Când Guvernul a solicitat reducerea numărului de bugetari, pe fostul primar (n.r. social-democrata Mariana Mircea) nu l-a interesat ce se întâmplă şi a desfiinţat punctele de lucru de la Cernavodă, şi cei mai săraci au fost puşi pe drum, tocmai până la Medgidia, fără a fi ajutaţi în vreun fel", a explicat primarul liberal Gheorghe Hânsă. Ieri, problema nevoiaşilor a fost parţial rezolvată. Mai precis, primarul a pus la dispoziţia celor 60 de persoane asistate social în mod gratuit un mijloc de transport în comun. Gheorghe Hânsă a explicat că autobuzul se va deplasa săptămânal la Medgidia până când el va reuşi să redeschidă la Cernavodă punctele de lucru ale instituţiilor deconcentrate - puncte de lucru ce au fost înfiinţate într-un mandat anterior tot de primarul Gheorghe Hânsă.

Localnicii i-au mulţumit edilului

Localnicii i-au mulţumit primarului pentru ajutorul acordat, apreciind că Hânsă şi-a respectat astfel o altă promisiune făcută în campania electorală. Printre lucrurile făgăduite localnicilor şi deja împlinite se numără şi deschiderea porţilor de acces ale Primăriei, care, potrivit localnicilor, timp de patru ani, în perioada mandatului Marianei Mircea, au fost închise. Hânsă a promis şi că va menţine permanent dialogul cu electoratul. Urmarea? În fiecare marţi, de la ora 14.00, primarul are program de audienţe cu publicul. Primarul Gheorghe Hânsă se implică în aceste zile şi pentru a rezolva într-un timp cât mai scurt maldărul de dosare ale localnicilor lăsate nerezolvate de fosta administraţie. „Cetăţenii aşteaptă un răspuns, aceste dosare stau pe masă de luni de zile. Vom lucra până le vom rezolva pe toate", a explicat primarul.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primăria Orașului Cernavodă, județul Constanța, vinde la licitație 13 terenuri

02 May 2024 482

Licitații Constanța Obenman Construct SRL va încasa peste un milion de lei de la Primăria Cernavodă. Iată ce contact a obținut (DOCUMENT)

02 May 2024 480

Cumpărări directe Constanța Imobilele din Cernavodă, evaluate de Topcadex SRL. Primaria Cernavoda va scoate din conturi peste 120.000 de lei (DOCUMENT)

29 Apr 2024 351

Axiopolis Cernavodă atletism Gemenii Alexandru și Bogdan Marica și antrenorul lor, Vicențiu Culea, pe podium la București

29 Apr 2024 592

UPDATE Accident rutier în Duminica Floriilor la Cernavodă! Două persoane, rănite

28 Apr 2024 848

Liga a 3-a Axiopolis Cernavodă a revenit de la 0-2 cu FC Voluntari II, câștigând în prelungiri!

28 Apr 2024 653

Primăria Cernavodă, județul Constanșa lansează licitație pentru dotări la rețeaua agent termic secundar (DOCUMENT)

25 Apr 2024 626

Contracte publice Cerna Pro Construct SRL, din Cernavodă, cere să intre în insolvență!

25 Apr 2024 410

Elena Marinela Negulici, fost director economic al CNE Cernavodă, proces contra Statului Român, după achitarea definitivă într-un dosar DNA Constanța!

24 Apr 2024 586

IPJ Constanța Infracțiuni rutiere, constatate de polițiști

23 Apr 2024 444

Firme Constanța CL Cernavodă preia rolul de asociat unic în Utilităţi Publice-Gospodăria Comunală SRL

22 Apr 2024 514

Licitații Constanța Spații verzi și locuri de joacă modernizate la Cernavodă. Cine execută contractul (DOCUMENT)

22 Apr 2024 460

Licitații Constanța Achiziție de peste jumătate de milion de lei făcută de Utilități Publice – Gospodăria Comunală SRL. Despre ce este vorba (DOCUMENT)

22 Apr 2024 564

Doi copii din Cernavodă au fugit de acasă pentru a se plimba singuri din municipiul Constanța! Mama minorilor, sancționată de polițiști

21 Apr 2024 759

Fotbal Liga a 3-a Gloria Băneasa s-a impus în prelungiri în duelul cu Axiopolis Cernavodă

21 Apr 2024 756