Editorial Sifonarul Ghişe cere ca ziariştii să fie controlaţi la cap

Manuela-Moldoveanu-1_oct.jpgSenatorul liberal Ioan Ghişe, unul dintre cei care au semnat un angajament de colaborare cu Securitatea, a uimit opinia publică emiţând un proiect de lege din puţul gândirii sale de pârâcios.

Deşi au trecut două decenii de la regimul în care a activat, Ghişe nu pare să se fi desprins de obiceiurile sale demne de era apusă. Liberalul, dacă acest parlamentar se poate numi aşa, a propus un proiect de lege prin care intenţionează să pună zăbale presei din România şi implicit libertăţii de exprimare. Ghişe a depus la Senat o aşa-zisă lege a jurnalistului, prin care propune condamnarea delictului de presă. Minte luminată probabil de aura fantomei lui Ceauşescu, penelistul a identificat chiar şi faptele de care se fac vinovaţi jurnaliştii - „delict" şi „cvasi-delict". Mai rămâne acum ca acestea să fie şi sancţionate, după dorinţa acestui individ. Potrivit lui Ghişe, ziariştii ar trebui să-şi desfăşoare activitatea în cadrul unor cabinete jurnalistice, să dea un examen de atestare o dată la trei ani şi să fie examinaţi psihologic anual. Deşi intenţiile legii sale sunt vădit coercitive pentru reprezentanţii mass-media, Ghişe, cu o inocenţă nepotrivită pentru trecutul său, susţine că vrea ca legea să fie un mijloc de protecţie a presei în condiţiile în care aceasta a fost inclusă la categoria punctelor vulnerabile în strategia de apărare naţională. Sancţiunile care anină deasupra capetelor jurnaliştilor „datorită" legii lui Ghişe merg de la mustrare, avertisment, amendă de la două la zece salarii medii pe economie, interdicţia de a exercita profesia de la o lună la un an şi chiar excluderea din această breaslă. Iată de câtă imaginaţie dă dovadă parlamentarul, care a rezolvat legislativ toate problemele care îi dor pe români şi mai rămăsese să se mai ocupe de jurnalişti. Ce ne uimeşte şi mai mult este tupeul pe care şi-l arogă fostul colaborator al Securităţii, în a trasa ce este şi ce nu este corect în modul cum sunt redactate materialele de presă. Poate vrea să ne arate şi cum să scriem, că doar are experienţă, acumulată pe vremea când dădea cu subsemnatul pe la Securitate. În locul lui Ghişe, un om cu bun simţ ar fi zis mersi că n-a fost pus pe tuşă, atunci când Mona Muscă, acuzată şi ea de colaborare cu Securitatea, a fost exclusă din PNL. Spuneam că ar trebui să zică mulţumesc că a rămas în politică şi că, datorită partidului, a ajuns din nou în Parlament. Nu spun că toţi ziariştii sunt normali la cap şi că toate materialele de presă sunt scrise deontologic, însă nu cred că mai trăim timpurile în care un om, care s-a aplecat dinaintea Securităţii, să ne spună ce este corect sau ce nu, în a scrie ceva despre o persoană. Până la urmă, informările pe care domnia-sa le-a oferit fostului regim erau supuse vreunei reglementări?


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 25 septembrie 2020

30 Sep 2020 2061

Ce modificări apar la Serviciul pașapoarte. Prefectul Ioan Albu face precizări

27 Aug 2017 3751

Ioan Ghişe, de la compania germană DSD Noel, şi Vasile Damian, de la UTI, audiaţi în dosarul lui Sorin Strutinsky (rechizitoriu)

10 Nov 2016 3169

UPDATE-Traian Băsescu a fost chemat la Parchetul Militar

27 Apr 2016 2112

Băsescu, cu ameninţarea dosarelor deasupra capului

13 Oct 2015 1680

Tăriceanu îi cere lui Iohannis să le înlăture din funcții pe Stanciu și Kovesi

26 May 2015 2263

Află de ce susţine Ghişe candidatura lui Tăriceanu

27 Oct 2014 1580

Surse Mediafax Haşotti nu ar mai avea sprijin pentru conducerea grupului PNL din Senat

30 Sep 2014 1500

Ghişe nu a reuşit să intre în cursa pentru Cotroceni. Află pe cine susţine

24 Sep 2014 1812

Senatorul Ioan Ghişe, candidat la preşedenţie, îşi prezintă astăzi proiectul de ţară

07 Aug 2014 3007

Nemulțumit de deciziile din PNL Ioan Ghișe s-a decis, demisionează!

21 Jul 2014 1976

Senatorul Ioan Ghişe părăseşte PNL-ul

21 Jul 2014 2017

Ioan Ghişe se gândeşte să intre în cursă Al treilea candidat PNL la prezidenţiale?

17 Jul 2014 2333

S-a încheiat votarea la Congresul PNL. Iată cine va prelua şefia partidului

28 Jun 2014 1942

Liberalii îşi aleg azi prezidenţiabilul

28 Jun 2014 2057