Fabrica de caramida se va construi la Saligny

stanga_sus_saligny_sediu_primarie3.jpg Pentru că în privinţa terenului din satul Ştefan cel Mare există un litigiu, chinezii vor ridica fabrica de cărămidă la Saligny

Primăria Saligny a aprobat în ultima şedinţă a Consiliului Local concesionarea unei suprafeţe de 7 200 mp pentru construirea unei fabrici de cărămidă. Pentru că în privinţa terenului pe care voiau iniţial să construiască există un litigiu, investitorii au optat pentru un alt amplasament.

Iniţial, investitorii chinezi de la Golden Way Development BV - SC Long Wall Brick SRL România au optat pentru un teren din localitatea Ştefan cel Mare, în suprafaţă de 35 000 mp. Potrivit primarului comunei Saligny, Gabriel Tătulescu, dezvoltatorul dorea, astfel, să profite de condiţiile oferite de localitatea Ştefan cel Mare: apropierea de autostrada A2, de Canalul Dunăre - Marea Neagră şi ieşirea la DN 22C. În plus, terenul era situat în apropiere de calea ferată. Înţelegerea iniţială nu a mai putut fi însă parafată, întrucât terenul din localitatea Ştefan cel Mare fusese concesionat anterior unei alte firme, care nu şi-a respectat, potrivit edilului, obligaţiile contractuale, subînchiriindu-l. Gabriel Tătulescu afirmă că regimul juridic al acestui teren va fi clarificat în instanţă. „Deşi nu avea voie, această societate a subînchiriat terenul. În plus, nu şi-a mai plătit impozitele de doi ani de zile", a precizat edilul-şef.

Fabrica de cărămidă se va construi pe amplasamentul fostului CAP, adică în Saligny. Gabriel Tătulescu a adăugat că oamenii de afaceri chinezi au venit în România chiar în urmă cu câteva zile, pentru a face măsurători. Investiţia se cifrează la aproape 20 milioane euro şi, dacă se va concretiza, va crea 50 de locuri de muncă pentru locuitorii comunei.

saligny_primar_tatulescu_gabriel.jpgComuna are nevoie de bani pentru finalizarea grădiniţei

În ceea ce priveşte alte proiecte ale comunităţii locale, primarul Gabriel Tătulescu spune că se confruntă cu lipsa banilor. Mai exact, lucrările la grădiniţa cea nouă nu pot continua din cauza faptului că Ministerul Educaţiei nu a alocat banii necesari ducerii la bun sfârşit a investiţiei. Primarul a precizat că, în cazul în care Guvernul nu îi va da bani pentru finalizarea grădiniţei, va face tot posibilul, anul care vine, să găsească bani din bugetul local sau din alte surse.

Pe de altă parte, atmosfera de sărbătoare se va face simţită în perioada următoare în comuna Saligny. Primăria va oferi copiilor cadouri, cu ocazia sărbătorilor de iarnă. „Avem aproximativ 310 copii, cărora le vom oferi, până pe 11 decembrie, cadouri cu ocazia Crăciunului", a afirmat primarul Tătulescu. Copiii vor primi în dar dulciuri, suc şi multe fructe.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

ghenade c-tin

08 Jan, 2010 19:06

MA BUCUR CA PROIECTU CU" CONSTRUCTIA FABRICI DE CARAMIDA" SA AIBA O REZOLUTIE JURITICA POZITIVA PENTRU COMUNITATE SI NU NUMAI. DACA ACEST PROIECT SE VA FINALIZA POZITIV, INTRUN TERMEN SCURT,TIN SA FELICIT "PRIMARUL SI CONSILIU LOCAL

Articole asemanatoare

Câți bani a confiscat tribunalul Condamnare pentru Meran Dorin, fostul șef al Gărzii de Mediu Tulcea! DNA îl acuză de luare de mită! (DOCUMENT)

15 May 2024 179

Vești bune pentru angajații de la stat! S-au stabilit încă trei zile libere

12 May 2024 716

Licitații Constanța Școlile din comuna Agigea vor fi dotate cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale cu bani din PNRR (DOCUMENT)

09 May 2024 1000

Horoscop pentru miercuri, 08 mai 2024. Una din zodii va cheltui sume importante de bani

08 May 2024 670

Este oficial! Asociația Handbal Club Dobrogea Sud Constanța a intrat în insolvență! Câți bani a primit în ultimii ani de la Primăria Constanța (DOCUMENT)

07 May 2024 602

Tradiții pentru spor și sănătate în prima zi de Paște. Copiii se spală pe faţă în apa în care părinţii au pus un ou roşu şi bani

05 May 2024 1711

Un tip de pensie va dispărea de la 1 septembrie 2024. Care este aceasta?

04 May 2024 4105

Cererea de arestare, respinsă Trafic de cocaină la Constanța! Ce sume de bani cerea suspectul pentru drogurile comercializate (GALERIE FOTO+VIDEO)

01 May 2024 633

Horoscop pentru luna Mai, anul 2024. Cheful de distracții și aventuri este accentuat în prima parte a lunii pentru una dintre zodii

01 May 2024 583

Județul Constanța În prag de sărbătoare, 21 de copii ai comunei Cumpăna au primit daruri (Galerie FOTO)

30 Apr 2024 582

Percheziții Constanța Lucrător la o casă de schimb valutar, suspectat că și-ar fi însușit aproape de 200.000 lei

30 Apr 2024 524

Caz incredibil la Năvodari! Droguri cumpărate cu bani falși! Primele condamnări

29 Apr 2024 718

Bătrânii Constanței, celebrați de Primărie. Vor primi bani la domiciliu

29 Apr 2024 414

RAJA Constanța Casieriile, închise de 1 Mai și perioada sărbătorilor Pascale. Vezi cum poți plăti

29 Apr 2024 437

Anunț de ultimă oră al premierul Marcel Ciolacu despre salarii și pensii

26 Apr 2024 544