Profesorii de la Facultatea de Matematică au discutat cu Dănuţ Tiberius Epure, candidatul la funcţia de rector al Universităţii

Prof. dr. Dănuţ Tiberius Epure, decanul Facultăţii de Ştiinţe Economice şi principalul candidat pentru ocuparea funcţiei de rector al Universităţii „Ovidius" din Constanţa a avut vineri, 17 februarie 2012, ultima întâlnire oficială cuprinsă în agenda sa electorală, în cadrul căreia s-a bucurat de prezenţa colectivului Facultăţii de Matematică şi Informatică. Foarte apreciată în rândul comunităţii academice ovidiene, seria întrevederilor prof. dr. Dănuţ Tiberius Epure cu cadrele didactice aparţinând fiecărei facultăţi în parte reprezintă un prim pas spre standardul pe care candidatul doreşte să-l impună, la nivelul comunicării, în întreaga Universitate „Ovidius" din Constanţa. Prin organizarea acestor dezbateri, prof. dr. Dănuţ Tiberius Epure a dorit să dea posilitatea tuturor celor care îşi desfăşoară activitatea în instituţia constănţeană să se facă auziţi, principalele obiective ale întâlnirilor fiind identificarea problemelor specifice atât ale studenţilor, cât şi ale cadrelor didactice, alături de combaterea acestora prin munca în echipă. Pe parcursul întrevederii, candidatul şi-a prezentat, în detaliu, întreg planul managerial, oferind o amplă descriere a reformelor pe care doreşte să le implementeze, alături de echipa sa, pentru a include Universitatea „Ovidius" din Constanţa în categoria universităţilor de cercetare avansată şi educaţie.

Mai mult, împreună cu colectivul Facultăţii de Matematică şi Informatică, prof. dr. Dănuţ Tiberius Epure a reuşit să întocmească o listă de priorităţi, care vizează activitatea cadrelor didactice. Astfel, printre principalele demersuri se numără: încurajarea şi sprijinirea promovării cadrelor didactice, dar şi stabilirea normei didactice de predare la limita inferioară, conform legii, pentru personalul didactic care desfăşoară activitate de cercetare. O mare parte a discuţiilor s-a purtat pe marginea susţinerii pe care conducerea universităţii ar trebui să o ofere facultăţilor, în această direcţie reformele luate în calcul fiind: implicarea conducerii universităţii în rezolvarea problemelor legate de ierarhizarea domeniilor de studii, alături de susţinerea programelor de studii tradiţionale şi implicarea în rentabilizarea acestora. În final, cei prezenţi l-au felicitat pe candidat pentru claritatea şi complexitatea programului său managerial, centrat pe calitate şi orientat spre modernizare, dar şi pentru calitatea expunerii şi capacităţile organizatorice, de care a dat dovadă pe parcursul întâlnirii, urându-i totodată succes în restul campaniei.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

73 de ani de la nașterea actorului, regizorului și scriitorului constănțean Vasile Cojocaru

17 Jan 2023 2726

#DobrogeaDigitală „Pentru Tafrali, Dobrogea a fost o datorie”

09 Nov 2021 3229

Jurnalist cunoscut, audiat la DIICOT într-un dosar de trafic de droguri. Cine sunt celelate persoane audiate în dosar

16 Jul 2018 3417

Traian Băsescu speră la o redefinire a abuzului în serviciu de către judecătorii CCR

30 May 2016 3460

MAE Atenționare de călătorie Danemarca

03 May 2016 3800

Interviu online cu Robert Boroianu, candidatul PNL pentru Consiliul Judeţean „După 16 ani de administraţie a echipei PSD Constanţa, avem o situaţie dezastruoasă atât la nivel local, cât şi la nivel judeţean!”

30 Apr 2016 6207

Angola – Epidemie de febră galbenă

18 Mar 2016 2674

Plaja Modern, scapă de imaginea dezolantă Se anunţă amenzi pentru cei care nu fac curat

15 Mar 2016 5233

Comisia Europeana lansează Raportul de țară 2016

09 Mar 2016 2999

Comunicat PNL Constanta

08 Feb 2016 3026

Atenţionare de călătorie SUA - Condiții meteorologice severe pentru zonele de Nord - Est și Est, Washinhton DC și metropola New York

22 Jan 2016 3025

Atenţionare de călătorie Turcia – Anulare zboruri de pe aeroporturile din Istanbul

19 Jan 2016 2675

Atenţionare de călătorie Bulgaria – coduri de vreme rece, ninsori și polei

06 Jan 2016 2787

Atenţionare de călătorie Belgia – grevă în sistemul feroviar din capitala Bruxelles și din sudul țării

04 Jan 2016 2771

Ungaria – reglementări privind circulaţia camioanelor în perioada Crăciunului

21 Dec 2015 2769