La Phoenicia, la Doctorul turismului Mohammad Murad, oficial si incognito

complex_central.jpgV-am promis inca de acum cateva zile o scurta poveste din fieful noului presedinte al patronilor din turismul romanesc, doctorul Mohammad Murad, patronul lantului hotelier Phoenicia. Am intarziat justificat, caci, va atrag atentia si dumneaoastra stiti, nu-mi plac scrierile cu miros oficial. Ori prima intalnire a fost oficiala si s-a lasat si cu niste sageti infipte intr-o spinare politica de primar - ghici care!, probabil motivul pentru carestarostele hotelierilor locali, Nicolae Bucovala si-a gasit de treaba si a disparut cand a venit vremea sa stam si noi la o barfa si-un ciolan afumat, si-a lasat-o pe baricade doar pe joviala Corina Martin. Plus, ca s-a vajait cu plaje, s-a suflat in Frunza si a fost dezvaluit motivul pentru care ne aflam pe plaja de langa Navodari: "pai, datorita primarului vostru va aflati aici, fiindca n-am putut sa fac asta in Mamaia" de la Mohammad zicere. A doua oara am fost in seara de 15 august, cand la Phoenicia s-a organizat o petrecere pentru copiii purtand numele Sfintei Maria.

Oficial, cu pix, carnetel si carte de vizita

In singurul resort de pe litoral, zic aici de Phoenicia, pranzul mi se pare un festin. Practic, dupa ce am ascultat/discutat despre Legea Turismului si ce minunatie de nimic in traista va iesi din ea, daca va iesi, cand va iesi, dupa ce am constatat ca, in mod oficial, patronii din turism si-au dat mana cu patronii de pe litoral si cu agentiile de turism intru propasirea turismului romanesc si evolutia turistului roman de la salamul din geamantan catre all-inclusive, in fine, dupa ce am aflat ca la bulgari e mai nasol decat la noi, dar, sa vezi porcarie, raman mai buni decat noi si, pentru ultima oara, dupa ce am aflat ca presa e naspa si nu face lobby la frumusetile patriei, ei bine, dupa toate astea am purces la un pranz oficial, cot la cot cu poporul cazat la Phoenicia.

Deci, vorba maestrului Ion Cristoiu, pranzul la Phoenicia este un festival al megacrapelnitei in urma caruia ai toate sansele sa te faci cat porcul, specia Marele Alb. Toate mamiferele si orataniile din curte sunt reprezentate cu succes sub forma de fripturi, care prajite, care la gratar, snitele, ciolane afumate, mititei, frigarui, ficatei prajiti, pazite de regimente de legume din toate soiurile, pe care nici nu le mai insir, ca sa nu ne pierdem timpul, orez, ciuperci si cate si mai cate. Asa ceva, doar in scrierile maestrului Vasile Voiculescu am mai intalnitzugravit din cuvinte. E de prisos sa mai spun ca, daca as fi avut 5 burti, totnu mi-ar fi ajuns pentru toate cate imi faceau cu ochiul. Recunosc, sunt un mancacios, iar ideea libanezului Mohammad Murad, care imi zicea razand ca e aproape roman dupa 30 de ani traiti in Romania, e fix pe visul meu de epicurean gastronomic.

Continuarea pe http://constanteanul.com/2011/la-phoenicia-la-doctorul-turismului-mohammad-murad-oficial-si-incognito/


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

turism

16 Sep, 2011 07:18

AU PUS LUPUL PAZNIC LA OI CU ARABUL ASTA IMPUTIT,DUCA-SE D--CU O DATA DIN TARA NOASTRA K NUMAI AI LOC DE EI!!! IA UITE CUM ISI FACE EL TREABA..FURA DE RUPE STATUL..DAR CE CONTEAZA

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE Candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța, Cătălin Grasa, vorbește despre proiectele cu care intră în competiția electorală

25 Apr 2024 546

Dosarul Mineriada Gelu Voican Voiculescu, fost viceprim-ministru, a ajuns la Parchetul General! Ion Iliescu va fi audiat acasă

25 Apr 2024 491

ZIUA LIVE Cu ce proiecte intră în competiția electorală, Cătălin Grasa, candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța!

24 Apr 2024 715

ZIUA LIVE George Tufă, președintele PNL Cumpăna - „Comuna Cumpăna are o problemă mare de mobilitate” (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 613

Oportunități de investiții norvegiene la Constanța

23 Apr 2024 553

Decizia lui Horia Constantinescu de a demisiona din funcţia de preşedinte al ANPC, în Monitorul Oficial

22 Apr 2024 815

Florin Mitroi, candidatul PNL pentru președinția CCJ vrea să reabiliteze Palatul Copiilor aflat într-o paragină de nedescris (VIDEO)

19 Apr 2024 573

ZIUA LIVE. Claudiu Palaz (ADU) „Fără viziune nu ai ce căuta la CJC ! Altfel, te duci doar pentru secretară, telefon și mașină!" (VIDEO)

16 Apr 2024 675

Horia Constantinescu a demisionat din funcția de președinte al ANPC pentru a candida la Primăria municipiului Constanța

15 Apr 2024 720

Averea și interesele Iuliei-Laura Opariuc-Dan, desemnată președintele Biroului Electoral Județean Constanța

15 Apr 2024 545

ZIUA LIVE Despre maturitate politică. Claudiu Palaz explică de ce candidează la președinția Consiliului Județean Constanța!

15 Apr 2024 589

Alin Burcea este noul președinte ANAT (GALERIE FOTO)

12 Apr 2024 558

Ședință de desemnare a președinților birourilor electorale de circumscripție, la Tribunalul Constanța

12 Apr 2024 796

Avocatul Alexandru Bajdechi, fostul președinte al Asociației Elevilor Constanța, a dat în judecată Ministerul Educației. Cere depăgubiri de zeci de mii de lei

10 Apr 2024 3409

Complexul Cleopatra din Mamaia, deținut de famila lui Vasile Chirondojan, fost consilier local din Constanța, de vânzare. Iată cât cer proprietarii!

02 Apr 2024 14248