16 May, 2011 18:22
2261
Ingrediente:
700-800 gr. dovleac
1 ceapă
400 ml lapte de cocos neîndulcit
600 ml supă de legume
1 lingură ghimbir răzuit
2 linguri ulei
sare
puţin Chili (fără seminţe)
50 gr. Chorizo feliat foarte subţire
şi/sau seminţe de dovleac prăjite
şi/sau ulei de dovleac
Ceapa se curăţă şi se taie în bucăţi mărişoare. Dovleacul se curăţă de coajă, dacă este Hokaido, se poate fierbe cu coajă cu tot. Se taie în bucăţi. Se răzuieşte ghimbirul.
Într-o cratiţă se pune uleiul la încins şi se adaugă ceapa. Se căleşte puţin, apoi se adaugă dovleacul şi ghimbirul. Se amestecă puţin şi se stinge cu supa de legume. Se adaugă sarea, ardeiul iute şi laptele de cocos. Se lasă să dea în clocot, apoi se reduce temperatura şi se lasă să fiarbă vreo 20 minute până când dovleacul devine moale.
Ti-a placut articolul?
Adauga un comentariu
Nume:
Email:
Comentariu*: