Asociaţia Salvaţi Dunărea şi Delta a hrănit păsările din Delta Dunării

Reprezentanţii Asociaţiei Salvaţi Dunărea şi Delta împreună cu agenţii ecologi ai Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, au hrănit păsările afectate de iarna grea din zonele Sărături Murighiol, Gridul Lupilor şi Somova-Parcheş. Acţiunea a fost organizată pentru a veni în ajutorul lebedelor, lişiţelor, pescăruşilor şi gârliţelor din Delta Dunării care, din cauza îngheţului şi a zăpezilor abundente, suferă de lipsa hranei. Au fost împrăştiate 300 kg de pâine furaj, puse la dispoziţie prin amabilitatea Dobrogea Grup.

Păsările ce rămân peste iarnă în Deltă, cele care în mod normal se hrănesc cu vegetaţie acvatică şi nevertebratele de pe fundul apei, au suferit în această perioadă de foame. Printre altele, este vorba de lebăda de iarnă (Cygnus cygnus) şi lebăda de vară (Cygnus olor) care în mod obişnuit se hrănesc cu vegetaţie acvatică. Gheaţa de pe lacuri le-a ţinut la distanţă de sursele de hrană.

Situaţia a fost semnalată de agenţii ecologi din cadrul ARBDD, care au solicitat sprijinul asociaţiilor de protecţie a mediului, persoanelor fizice şi societăţilor comerciale în vederea unor acţiuni de hrănire a faunei din rezervaţie. În spiritul misiunii de protejarea biodiversităţii din Delta Dunării, Salvaţi Delta a reuşit să mobilizeze Dobrogea Grup care a pus la dispoziţie 300 kg de pâine furaj. Astfel, voluntarii SDD şi agenţii ecologi au creat o echipă de criză care s-a deplasat în Delta Dunării şi au împrăştiat mâncarea pentru zburătoare. După ce conducerea Rezervaţiei şi Garda de Mediu Tulcea au raportat moartea a sute de păsări de foame şi frig în zona Vadu, făcând un apel umanitar către societate, am încercat să punem în acţiune o colaborare între instituţiile Statului (ARBDD), societatea civilă (Salvaţi Dunărea şi Delta) şi sectorul privat responsabil (Dobrogea Grup). Și am reuşit! În ciuda nepăsării şi a lipsei cronice de finanţare... Acţiunea a durattrei zile şi a hrănit câteva mii de păsări, oferind un exemplu de colaborare, la care îi invităm şi pe alţii." spune Liviu Mihaiu, preşedintele Asociaţiei Salvaţi Dunărea şi Delta. "Am apreciat cu acest prilej disponibilitatea persoanelor sau organizaţiilor de a se implica în acest fel de acţiuni şi rămânem încrezători că numărul acestora va creşte în viitor ca şi diversitatea acţiunilor în care se vor implica" spune Grigore Baboianu, Guvernatorul RBDD.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Președintele Consiliului Județean Constanța are un nou consilier onorific (DOCUMENT)

30 Apr 2024 453

LIVE TEXT+VIDEO Mihai Lupu își depune candidatura la Consiliul Județean Constanța din partea PUSL-„Suntem o alternativă pe piața politică”

29 Apr 2024 878

LIVE TEXT+VIDEO Medicul Cătălin Grasa își depune candidatura pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța- „Vom demonstra că putem aduce calitate în ceea ce ne-am propus să facem"

29 Apr 2024 1138

LIVE TEXT+VIDEO Florin Mitroi își depune candidatura la Consiliul Județean Constanța-„Azi este un început de normalitate” (Galerie FOTO)

29 Apr 2024 1434

Fostul rector de la UOC, Tiberius Dănuț Epure deschide lista consilierilor județeni la partidul Dianei Șoșoacă

28 Apr 2024 904

ZIUA LIVE Candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța, Cătălin Grasa, vorbește despre proiectele cu care intră în competiția electorală

25 Apr 2024 734

Dosarul Mineriada Gelu Voican Voiculescu, fost viceprim-ministru, a ajuns la Parchetul General! Ion Iliescu va fi audiat acasă

25 Apr 2024 568

ZIUA LIVE Cu ce proiecte intră în competiția electorală, Cătălin Grasa, candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța!

24 Apr 2024 782

ZIUA LIVE George Tufă, președintele PNL Cumpăna - „Comuna Cumpăna are o problemă mare de mobilitate” (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 656

Oportunități de investiții norvegiene la Constanța

23 Apr 2024 578

Decizia lui Horia Constantinescu de a demisiona din funcţia de preşedinte al ANPC, în Monitorul Oficial

22 Apr 2024 923

Florin Mitroi, candidatul PNL pentru președinția CCJ vrea să reabiliteze Palatul Copiilor aflat într-o paragină de nedescris (VIDEO)

19 Apr 2024 595

ZIUA LIVE. Claudiu Palaz (ADU) „Fără viziune nu ai ce căuta la CJC ! Altfel, te duci doar pentru secretară, telefon și mașină!" (VIDEO)

16 Apr 2024 721

Horia Constantinescu a demisionat din funcția de președinte al ANPC pentru a candida la Primăria municipiului Constanța

15 Apr 2024 736

Averea și interesele Iuliei-Laura Opariuc-Dan, desemnată președintele Biroului Electoral Județean Constanța

15 Apr 2024 580