Crazy Salsa Fest, a treia ediţie

În 1982, Comitetul Internaţional al Dansului din cadrul Institutului Internaţional de Teatru (ITI - UNESCO) a înfiinţat Ziua Internaţională a Dansului. Ziua de 29 aprilie nu a fost aleasă întâmplător, în această zi s-a născut (în anul 1727) Jean-Georges Noverre, un mare reformator al dansului. De această zi măreaţă se cinsteşte universalitatea artei dansului, care depăşeşte toate barierele politice, culturale şi etnice. Ziua de 29 aprilie, conform calendarului UNESCO, este Ziua Internaţională a Dansului. Ca în fiecare an, şi la această ediţie, Crazy Salsa Fest sărbătoreşte cum se cuvine arta dansului. Fiind un festival internaţional, se reunesc artişti valoroşi din străinătate şi din ţară, prezentând diferite stiluri de dans (de la dansuri sportive la dansuri tradiţionale din diferite ţări).

Cea de-a treia ediţie Crazy Salsa Fest se desfăşoară la Mangalia, la Hotel Paradiso, în perioada 27-29 aprilie. Cele trei zile de festival vor fi asezonate cu incitante cursuri de dans susţinute de instructori renumiţi din ţară şi străinătate. Vă reamintim că acest eveniment este apolitic şi îşi propune să sprijine două cazuri sociale, avându-l ca iniţiator şi organizator de frunte pe preşedintele Clubului Sportiv Noua Generaţie - Ciprian Broască. Cu ajutorul artiştilor de salsa, care au răspuns la apelul umanitar emis de organizatori, Mangalia se transformă într-un maraton al dansului. Salsa fiesta!

Festivalul a angrenat în competiţie reprezentanţii a 45 de şcoli de salsa din România, dar şi numeroşi invitaţi din afara ţării. ?n calitate de invitaţi speciali au fost confirmaţi, recent: Gery Mileva şi Salsa Club Amor din Varna, Nicolas şi Denica, precum şi Alfredo Torres din Havana, Cuba, alături de Jorjet Llieva. Printre invitaţii speciali se mai numără: Miro Dance şi Sunny Salsa din Bulgaria, Grupo Kandente din Germania şi Dimitris & Stella din Grecia.

Startul manifestării se va da pe 27 aprilie, de la ora 11.30, la Hotel Paradiso din Mangalia, iar în cadrul festivalului vor fi prezenţi campioni naţionali şi internaţionali la dansuri. Evenimentul este unul complex, pe lângă concursul de dansuri şi cel de 'Miss Salsa' fiind incluse numeroase reprezentaţii artistice, workshop-uri, o lansare de carte, precum şi câteva surprize.

Festivalul va avea şi o secţiune dedicată celor mici, 'Kids Salsa Fest'. Conform organizatorului evenimentului, Ciprian Broască, preşedinte al Clubului Sportiv 'Noua Generaţie', participarea coregrafului şi instructorului de dans Felix Crainicu este asociată şi cu lansarea cărţii acestuia, 'Etichetă în dansul social'. Volumul reprezintă un adevărat cod de maniere în ceea ce priveşte arta dansului, fiind astfel o premieră pentru acest domeniu.

'Este un eveniment complex, ajuns deja la a III-a ediţie, consolidându-şi astfel statutul de tradiţie locală, ceea ce ne-am şi propus. Festivalul are caracter internaţional şi va aduce, în weekend-ul respectiv, un număr foarte mare de invitaţi. Una dintre problemele cu care ne confruntăm momentan sunt locurile de cazare pentru toţi aceştia, deoarece, înainte de 1 Mai, pregătirile pentru sezonul estival sunt încă în desfăşurare. Sperăm că vom trece cât mai uşor şi peste acest impediment, iar în rest... suntem gata de start!', declara organizatorul festivalului, Ciprian Broască.

 http://www.agerpres.ro/media/index.php/comunicate/item/118088-Comunicat-de-pres-Mangalia-Crazy-Salsa-Fest-a-treia-ediie.html

 

 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE Dr. Cătălin Grasa, candidat pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța, despre turism și planurile sale pentru județul Constanța (VIDEO)

02 May 2024 679

ZIUA LIVE Cum putem extinde turismul de weekend în județul Constanța pe tot parcursul anului?

01 May 2024 569

Președintele Consiliului Județean Constanța are un nou consilier onorific (DOCUMENT)

30 Apr 2024 730

LIVE TEXT+VIDEO Mihai Lupu își depune candidatura la Consiliul Județean Constanța din partea PUSL-„Suntem o alternativă pe piața politică”

29 Apr 2024 991

LIVE TEXT+VIDEO Medicul Cătălin Grasa își depune candidatura pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța- „Vom demonstra că putem aduce calitate în ceea ce ne-am propus să facem"

29 Apr 2024 1308

LIVE TEXT+VIDEO Florin Mitroi își depune candidatura la Consiliul Județean Constanța-„Azi este un început de normalitate” (Galerie FOTO)

29 Apr 2024 1583

Fostul rector de la UOC, Tiberius Dănuț Epure deschide lista consilierilor județeni la partidul Dianei Șoșoacă

28 Apr 2024 988

ZIUA LIVE Candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța, Cătălin Grasa, vorbește despre proiectele cu care intră în competiția electorală

25 Apr 2024 776

Dosarul Mineriada Gelu Voican Voiculescu, fost viceprim-ministru, a ajuns la Parchetul General! Ion Iliescu va fi audiat acasă

25 Apr 2024 618

ZIUA LIVE Cu ce proiecte intră în competiția electorală, Cătălin Grasa, candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța!

24 Apr 2024 819

ZIUA LIVE George Tufă, președintele PNL Cumpăna - „Comuna Cumpăna are o problemă mare de mobilitate” (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 691

Oportunități de investiții norvegiene la Constanța

23 Apr 2024 588

Decizia lui Horia Constantinescu de a demisiona din funcţia de preşedinte al ANPC, în Monitorul Oficial

22 Apr 2024 1019

Florin Mitroi, candidatul PNL pentru președinția CCJ vrea să reabiliteze Palatul Copiilor aflat într-o paragină de nedescris (VIDEO)

19 Apr 2024 619

ZIUA LIVE. Claudiu Palaz (ADU) „Fără viziune nu ai ce căuta la CJC ! Altfel, te duci doar pentru secretară, telefon și mașină!" (VIDEO)

16 Apr 2024 747