Distrugătorul britanic HMS Duncan a găzduit o expoziție de tehnică militară

 
Astăzi, cu ocazia Zilei Industriei de Apărare și Securitate, Ambasada Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, în colaborare cu Organizația pentru Apărare și Securitate din Regatul Unit, a organizat. astăzi, la bordul distrugătorului HMS Duncan, acostat în Terminalul de Pasageri al Portului Constanța, o expoziție de promovare a tehnicii și tehnologiilor industriei britanice de apărare.
 
La eveniment a luat parte ambasadorul Paul Brummell, reprezentanți ai Ministerului Apărării Naționale, oficiali guvernamentali, delegați ai unor companii românești din industria de apărare, militari britanici și reprezentanții a 13 companii producătoare de echipamente și tehnologii militare din Marea Britanie.
 
Ambasadorul Paul Brummell a vorbit despre importanța evenimentului organizat la bordul distrugătorului HMS Duncan, astfel salutând faptul că România a început o bună colaborare cu Marea Britanie prin achiziționarea celor două fregate de Tip 22, Regele Ferdinand și Regina Maria.
 
„România are planuri importante pentru modernizarea forțelor armate, inclusiv navale, și eu sunt mândru că aveți în dotare două fregate construite în Marea Britanie, care acum au nevoie de modernizare. La acest eveniment de la Constanța sunt prezente 13 firme britanice care pot să ofere tehnologie și produse și să ajute România în procesul de modernizare a flotei navale (...) România este situată geografic într-o zonă de mare instabilitate și colaborarea cu statele NATO este esențială în această perioadă (...)”, a declarat ambasadorul Paul Brummell, potrivit agerpres.ro.
 
Așa cum a fost anunțat, pe parcursul zilei, o delegație a Marinei Regale britanice a efectuat vizite la autoritățile locale și la sediul Comandamentului Flotei, iar în baza sportivă a Academiei Navale „Mircea cel Bătrân” a fost organizat un minicampionat de fotbal, la care au luat parte militarii români și britanici.
 
Escala Distrugătorului britanic HMS DUNCAN în Portul Constanţa, este programată în perioada  8-11 noiembrie.
 
HMS DUNCAN este cel de-al șaselea și ultimul distrugător britanic de tip 45. Nava a fost finalizată și lansată la apă la sfârșitul lunii octombrie, în anul 2010. Este primul vas militar din clasa 45 care are capacitatea de implementare a Sistemului Harpoon.
În prima etapă de construcție, în anul 2010, i s-au instalat echipamentele principale, turbina cu gaze,  turela de calibru mediu și buncărul Sea Viper pentru arme, toate fiind conectate cu un cablu electric suficient de lung cât să înconjoare autostrada din jurul Londrei (188km) de aproape trei ori.
 
O mare parte a echipamentului a început să fie pusă în funcțiune în anul 2011, incluzând sistemul de energie și propulsie, acesta fiind capabil să producă suficientă energie pentru a alimenta un întreg oraș de dimensiune mică.

 
La începutul anului 2013, în Portul Portsmouth, nava a fost preluată de comandant și de echipajul acesteia.
 

HMS Duncan este pregătită să ia parte la misiuni operaționale pe tot globul.



Sursa foto: agerpres.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ambasadorul Marii Britanii în România, Paul Brummell - ”Pentru România este importantă lupta împotriva corupţiei”

12 Jun 2018 1704

Ambasadorul Marii Britanii Paul Brummell, întrevedere cu Viorica Dăncilă

14 Mar 2018 1756

Ambasadorul Paul Brummell, despre prezenţa NATO în Portul Constanța - ”Marea Neagră va rămâne o mare liberă”

03 Feb 2018 2674

#sărbătoreşteDobrogea Ambasadorul Marii Britanii în România, Paul Brummell - Britain in Constanta

23 Nov 2017 3042

Excelenţa Sa Paul Brummell, ambasadorul Regatului Marii Britanii şi Irlandei de Nord în România „Prezenţa mea la Constanţa nu este întâmplătoare“ (video)

20 Nov 2017 4884

#sărbătoreșteDobrogea Mesajul ambasadorului Marii Britanii în România, Paul Brummell (video)

14 Nov 2017 3187

Călătorie în trecut cu viteza... gândului, pe calea ferată engleză Cernavodă - Constanţa (galerie foto)

12 Nov 2017 4932

Mesajul de pe tricoul lui Paul Brummell Ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, jucător de oină la Constanţa (galerie foto + video)

11 Nov 2017 4777

LIVE TEXT Imagini de la eveniment Expoziția foto-documentară „Calea ferată engleză Cernavodă - Constanța“, la Muzeul de Istorie (galerie foto + video)

10 Nov 2017 4076

Ambasadorul Marii Britanii, în vizită la Constanța. A stat de vorbă cu autoritățile constănțene

10 Nov 2017 2629

UPDATE. Imagini de la eveniment Paul Brummell, ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, a jucat într-un meci demonstrativ de oină la Constanţa (galerie foto+video)

10 Nov 2017 4450

Paul Brummell, ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, va juca într-un meci de oină la Constanţa

08 Nov 2017 3115

Primăria Cumpăna, vizitată de ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, Paul Brummell (galerie foto)

08 Aug 2017 2490

Andreea Cristea, tânăra din Constanţa ucisă în atentatul terorist de la Londra, îşi doarme somnul de veci sub un munte de flori (fotoreportaj+video)

14 May 2017 7974

LIVE TEXT Tânăra din Constanţa, decedată în atentatul de la Londra, e condusă pe ultimul drum. E prezent şi ambasadorul Marii Britanii în România (galerie foto+video)

13 May 2017 12737