La Mangalia, siturile arheologice au fost curățate

dsc05332i.jpgLa inițiativa primarului Mihai Claudiu Tusac, municipiul Mangalia s-a implicat în Proiectul ecologic național Let's Do It, Romania! Anul trecut, 406 membri ai Parlamentului European au semnat Declarația nr. 3/2011, prin care este sprijinită Comunitatea Let's Do It, World! La nivel global sunt implicate peste 100 de state, ele participând la cel mai mare eveniment de voluntariat din istoria omenirii, cu peste 300 milioane de persoane. Cu această ocazie, primarul Mangaliei, Mihai Claudiu Tusac, a declarat: "Am fost alături de copiii din Mangalia, în această amplă acțiune de curățare a siturilor arheologice, parte a istoriei orașului nostru. Este ca și când am fi legat trecutul de prezent. Elevii au avut parte de două lecții: una de ecologie și alta de istorie locală, deoarece au reconstituit, cu ajutorul imaginației, cetatea Callatis ale cărei ruine le-au curățat, iar eu am fost onorat să iau parte la această demonstrație de educație non-formală." Directorul Muzeului de Arheologie Callatis Mangalia, cercetător științific dr. Sorin Marcel Colesniuc, a menționat: "În curând va începe sezonul estival și numărul turiștilor va crește considerabil în sudul litoralului românesc. Mulți dintre ei vor vizita Muzeul Callatis și siturile arheologice. De aceea, este foarte important ca aceste puncte de interes turistic să nu fie pline de gunoaiele aruncate de unii dintre semenii noștri. Toate cele trei situri arheologice sunt incluse în proiectul cu finanțare europeană numit: Callatis - istorie la Malul Mării Negre. Dar până vor începe lucrările de restaurare, conservare și punere în valoare a acestor monumente antice, este firesc ca ele să fie pregătite pentru a primi vizitatori. După acțiunea de curățare a siturilor arheologice, elevii Școlii nr. 3 din localitate au vizitat gratuit Muzeul de Arheologie Callatis Mangalia, pentru a vedea artefactele descoperite pe locurile unde ei au făcut curățenie. Bineînțeles că au văzut și alte exponate antice, precum și fotografii ale singurului papirus descoperit în România, readus de la Moscova în vara anului trecut"


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Vila Prințului Barbu Ştirbey din Mamaia se vinde. Propietarul Metfor Travel SRL cere jumătate de milion de euro

28 Apr 2024 2714

Cumpări directe Tehnoconsult Proiect SRL semnează un nou contract cu municipalitatea. Este vizat Cazinoul din Constanța (DOCUMENT)

26 Apr 2024 549

Știri Constanța ​Aniversare de 130 de ani și restaurarea Monumentului Regimentului 34 Infanterie din Topraisar (GALERIE FOTO)

22 Apr 2024 464

Descoperiri arheologice importante la Hotelul Intim Constanța Urme de locuire din vechiul Tomis găsite sub clădirea din Peninsulă (GALERIE FOTO)

11 Apr 2024 4869

Licitații publice CJC a suplimentat cu 10% contractul pentru documentațiile care vor sta la baza reabilitării sitului arheologic de la Cetatea Histria (DOCUMENTE)

10 Apr 2024 593

Licitații Constanța Contractul privind restaurarea, amenajarea şi punerea în valoare a Edificiului Roman cu Mozaic, modificat de nouă ori. Ultima dată, la finalul lunii martie (DOCUMENTE)

01 Apr 2024 675

FOTOREPORTAJ Cazinoul, vânt din pupa pentru restaurare! Pardoseli ca ape cristaline, tâmplărie exterioară de nota 10 și „misterul“ sursei de încălzire din interior

09 Feb 2024 1858

Ministerul Culturii va da în judecată executantul lucrărilor la Muzeul Național „George Enescu"

11 Jan 2024 928

Licitații Constanța Acvashop Trade SRL va livra mobilierul pentru Ansamblul Vasile Cotovu, din Hârșova (DOCUMENT)

29 Dec 2023 867

Primarul Municipiului Constanța „Cazinoul veghează asupra Mării Negre de peste 100 ani și este pe cale să își recapete strălucirea de odinioară!“

29 Dec 2023 670

„Restaurăm istoria și construim viitorul“ Ateneul Român, readus la viață de lucrările conduse de actualul manager de proiect al Cazinoului din Constanța (GALERIE FOTO)

28 Dec 2023 1782

Ministrul Culturii a dispus controale la Bojdeuca lui Ion Creangă! Sunt verificate lucrările de restaurare

08 Dec 2023 740

Lucrările exterioare, reabilitarea terasei, zidului de apărare și a balustradei Cazinoului, estimate la aproximativ 12 milioane de lei (DOCUMENT)

01 Dec 2023 1255

Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța scoate la concurs mai multe posturi vacante

24 Nov 2023 1696

Primăria Cernavodă a finalizat proiectul de restaurare a produsului turistic „Hamangia - Prima civilizație a Vechii Europe”!

23 Nov 2023 814