FOTOREPORTAJ Cazinoul, vânt din pupa pentru restaurare! Pardoseli ca ape cristaline, tâmplărie exterioară de nota 10 și „misterul“ sursei de încălzire din interior

  • Pe ultima sută de metri, lucrările avansează rapid, iar pardoseli decorative din marmură, „limpezi“ ca niște ape cristaline, lustruite la finit, reflectă acum, din interior, soarele blând ce mângâie Cazinoul cu fiecare răsărit.
  • Imagini inedite din timpul lucrărilor, din interior, dar și exteriorul Cazinoului, pot fi accesate în Galeria Foto.
Aflat ani la rând sub semnul licitațiilor și al contestațiilor, după un amarnic abandonat, Cazinoul din Constanța pășește acum ferm pe drumul spre renaștere, tot mai aproape, cu fiecare zi, de splendoarea și fastul ce-l caracterizează.
 
Fotografiile surprinse la începutul lunii februarie 2024 în interiorul, dar și exteriorul Cazinoului vorbesc de la sine despre munca titanică, dar executată cu multă migală și, mai ales, dedicare, de meșteri iscusiți, ce-și pun nu numai priceperea în lucrările de restaurare, dar și un pic din propriul suflet, legat acum de destinul Cazinoului.
 


Pe ultima sută de metri, lucrările avansează rapid, iar pardoseli decorative din marmură, „limpezi“ ca niște ape cristaline, lustruite la finit, reflectă acum, din interior, soarele blând ce mângâie Cazinoul cu fiecare răsărit.
 


În prezent, se lucrează deja la protejarea pardoselilor cu molton și placaje, pentru a putea intra la lucru pictorii, iar acestea vor mai putea fi văzute din nou abia la finalul lucrărilor.
 
Tâmplăria exterioară, la rândul său, ar întruni cu ușurință un punctaj de nota 10 din partea oricărui juriu avizat, fiind executată cu multă măiestrie, dar și cu materiale speciale, menite să reziste mediului salin și vânturilor agresive în mijlocul cărora Cazinoul se regăsește adesea.
 


Foarte important, este de precizat că, pe tot parcursul lucrărilor, în Cazino au fost instalate mai multe calorifere și surse de încălzire în interior, însă acestea sunt cu un caracter provizoriu, menite să asigure un climat de lucru adecvat, temperaturile fiind altfel foarte scăzute și împiedicând buna desfășurare a lucrărilor.
 
Sursele de încălzire din interior, provizorii, pentru asigurarea climatului de lucru


Aceste surse de încălzire vor fi demontate la finalul lucrărilor, instalația de încălzire finală urmând să fie, la rândul său, la nivelul maxim, ridicându-se la standardul impus de întreaga lucrare de restaurare, prin finisaje, picturi și materiale utilizate.
 
În anul renașterii sale, Cazinoul se dezvăluie treptat, dar sigur, tuturor iubitorilor de frumos, tuturor celor ce așteaptă cu inima strânsă finalizarea lucrărilor și redeschiderea bătrânului edificiu-simbol care, indiferent de vreme ori de gradul de abandonat, a vegheat mereu blând Constanța, de pe faleza Mării Negre.
 


Lucrările de consolidare, restaurare și modernizare sunt întreprinse de antreprenorul general Aedificia Carpați SA, alături de partenerii săi pentru acest proiect: Remon Proiect SRL, Profesional Construct Proiectare SRL, Tehnoinstal SRL, precum și Construcții Erbașu SA (pentru lucrările suplimentare).
 
Imagini puse la dispoziția ZIUA de Constanța de Aedificia Carpați SA
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Biciuit de ploi și vânturi nemiloase, Cazinoul din Constanța strălucește, suveran alb peste faleza cenușie (FOTO)
 
 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Fotoreportaj Primăvara își face simțită prezența în Constanța. Oamenii se bucură de soare (FOTO+VIDEO)

13 Apr 2024 476

Evenimente anunțate în minivacanța de 1 Mai și Paște în Constanța

07 Apr 2024 1143

Fotoreportaj Constanța Faleza Cazino, plină de oameni într-o zi înnorată de duminică (GALERIE FOTO+VIDEO)

07 Apr 2024 638

Sfaturi și tactici pentru începători la cazino

03 Apr 2024 334

Licitații Constanța O firmă din Sibiu va asigura consultanța în procedura de selecție a companiei care va realiza conceptul artistic și alte amenajări în interiorul Cazinoului (DOCUMENT)

02 Apr 2024 594

Ce sunt turneele de sloturi online?

01 Apr 2024 266

Soarele a scos din case constănțenii pe faleza de la Cazino (VIDEO)

31 Mar 2024 534

Dosarul Retrocedărilor Giurgiucanu pierde în fața municipalității un teren din Mamaia, zona Cazino! Nu a dat în judecată instituția potrivită, conform instanței (MINUTA+DOCUMENTE)

13 Mar 2024 838

Cazinoul din Constanța, perla care renaște din mare! Video inedit cu evoluția spectaculoaselor lucrări din al treilea an de șantier (FOTO+VIDEO)

13 Mar 2024 2111

Primăria Constanța pierde la Curtea de Apel terenul de la Cazino Sud, din Mamaia, ce fusese vândut către Mehmetoglu SRL! Apele Române, victorioase (MINUTA)

12 Mar 2024 747

Curtea de Apel Constanța, așteptată să se pronunțe în procesul pentru terenul de la Cazino Sud

11 Mar 2024 629

FOTOREPORTAJ Imagini dezolante cu toboganul din Stațiunea Mamaia! Cum arată în prezent (GALERIE FOTO+VIDEO)

11 Mar 2024 1538

Primăria Constanța cumpără servicii de realizare a conceptului artistic și execuția proiectului de amenajare a centrului expozițional din cadrul Cazinoului!

07 Mar 2024 598

Ce oferă experiența la cazinouri online?

28 Feb 2024 421

Fotoreportaj Constanța Atmosferă de weekend pe Faleza Cazinoului din Constanța (FOTO+VIDEO)

24 Feb 2024 882