Biciuit de ploi și vânturi nemiloase, Cazinoul din Constanța strălucește, suveran alb peste faleza cenușie (FOTO)

  • Albul ce îmbracă în „bezele“ arhitecturale Cazinoul din Constanța, căci despre Cazino este vorba, poartă în sine calitățile necontestate ale progresului tehnologic din domeniul construcțiilor, dar, mai mult decât atât, vine să învingă orice urmă de scepticism și să împlinească promisiunea simplă „Va străluci!“.
  • Imaginile surprinse astăzi, 22 noiembrie 2023, zi mohorâtă și umedă de toamnă târzie, arată un Cazino falnic și demn, suveran alb peste faleza cenușie!
  • Specialiștii Aedificia Carpați au explicat că fațada se curăță singură, datorită respingerii electrostatice pe care o are hidrofugantul din vopseaua siliconică și au dat asigurări că monumentul nu va mai fi învăluit în crusta neagră dată în anii anteriori de mediul salin în care sălăsluiește, grație biocidantului din vopsea.
Un cer plumburiu oglindit răsturnat în băltoace cenușii, tremurate de vântul care domnește liber, rege în anotimpul rece, la mal de mare; pași grăbiți, dar hotărâți să țină piept rafelelor puternice și pescăruși strigându-și semenii de pe stâncile solitare.
 
Este tabloul tipic de toamnă-iarnă de pe faleza Constanței, ilustrat în culori reci, de plumb și rugină, argintate de stropii valurilor neîmblânzite.
 
În tot acest tablou aproape bacovian, pe faleza pustie își face loc, în mod incontestabil, un alb curat, angelic, impunător și maiestuos, ce nu trădează nici picăturile de ploaie din ultimele zile și nici puterea vântului din zilele cu Cod Roșu!


 
Albul ce îmbracă în „bezele“ arhitecturale Cazinoul din Constanța, căci despre Cazino este vorba, poartă în sine calitățile necontestate ale progresului tehnologic din domeniul construcțiilor, dar, mai mult decât atât, vine să învingă orice urmă de scepticism și să împlinească promisiunea simplă „Va străluci!“
 
Rostită încă înainte de începutul propriu-zis al lucrărilor de renovare, consolidare și reabilitare, promisiunea îi aparține ing. Petre Badea, directorul general Aedificia Carpați SA, antreprenorul general al lucrărilor, și a fost făcută chiar în ziua în care s-a semnat Ordinul de începere a lucrărilor la Cazino.
 
La aproape trei ani de la acest moment, nu mai este un dubiu pentru nimeni faptul că, iată, Cazinoul strălucește!
 
Nu mai departe de sâmbătă, 18 noiembrie 2023, Constanța a fost sub Cod Roșu de vreme rea și vânt de până la 100 de kilometri la oră.
 Biciut de ploaie și vânt, dar și de aerul sărat, îmbrățișat de valurile înghețate ale Mării Negre dezlănțuite, Cazinoul strălucește însă nestingherit pe faleza Constanței, la doar câteva zile de la urgie și în plină zi ploioasă.

 
Imaginile surprinse astăzi, 22 noiembrie 2023, zi mohorâtă și umedă de toamnă târzie, arată un Cazino falnic și demn, suveran alb peste faleza cenușie!
 


Spălată de furtună, fațada Cazinoului arată ca nouă, fiind deja a doua iarnă pe care monumentul o prinde în veșmintele noi.
 


Specialiștii Aedificia Carpați au explicat că aceasta se curăță singură, datorită respingerii electrostatice pe care o are hidrofugantul din vopseaua siliconică și au dat asigurări că monumentul nu va mai fi învăluit în crusta neagră dată în anii anteriori de mediul salin în care sălăsluiește, grație biocidantului din vopsea.
 


Îmbrăcat în alb curat, Cazinoul din Constanța pare să strălucească asemenea unui far luminos într-o noapte furtunoasă, în întâmpinarea vaselor ce au nevoie de călăuză și îndrumare.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
#Dobrogea145
Ing. Petre Badea, directorul general al Aedificia Carpați, mesaj de Ziua Dobrogei

 
 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ce oferă experiența la cazinouri online?

28 Feb 2024 275

Fotoreportaj Constanța Atmosferă de weekend pe Faleza Cazinoului din Constanța (FOTO+VIDEO)

24 Feb 2024 669

Dosarul Retrocedărilor Beneficiar de top al retrocedărilor din Constanța, proces contra municipalității! S-a fixat primul termen

23 Feb 2024 784

Cazino Constanța, perla albă de la Marea Neagră! Aedificia Carpați – „O fuziune perfectă între tehnologie avansată și estetică rafinată“ (FOTO)

22 Feb 2024 849

70% din operatorii de cazinouri din țară susțin restricționarea totală a publicității

20 Feb 2024 347

Fotoreportaj Cazinoul din Constanța surprins în imagini de sus, cu drona (FOTO+VIDEO)

15 Feb 2024 904

Primarul Vergil Chițac „În curând, Cazinoul va redeveni perla Constanței!“ (VIDEO)

11 Feb 2024 823

Primarul Vergil Chițac, în vizită la Cazinoul din Constanța „Îndrăznesc să spun că va fi un rezultat care va depăși toate așteptările”

09 Feb 2024 977

FOTOREPORTAJ Cazinoul, vânt din pupa pentru restaurare! Pardoseli ca ape cristaline, tâmplărie exterioară de nota 10 și „misterul“ sursei de încălzire din interior

09 Feb 2024 1563

5 sfaturi pentru pasionații de jocuri de noroc de la noi din țară

05 Feb 2024 414

UPDATE Ambulanța de urgență pe faleza Cazinoului din Constanța (FOTO+VIDEO)

03 Feb 2024 1884

Știri Constanța Imagini de la Faleza Cazinoului din Constanța. Ce măsuri s-au luat pentru un stâlp în pericol de cădere (FOTO+VIDEO)

02 Feb 2024 827

Municipiul Constanța pune la bătaie aproape două milioane de euro pentru reabilitarea terasei Cazinoului, a zidului de apărare și a balustradei (DOCUMENT)

31 Jan 2024 932

Știri Constanța CT BUS. Linia 42, traseu scurtat în perioada 26-27 ianuarie

25 Jan 2024 719

Moment muzical în fața Cazinoului din Constanța. Fost concurent de la Vocea României își etalează talentul (VIDEO)

19 Jan 2024 1519