Lucrările exterioare, reabilitarea terasei, zidului de apărare și a balustradei Cazinoului, estimate la aproximativ 12 milioane de lei (DOCUMENT)

  • Consiliul Local Constanța a actualizat în cadrul ultimei ședințe devizul general pentru proiectul „Consolidare și restaurare Cazino Constanța: Lucrări exterioare – reabilitare platformă terasă, zid de apărare și balustradă bulevardul Regina Elisabeta numărul 4, municipiul Constanța, județul Constanța
  • Valoarea totală estimativă a investiției este în cuantum de 10.256.305,77 lei fără TVA, respectiv 12.184.421,33 lei cu TVA, din care C+M: 9.848.104,69 lei fără TVA, respectiv 11.719.244,58 lei cu TVA, vezi secțiunea „documente”
  • Reamintim, imobilul Cazino din Constanța (teren + construcție S+P+1E+M pod parțial) este transferat în acest moment la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, pentru a fi reabilitat prin Compania Națională de Investiții
 
Consiliul Local Constanța a actualizat în cadrul ultimei ședințe devizul general pentru proiectul „Consolidare și restaurare Cazino Constanța: Lucrări exterioare – reabilitare platformă terasă, zid de apărare și balustradă bulevardul Regina Elisabeta numărul 4, municipiul Constanța, județul Constanța.

Valoarea totală estimativă a investiției este în cuantum de 10.256.305,77 lei fără TVA, respectiv 12.184.421,33 lei cu TVA, din care C+M: 9.848.104,69 lei fără TVA, respectiv 11.719.244,58 lei cu TVA, vezi secțiunea „documente”.

În proiectul de hotărâre se află și o informare din partea Companiei Naționale de Investiții către Primăria Constanța, privind lucrările exterioare Cazinoului din Constanța: „Ținând cont de necesitatea execuției lucrărilor exterioare – reabilitare platformă terasă, zid de apărare și balustradă bulevardul Elisabeta numărul 4, municipiul Constanța, județul Constanța, s-a achiziționat serviciul de proiectare aferent obiectivului de investiții Consolidare și restaurare Cazino Constanța de la prestatorul SC Remon Proiect SRL”, se arată în adresa CNI inserată în proiectul de hotătâre adoptat la finalul lunii noiembrie de consilierii locali municipali.

Reamintim, imobilul Cazino din Constanța (teren + construcție S+P+1E+M pod parțial) este transferat în acest moment la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, pentru a fi reabilitat prin Compania Națională de Investiții.

Ținand cont de necesitatea execuției lucrărilor exterioare - reabilitare platformă terasa, zid de aparare și balustrade Bd-ul Elisabeta nr. 4, municipiul Constanța a fost achiziționat serviciul de proiectare aferent obiectivului de investiții consolidare si restaurare Cazino Constanța de la prestatorul SC Remon Proiect SRL.

Cei de la Remon Proiect SRL au mai proiectat pe lângă restaurările de la Cazinoul Constanța, Castelul Corvinilor și Cetatea Rupea se ocupă și de proiectul tehnic pentru „Conservarea, protejarea și punerea în valoare a Ansamblului Rupestru de la Murfatlar" dar și de serviciile de proiectare și asistență tehnică pentru reabilitarea Cetății Noviodunum din județul Tulcea.
 
Descriere proiect  

În urma realizării lucrărilor de consolidare şi restaurare, Cazinoul va fi redat circuitului public şi astfel va fi pusă în valoare cea mai importantă clădire publică realizată în stil Art Nouveau, cu o remarcabilă unitate stilistică a tuturor elementelor: volume, faţade, raportul plin-gol, decoraţie interioară şi exterioară. Proiectare, execuţie şi asistenţă tehnică pentru obiectivul de investiţii „Consolidare şi restaurare Cazinou Constanţa - (clădire S+P+1E+M, pod parţial şi rampă de acces către subsol) şi lucrări exterioare (reabilitarea platformă terasă, reţele utilităţi, zid de apărare şi balustradă)'', situat în bd. Elisabeta nr.4, municipiul Constanța, judeţul Constanţa.


Clădirea care face obiectul lucrărilor de execuţie este monument istoric clasat în Lista Monumentelor Istorice , având codul CT-II-m-A-02801, poziţia 507.
 

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 

Citește și:
 

Deputatul Bogdan Huţucă „Cazinoul Constanța va străluci din nou și va fi simbolul de care să fim cu toții mândri!“

Biciuit de ploi și vânturi nemiloase, Cazinoul din Constanța strălucește, suveran alb peste faleza cenușie (FOTO)
 
 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

2.6 milioane de euro puse la bătaie Consiliul Județean Constanța, programul de finanțări nerambursabile pentru anul 2024(DOCUMENT)

27 Feb 2024 589

Directorul Muzeului Național al Unirii Alba Iulia conduce Comisia de evaluare anuală a lui Aurel Mototolea, managerul MINAC (DOCUMENT)

25 Feb 2024 604

Se prevalează de faptul că studiul ar fi o lucrare științifică Expertiza care ar recomada demolarea bazarului Gorbaciov, ținută la secret de conducerea Administrației Fondului Imobiliar SRL!

25 Feb 2024 2529

Când are loc și cine face parte din comisia de evaluare anuală a Leliei Rus Pîrvan, managerul Muzeului de Artă Constanţa? (DOCUMENT)

24 Feb 2024 1079

Contractul de reabilitare a MINAC a fost reziliat În sedința de CJC se propune achiziția de servicii juridice în vederea apărării intereselor județului Constanța în procesele cu SC Actaeon Invest SA(DOCUMENT)

16 Feb 2024 1505

Ședință CLM Municipalitatea vrea să modernizeze iluminatul public din cartierul Veterani! Proiectul este implementat de Administrația Fondului pentru Mediu (DOCUMENT)

12 Feb 2024 736

Ședință CLM Proiectul de reabilitare a malurilor lacului Tăbăcărie, majorat cu aproape 3 milioane de euro (DOCUMENT)

11 Feb 2024 922

Activează în Comisia pentru învățământ Consilierul local municipal PSD, Irinela Nicolae și-a prezentat raportul de activitate pentru anul 2023 (DOCUMENT)

17 Jan 2024 688

Cine i-a luat locul fostului director CJC, Ermil Chelariu, suspendat din funcție și trimis în judecată de DNA Constanța pentru folosire de informații nedestinate publicității (DOCUMENT)

12 Jan 2024 1967

Consilierul detașat toamna trecută de la Consiliul Județean își va continua activitatea în Prefectura Constanța (DOCUMENT)

08 Jan 2024 759

Retrospectivă 2023 Primăria Constanța Decizii controversate,fonduri europene pierdute, demisii și punerea în mișcare a acțiunii penale împotriva edilului Vergil Chițac

05 Jan 2024 1559

Investitorul, inactiv fiscal Consiliul Local Constanța a oprit construcția unui bloc de 3 etaje pe un spațiu din stațiunea Mamaia, zona Satul de Vacanță (DOCUMENT)

29 Dec 2023 4943

Licitații publice Serviciul de mentenanță a sistemului de plată a parcărilor publice prin sms din municipiul Constanța, scos la licitație pentru suma record de 380.729 euro!

28 Dec 2023 1026

Ședință CLM Prelungirea cu 12 luni a contractului dintre Primăria Constanța și firma care administrează Cimitirul Municipal, în atenția consilierilor locali (DOCUMENT)

26 Dec 2023 1543

Ședință CLM Consilierii locali decid după Crăciun, dacă Omonia Trading SRL va cumpăra un teren din Mamaia. Legături cu Mazăre, Constantinescu şi Strutinsky (DOCUMENT)

24 Dec 2023 1046