Micii suspectaţi că ar conţine carne de cal au ajuns în 36 de judeţe

Aproximativ 2.000 de caserole de mici asupra cărora există suspiciunea că ar conţine carne de cal au fost distribuite de o firmă din Ploieşti în 36 de judeţe.

Şeful Direcţiei Sanitar - Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Prahova, Mihai Terecoasă, a declarat, vineri, că asupra unei cantităţi de 1.536 de kg de mici produşi de o firmă din Ploieşti, ambalaţi în 1.920 de caserole a câte 800 de grame există suspiciunea că ar conţine carne de cal în loc de carne de vită.
Această cantitate de mici a fost distribuită în 36 de judeţe, în acest context, autorităţile sanitar-veterinare emiţând o alertă.
De asemenea, Terecoasă a precizat că, în urma controlului efectuat la producătorul din Ploieşti nu s-a găsit nimic din lotul suspect, nici carne, nici produs finit, firma respectivă fiind închisă de pe data de 1 martie pentru igienizare.
Şeful DSV Prahova a confirmat informaţia apărută în presa locală potrivit căreia soţia patronului firmei care a produs micii este angajată a acestei instituţii.
Terecoasă a precizat că femeia este şefa biroului siguranţa alimentelor de origine animală din DSVSA Prahova, dar în urma alertei apărute aceasta a fost trecută pe o funcţie de execuţie în cadrul biroului care are în responsabilitatea verificarea produselor non-alimentare. AGERPRES/(AS- Anamaria Toma)
Autorităţile române au avertizat joi, pe Sistemul Rapid de Alertă, despre o posibilă suspiciune de fraudă prin înlocuirea de carne de vită cu carne de cal se pare în cazul a 200 kilograme de carne tocată, a anunţat preşedintele interimar al Autorităţii Naţionale Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), Vladimir Mănăstireanu.
Sursa: agerpres


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Migranți depistați la frontieră ascunşi într-un automarfar încărcat cu caserole de plastic

06 May 2022 903

Depozitarea corectă a alimentelor Sfaturi pentru a le păstra prospețimea

30 Dec 2020 3046

Spitalul Militar Constanța achiziționează articole de catering de unică folosință (documente)

10 Jun 2020 3740

Țigări ascunse în caserole cu mâncare, descoperite într-un autocar, la Vama Veche (galerie foto)

11 Oct 2018 1508

Nereguli la o carmangerie din piaţa Brick. Ce au găsit inspectorii ANPC şi ce spun reprezentanţii societăţii

18 Sep 2017 3151