Ministerul Afacerilor Interne Familiile salariaţilor răniţi sau decedaţi în misiune vor fi sprijinite

Viceprim-ministrul pentru securitate naţională, ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, a aprobat Ordinul privind măsurile de sprijin acordate personalului militar încadrat într-un grad de invaliditate sau clasat apt limitat pentru serviciul militar, precum şi familiilor personalului militar rănit sau decedat în misiune, transmite Departamentul de comunicare al Ministerului.
 
Decizia viceprim-ministrului Gabriel Oprea reprezintă o recunoaștere a meritelor angajaților militari din Ministerul Afacerilor Interne (MAI) răniți sau decedați în misiune.
 
Potrivit acestui Ordin, pompierii, jandarmii și angajații Inspectoratului General de Aviație al MAI încadrați într-un grad de invaliditate, ca urmare a rănirii în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu, pot fi menţinuți în activitate în funcţii militare ori civile, în unităţi ale MAI.
 
Totodată, copiii aflaţi în întreţinerea personalului militar încadrat într-un grad de invaliditate sau decedați în misiune vor putea fi  admiși în instituţiile de învăţământ ale MAI.      
   
Ordinul mai prevede că soțul/soția ori copiii militarilor decedați sau încadrați într-un grad de invaliditate pot fi numiţi în funcţii militare ori civile fără susţinerea unui examen sau concurs, în unităţi ale MAI, în funcție de studii și experiență.

 
Anterior acestei măsuri Gabriel Oprea a aprobat un Ordin prin care se prevăd aceleași măsuri de sprijin pentru polițiști și familiile lor.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cazinoul, Comandamentul Marinei de pe faleza Constanța și MINAC, iluminate deja arhitectural (Galerie FOTO+VIDEO)

26 Apr 2024 133

Momente de senzație la Ziua Porților Deschise, pe Aeroportul „Delta Dunării“ Tulcea(Galerie FOTO)

26 Apr 2024 194

Patru persoane reținute în Constanța pentru trafic de droguri. Una din ele, recidivistă, a fost prinsă în flagrant delict (Galerie FOTO)

26 Apr 2024 278

Editorial Justiția este oarbă și uneori cam lentă

26 Apr 2024 270

Farul Constanța. Luca Andronache a spart gheața „Încercăm să jucăm cât mai bine pentru fani și pentru toată Constanța“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

26 Apr 2024 348

Primarul din Constanța, dat în judecată de o companie privată! Afaceriștii cer refacerea certificatelor de urbanism pentru mai multe terenuri din Dosarul Retrocedărilor (MOTIVARE)

26 Apr 2024 428

Curtea de Apel Constanța stabilește ce instanță va judeca procesul deschis de administrația Chițac legat de Fundația Fantasio

26 Apr 2024 244

Licitație de un milion de euro organizată de Sucursala Regională CF Constanța. Sunt vizate lucrări la construcțiile și instalațiile aferente de pe raza SRCF Constanța (D0CUMENT)

26 Apr 2024 276

Expoziția „Constanța anilor '60, '70, '80 - Demolări, Realizări Arhitecturale și Urbanistice” a arhitectului Radu Cornescu poate fi vizitată la Biblioteca Județeană Constanța (GALERIE FOTO)

26 Apr 2024 259

Eurostat Prețul pentru energie în România, printre cele mai mici din UE

26 Apr 2024 223

Maestrul Gogu Neagoe va face parte din juriul Festivalului Internațional Multietnic al Păstoritului, de la Sarighiol Deal, Beidaud și Tulcea

26 Apr 2024 282

Caz șocant în județul Constanța! O mamă, suspectată că și-ar fi violat de mai multe ori propria fiică. Femeia a ajuns după gratii

26 Apr 2024 474

Festivalul Hustle 2024 de la Costinești, în siguranță. Ce au declarat specialiștii antidrog (GALERIE FOTO)

26 Apr 2024 339

CNAIR Restricții de circulație cu ocazia sărbătorilor pascale pentru autovehiculele de mare tonaj

26 Apr 2024 285

Polițiștii protestează din nou în fața sediului IPJ Constanța! (GALERIE FOTO+VIDEO)

26 Apr 2024 464