Plângerile angajaţilor DGFP Constanţa au fost respinse de CEDO

CEDO a respins cererea celor 400 de angajaţi de la Direcţia Generală de Finanţe Constanţa, care reclamaseră că ar fi fost privaţi de dreptul la nişte sporuri salariale. Europarlamentarul Monica Macovei solicită USL şi CSM "excluderi şi scuze publice".

"Aştept de la USL şi CSM excluderi, scuze publice şi despăgubiri către bugetul public, format din banii celor care muncesc, plătesc taxe şi respectă legea. Plângerile a circa 400 de reclamanţi români, actuali sau foşti angajaţi ai Direcţiei Generale de Finanţe Constanţa aparţinând SED LEX Constanţa, referitoare la neacordarea unor sporuri au fost declarate inadmisibile de Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO)", scrie Monica Macovei pe blog.

Potrivit acesteia, respingerea cererilor de către CEDO s-a bazat pe mai multe argumente, inclusiv pe faptul că reclamanţii nu aveau un "bun" în înţelesul art. 1 referitor la dreptul de proprietate din Protocolul 1 la Convenţia Europeană a Drepturilor Omului.

Drept pentru care Monica Macovei susţine că, din perspectiva deciziei CEDO, reiese că politicienii USL şi unii lideri de sindicat au făcut declaraţii populiste şi mincinoase la televizor cu privire la dreptul la aceste sporuri şi la o falsă discriminare.

"Nu a fost nici discriminare şi nici vreo altă încălcare a CEDO, aşa cum în mod mincinos au susţinut unii politicieni din Uniunea stânga-dreapta (adică de niciunde) şi unii sindicalişti", acuză vicepreşedintele PDL.

Mai departe pe http://www.evz.ro/detalii/stiri/monica-macovei-vrea-scuze-de-la-usl-si-csm-948323.html

 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE Dr. Cătălin Grasa, candidat pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța, despre turism și planurile sale pentru județul Constanța (VIDEO)

02 May 2024 716

ZIUA LIVE Cum putem extinde turismul de weekend în județul Constanța pe tot parcursul anului?

01 May 2024 597

Președintele Consiliului Județean Constanța are un nou consilier onorific (DOCUMENT)

30 Apr 2024 740

LIVE TEXT+VIDEO Mihai Lupu își depune candidatura la Consiliul Județean Constanța din partea PUSL-„Suntem o alternativă pe piața politică”

29 Apr 2024 998

LIVE TEXT+VIDEO Medicul Cătălin Grasa își depune candidatura pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța- „Vom demonstra că putem aduce calitate în ceea ce ne-am propus să facem"

29 Apr 2024 1335

LIVE TEXT+VIDEO Florin Mitroi își depune candidatura la Consiliul Județean Constanța-„Azi este un început de normalitate” (Galerie FOTO)

29 Apr 2024 1598

Fostul rector de la UOC, Tiberius Dănuț Epure deschide lista consilierilor județeni la partidul Dianei Șoșoacă

28 Apr 2024 1000

ZIUA LIVE Candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța, Cătălin Grasa, vorbește despre proiectele cu care intră în competiția electorală

25 Apr 2024 791

Dosarul Mineriada Gelu Voican Voiculescu, fost viceprim-ministru, a ajuns la Parchetul General! Ion Iliescu va fi audiat acasă

25 Apr 2024 624

ZIUA LIVE Cu ce proiecte intră în competiția electorală, Cătălin Grasa, candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța!

24 Apr 2024 832

ZIUA LIVE George Tufă, președintele PNL Cumpăna - „Comuna Cumpăna are o problemă mare de mobilitate” (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 703

Oportunități de investiții norvegiene la Constanța

23 Apr 2024 592

Decizia lui Horia Constantinescu de a demisiona din funcţia de preşedinte al ANPC, în Monitorul Oficial

22 Apr 2024 1036

Florin Mitroi, candidatul PNL pentru președinția CCJ vrea să reabiliteze Palatul Copiilor aflat într-o paragină de nedescris (VIDEO)

19 Apr 2024 622

ZIUA LIVE. Claudiu Palaz (ADU) „Fără viziune nu ai ce căuta la CJC ! Altfel, te duci doar pentru secretară, telefon și mașină!" (VIDEO)

16 Apr 2024 750