Regata „Cupa Bricul Mircea” va fi organizată de Ziua Marinei

Cel mai prestigios club de yachting din Romania, Yacht Club Regal Român, sărbătoreşte şi în acest an Ziua Marinei Române, în parteneriat cu Comandamentul Flotei Maritime, prin organizarea celei mai spectaculoase regate. La Regata „Cupa Bricul Mircea", care va avea loc pe data de 15 august, vor participa cele mai bune 12 echipaje şi ambarcaţiuni. Concursul se va încheia cu premii oferite câştigătorilor de Vicecomodorul Yacht Club Regal Roman, Valerie Timofei, alături de Contraamiralul Aurel Popa, şeful Statului Major al Flotelor Navale din România şi de Contraamiralul de flotilă Alexandru Mirsu, comandantul Comandamentului Flotei Române.

În afara regatei, evenimentul organizat de Yacht Club Regal va cuprinde, în perioada 13 - 15 august, o serie de manifestări culturale şi sportive.

Sâmbătă, 13 august, va avea loc la Hotel Ibis Constanţa, începând cu ora 16.00, o expoziţie de pictură a elevilor de la Şcoala generală din 2 Mai, membri ai Clubului Junior Ranger, care activează sub îndrumarea Institutului Naţional de Cercetare - Dezvoltare Marină Grigore Antipa, cu scopul de a promova acţiunile de conştientizare şi educaţie de mediu în rândul turiştilor, dar şi al localnicilor din zona Rezervaţiei Marine 2 Mai - Vama Veche.

În cadrul „Zilei Porţilor Deschise", în portul militar Constanţa pot fi vizitate navele militare şi expoziţia de tehnică militară de marină. Vizitatorii au ocazia să participe la demonstraţiile artistice ale Muzicii Militare a Forţelor Navale, precum şi la vizitarea fregatei "Regina Maria". În aceeaşi zi, începând cu ora 20.00, va avea loc Serata „Muzica Apelor" - Orchestra de cameră a Filarmonicii Constanţa, dirijor Liviu Ciurei, în cadrul Hotelului Ibis din Constanţa.

Duminica, 14 august, admiratorii navigaţiei cu vele se vor putea familiariza cu velierele, urcând la bordul ambarcaţiunilor membrilor Yacht Club Regal Român în zona Portului Constanţa. Seara se va încheia cu o petrecere organizată la hotel Palace din Constanţa, de unde participanţii vor pleca primii pentru a se pregăti pentru regata "Bricul Mircea".

Luni, 15 august, Yacht Club Regal Român, în parteneriat cu Comandamentul Flotei Maritime, va organiza o defilare cuprinsă în programul de Ziua Marinei şi, cu începere de la ora 12:55, Regata "Cupa Bricul Mircea" în rada Portului Tomis. Începând cu ora 11.00, se vor desfăşura activităţile prilejuite cu ocazia Zilei Marinei Române, defilarea navelor de luptă, a navelor civile şi a velierelor civile, jocuri marinaresti in portul Tomis, ceremonial de premiere în urma desfăşurării Regatei "Cupa Bricul Mircea", aprinderea pavoazului electric la navele din dispozitivul de staţionare la ancoră şi cele din portul Constanţa si retragerea cu torţe pe itinerariul Comandamentul Flotei, Piaţa Ovidiu, Prefectura Constanţa.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Etapa națională a Olimpiadei de dezbateri academice organizată în premieră la Constanța

10 May 2024 243

Maluma, superstarul global al muzicii reggaeton, vine pentru prima dată la Neversea, în Constanța

09 May 2024 606

Anunțul de ultimă oră al Poștei Române, referitor la pensii

03 May 2024 570

Cazul City Insurance SA - cel mai mare faliment din istoria recentă a României! Tribunalul București anunță noul termen

01 May 2024 501

Momente de senzație la Ziua Porților Deschise, pe Aeroportul „Delta Dunării“ Tulcea(Galerie FOTO)

26 Apr 2024 613

UPDATE Premieră la Constanța a documentarului "Nasty", care explorează viața și cariera legendarului sportiv Ilie Năstase (GALERIE FOTO + VIDEO)

26 Apr 2024 913

Editorial Justiția este oarbă și uneori cam lentă

26 Apr 2024 664

Baschet CSM Constanța a cedat dramatic în primul meci cu BC CSU Sibiu

25 Apr 2024 701

Petre Roman și Gelu Voican Voiculescu, puși sub acuzare în dosarul Mineriadei

25 Apr 2024 511

Artistul fenomen al momentului, Burna Boy, vine în premieră în România la Untold

25 Apr 2024 383

Dosarul Mineriada Gelu Voican Voiculescu, fost viceprim-ministru, a ajuns la Parchetul General! Ion Iliescu va fi audiat acasă

25 Apr 2024 640

Fostul premier Petre Roman pus din nou sub acuzare în dosarul Mineriadei din iunie 1990

25 Apr 2024 579

Ce performanță! După Cupa României, baschetbalistele de la CSM Constanța au câștigat și Liga Națională! Sunt campioanele României! (GALERIE FOTO + VIDEO)

23 Apr 2024 810

Evaluate la peste 400.000 euro Peste 63 hectare plantație viță de vie deținute de Premier Drinks SRL în Murfatlar și Poarta Alba, județul Constanța, scoase la licitație (DOCUMENT)

23 Apr 2024 800

MApN Acord de cooperare în domeniul apărării între România și Republica Coreea semnat, în premieră, la Seul

23 Apr 2024 269