Rompetrol, prima reţea de carburanţi din Republica Moldova certificată ISO

Rompetrol Moldova, compania de distribuţie a Grupului Rompetrol, a încheiat recent certificarea managementului calităţii, mediului şi a sănătăţii în muncă, fiind prima companie petrolieră din Republica Moldova ce operează în acord cu standardele internaţionale ISO (International Organization for Standardization).

Grupul Rompetrol continuă astfel programul de certificare şi recertificare a sistemelor de management în cadrul companiilor membre, atât în zona de producţie (Rompetrol Rafinare, Vega, Iaifo Zalău, Rompetrol Petrochemicals, etc), cât şi în cea de distribuţie a carburanţilor (Rompetrol Downstream în 2006 şi Rompetrol Bulgaria în 2011). Rompetrol Downstream a fost prima reţea de distribuţie a carburanţilor care a implementat în 2006 standardele de calitate ISO, iar rafinăria Vega (înfiinţată în 1905) prima rafinărie certificată pe plan intern.

„Rompetrol Moldova a înţeles că, pentru atingerea obiectivelor calitative şi cantitative propuse, este nevoie de implementarea unui Sistem de Management Integrat şi acreditarea lui internaţională, în contextul aspiraţiilor europene ale Republicii Moldova. De asemenea, asigurarea conformităţii înseamnă şi optimizarea costurilor, astfel încât să ne putem dezvolta eficient operaţiunile" declară Vladislav Rusnac, director general al Rompetrol Moldova.

Conformitatea cu aceste standarde atestă un nivel performant de conducere a afacerilor, grijă faţă de angajaţii companiei şi mediu. Certificarea confirmă implicit îmbunătăţirea modului de desfăşurare a operaţiunilor şi reducerea efectivă a costurilor.

„Certificarea Rompetrol Moldova este rezultatul unei munci începute cu mai bine de un an în urmă, sustinută permanent atât de de managementul companiei, cât şi de auditorii GL Systems Certification. Acest rezultat înseamnă, de fapt, valoare adaugată companiei Rompetrol Moldova. Un alt motiv de mândrie este acela de a fi emis pentru prima dată în Republica Moldova a unor certificate de management recunoscute internaţional de către GL Systems Certification prin HUB Romania" declară Daniel Savu, director general Germanischer Lloyd Systems Certification Hub România.

Rompetrol Moldova este prezentă pe piaţa din Moldova din 2002 şi deţine o reţea de 47 de staţii, fiind al cincilea operator ca mărime.



Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Garda de Mediu Constanța a amendat firma care operează Rafinăria Petromidia, după explozia de vineri

03 Apr 2024 581

Răspuns pozitiv de la APM Constanța Rompetrol Rafinare SA poate transforma un cazan cu circulație naturală în cazan cu circulație forțată multiplă

31 Mar 2024 531

Imagini din dronă cu Rafinăria Petromidia Năvodari după explozie! (GALETRIE FOTO+VIDEO)

29 Mar 2024 1735

Oficial de la KMG International despre explozie de la Petromidia Năvodari (GALERIE FOTO+VIDEO)

29 Mar 2024 1547

Acţionarii Rompetrol Rafinare SA, convocați în Adunare Generală Ordinară! Pe ordinea de zi sunt zece subiecte

26 Mar 2024 740

Rompetrol Rafinare SA anunță noi investiții pentru care a solicitat acord de mediu de la APM Constanța

17 Mar 2024 622

Rompetrol Rafinare SA, reclamant într-un dosar aflat pe rolul Curții de Apel Constanța

12 Mar 2024 813

​Rompetrol Rafinare a început revizia generală a rafinăriei Petromidia de la Năvodari

08 Mar 2024 784

Investiții pe Platforma Rompetrol Rafinare în interiorul instalației de Hidrofinare Petrol Reactor

06 Mar 2024 910

Rompetrol Rafinare SA a solicitat acord de mediu pentru construirea unei conducte de racordare la Făclia, județul Constanța

01 Mar 2024 735

Constanța Reparații la instalația MHC, efectuate de Rompetrol Rafinare. Documentația, depusă la Mediu

15 Feb 2024 695

Trei localități din județul Constanța, fără apă la robinete din această noapte din cauza unei avarii

11 Feb 2024 3753

RAJA Constanța Consumatorii din Eforie Nord, Lazu și Agigea, fără apă la robinete

11 Feb 2024 784

Atenție, se oprește apa în localitățile Eforie Nord, Lazu și Agigea!

09 Feb 2024 747

Trei localități din județul Constanța, fără apă la robinete la începutul săptămânii viitoare

08 Feb 2024 4347