Sorina Matei a fost concediată şi lansează acuzaţii la adresa celor care conduc din umbră B1 TV

 
Jurnalista Sorina Matei explică, într-o postare pe blogul personal, cum s-a încheiat colaborarea ei cu postul B1 TV, dând de înţeles că a fost dată afară din cauza atitudinii sale pro-Justiţie şi anticorupţie, informează Ziare.com.

„Astăzi, am luat notă oficial că relaţia mea de lucru care expiră legal pe 31 decembrie 2015 s-a sfârşit prin denunţarea ei unilaterală de către cealaltă parte (...) Deşi în ultimul an şi o lună, am realizat la cerere onest, consecvent şi fără niciun fel de pretenţii şi în situaţii dificile acest produs jurnalistic, în ultimele luni temele abordate fiind cele publice, legate de Justiţie şi răsunătoare cazuri de corupţie, acum mai bine de trei săptămâni, într-o sâmbătă seară, totul a fost anulat brusc.

Am decis, la acel moment, să nu fac publice discuţiile interne din ultimele şapte luni referitoare la conţinutul editorial, pentru că am socotit aceste discuţii private şi pentru că respectivul conţinut al acestor discuţii nu a reuşit niciodată să-mi denatureze sau altereze felul onest, cinstit, în deplin respect faţă de public şi adevăr în care mi-am făcut meseria.

Întotdeauna mi-am făcut profesia până la capăt, fără compromisuri, cu orice risc.

Logica simplă a derulării evenimentelor din ultimele luni corelată cu o evidenţă schimbare de retorică pe subiecte publice ce ţin de Justiţie şi lupta anticorupţie - singură acceptată - conduc însă la concluzia evidenţă că întreg demersul meu jurnalistic deschis şi de bună credinţă, pro-respectare a legii şi pro-lupta-anticorupţie, este indezirabil unora în acest moment", a postat pe blog Sorina Matei.

Sorina Matei afirmă că scoaterea emisiunii sale de pe post este „un act de forţă" pus la cale de cei care „coordonează sau, eventual, deţin adevărată putere de decizie" la B1 TV.

„Niciodată în carieră mea de jurnalist nu am cedat presiunilor şi tentativelor de constrângere de orice fel, indiferent cum s-au manifestat acestea, aşa cum niciodată nu am fost de acord că «posesori de facto» ai unor zone media să poată exercită un fel de «dictatură editorială invizibilă şi ocultă» prin intermediari cu unic scop de a denatura demersuri şi produse jurnalistice în deplin acord cu profesia, corectă informare a cetăţeanului şi în scopul respectării legilor, doar pentru a le servi intereselor anti-Justiţie, anti-respectare a legii sau politice de orice fel", a mai scris, printre altele, jurnalistă pe blog.


Sursa: Ziare.com

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Transcript interviu Aleph News cu Sorina Matei Marius Voineag, șeful DNA, declarații despre procurorul Bodean Andrei și „revolta“ de la DNA Constanța – „Eu cred că au fost într-o eroare!“ (VIDEO)

09 Feb 2024 1883

Matei Vlad Pascu, acuzat de tragedia de la 2 Mai - „Regret faptele comise! Vreau să mă schimb, să ies din această tragedie!“ (DOCUMENT)

06 Feb 2024 2019

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 25 septembrie 2023

26 Sep 2023 1734

Comisarul șef de poliție Sorina Vlangăr, noul inspector șef al IPJ Constanța! - „Vom face o evaluare și vom veni cu propuneri concrete“ (VIDEO)

29 Aug 2023 2201

LIVE TEXT Șeful Poliției Române, la Constanța! Este prezentată Mădălina Sorina Vlangăr, prima femeie care va conduce IPJ Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

29 Aug 2023 3058

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 27 aprilie 2022

29 Apr 2022 1819

Dosarul Tel Drum. Procurorul care anchetează dosarul, anchetat de Inspecția Judiciară

23 Feb 2018 1834

Cine a urcat pe podium la Naționalele de volei pe plajă de la Mamaia

27 Aug 2017 2689

Un alt copil cu probleme digestive din Argeş, transferat la Bucureşti

27 Feb 2016 1906

Pagina de media Jurnalista Sorina Matei trece în echipa Digi24

07 Jan 2016 4018

Premierul, acuzat că foloseşte partidul pentru a-şi rezolva problemele penale

07 Jun 2015 1505

Firma Schweighofer Holzindustrie, invocată în alt dosar DNA

18 May 2015 1707

Sorina Matei Interceptări din dosarul mafiei forestiere de la Bacău

15 May 2015 1951

Stiripesurse.ro Cum l-au surprins paparazzi pe Dan Șova. 'Caută probabil protecție', zice Sorina Matei

17 Apr 2015 2498

Reproşurile lui Nicuşor Constantinescu la adresa conducerii Telegraf „Ați dat interviuri cu domnul vicepreședinte Dragomir (...) că parcă el nu a votat alături cu mine consiliile” (interceptări + video)

16 Apr 2015 3657