Vasile Blaga dă cu subsemnatul la DNA

Copreşedinte PNL Vasile Blaga a ajuns în urmă cu câteva minute, la sediul Direcţiei Naţională Anticorupţie. Se pare că el va fi audiat în calitate de martor în cel de-al treila dosar al Elenei Udrea.
În dosarul cu pricina, Udrea ar fi recunoscut că a luat bani de la omul de afaceri Bogdan Buzăianu, însă nu pentru ea însăşi, ci pentru PDL. Aşa că fostul pedelist Vasile Blaga va trebui să scoată din joben nişte răspunsuri pertinente în faţa procurorilor DNA. 
La intrarea în sediul DNA, Blaga a declarat că a fost chemat în calitate de martor în dosarul în care s-au cerut Parlamentului avizele pentru Elena Udrea, dar că nu știe nimic despre faptele cercetate.
Legat de declarația Elenei Udrea că el ar fi știut că bani care au ajuns la PDL proveneau „din șpagă de la Bogdan Buzăianu", el a spus: "Ferească Dumnezeu. Nu știu așa ceva și nici nu am auzit-o pe doamna Udrea zicând așa ceva". Cât despre faptul că banii ar fi ajuns la conducerea centrală a PDL, Blaga a susţinut că nu are habar de aşa ceva.
Amintim că procurorii DNA au dispus vineri măsura controlului judiciar pe cauțiune în cazul Elenei Udrea în dosarul în care Parlamentul a încuviințat începerea urmăririi penale și reținerea acesteia, nu însă și arestarea preventivă, fiind stabilită suma de cinci milioane lei.
Elena Udrea este acuzată că, în 2010, în calitate de ministru și de persoană cu funcție de conducere în partid, având influență asupra factorilor de decizie din Ministerul Economiei și ai SC Hidroelectrica SA, a pretins de la un om de afaceri, prin intermediar, suma de 5 milioane USD, pentru a asigura firmei controlate de acesta derularea, în continuare, a contractului bilateral de vânzare-cumpărare de energie electrică cu SC Hidroelectrica SA.
"Pentru a-și exercita influența, (...) la începutul anului 2012, a primit de la același om de afaceri, prin intermediar, suma de 3.800.000 USD și o creanță de 900.000 de euro pe care una dintre firmele controlate de acesta o deținea ca urmare a unui împrumut garantat cu pachetul de 90% din acțiunile la o societate cu activitate în mass-media", susțin anchetatorii.
Procurorii mai spun că Elena Udrea s-ar fi folosit de influența pe care o avea ca ministru pentru a cumpăra prin interpuși, sub prețul pieței, o vilă pe litoral, pe care ar fi renovat-o cu bani de la compania care avea contract cu ministerul.



sursa foto: enational.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Muzeul Național de Istorie a României Proiectul expozițional „Avram Iancu. Omul, eroul, legenda, 200 de ani de la naștere”, realizat de BNR

17 Apr 2024 519

Profesorul de la Liceul Lucian Blaga din București, acuzat că avea o idilă cu o elevă, arestat preventiv

13 Apr 2024 636

Elevi de la Liceul Teoretic “Lucian Blaga” Constanța, în vizită la Polaris M Holding (GALERIE FOTO)

29 Mar 2024 559

Elevul Cristian Dorian Hiastru, de la Liceul Teoretic „Lucian Blaga” Constanța, și-a lansat cartea „Dinastia Said” (GALERIE FOTO)

26 Mar 2024 868

Ședința CLM Constanța Consilierii locali discută despre creșterea eficienței energetice a Liceului Teoretic „Lucian Blaga” din Constanța (DOCUMENT)

29 Feb 2024 554

ICR Apeluri pentru burse destinate cercetătorilor, arhitecţilor şi profesioniştilor din diverse domenii

17 Feb 2024 749

Acțiuni preventive ale polițiștilor, în unități școlare din județul Constanța

10 Feb 2024 598

Constanța Primăria face demersuri pentru a construi pasarela pietonală peste liniile de cale ferată în zona Liceului Lucian Blaga (GALERIE FOTO)

08 Feb 2024 703

Liceul Teoretic ”Lucian Blaga” Constanța angajează. Ce post este scos la concurs

01 Feb 2024 1285

Imobiliare Constanța Vasilică Ivan de la VDT Construct a primit autorizația de construire pentru imobilul de pe strada Lucian Blaga

19 Jan 2024 1071

PNL şi-a desemnat echipa de campanie pentru alegerile europarlamentare. Lucian Bode – şef de campanie

20 Nov 2023 1069

Programul naţional "Cadastrarea satului românesc", prioritatea ANCPI

17 Nov 2023 865

O locuință a luat foc în Oradea. Acoperișul și o terasă, cuprinse de flăcări

06 Nov 2023 668

ISU BihorIncendiu la o locuință de pe strada Lucian Blaga din Oradea

06 Nov 2023 438

Firme Constanța Societatea Pur & Simplu Vegetarian SRL închide punctul de lucru de pe bulevardul Tomis

01 Nov 2023 923