Cum îți pregătești organismul pentru iarnă

Pentru noi, cei din emisfera nordică, iarna este o provocare ce ne poate afecta sănătatea atât fizic, cât și psihic.
 
Cotidianul ZIUA de Constanța a adunat de pe mai multe site-uri naționale câteva sfaturi pentru a trece cu bine peste anotimpul rece.

Ieși afară!

Nu este cea mai bună idee să stai toată ziua în casă, la căldură. Nu există vreme rea, ci oameni care nu știu să se îmbrace pentru vremea rece. Nu trebuie să te ascunzi de frig și zăpadă.
 
Investește în haine bune de iarnă și petrece câteva ore, în fiecare zi afară. Folosește mai multe straturi de haine pentru a-ți menține temperatura corporală. Aerul și lumina ne fac bine, fizic și psihic.

Fă sport!

Dacă ești adeptul sporturilor de iarnă, mergi și patinează, schiază sau fă snowboarding. Dacă nu îți aceste sporturi, încearcă sporturile de interior, pilates, zumba sau squash.

Crește-ți imunitatea!

Include în alimentația ta citrice, fructe de tot felul, usturoi și ghimbir. Renunță la fumat și dormi cel puțin 8 ore în fiecare noapte. Sistemul tău imunitar funcționează mai bine când eviți stresul și elementele nocive.

Spală-te pe mâini

Spălatul pe mâini trebuie făcut cu regularitate în acest anotimp, mai ales când virusurile sunt mult mai periculoase. Dacă nu îți poți spăla mâinile, folosește gelul antibacterian.

Nu te stresa cu sărbătorile

Concentrează pe adevărata însemnătate a sărbătorilor de iarnă și nu pe cozonaci, brad sau friptura de porc.

Fă-te confortabil

Danezii au termenul de hygge, ceea ce înseamnă bună dispoziție sau este folosit pentru a descrie momentele în care te simți confortabil alături de cei dragi. Invită-ți prietenii la o masă hrănitoare și la o cană de vin fiert. Ia aminte de la danezi, ei profită de anotimpul rece pentru a simți această bună dispoziție.
 

 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Tradiții pentru spor și sănătate în Miercurea Mare! Femeile nu torc și nu cos

01 May 2024 233

Comisia de Sănătate din Senat a inclus terapia durerii în categoria drepturilor pacienţilor

23 Apr 2024 389

Tradiții pentru spor și sănătate de Sfântul Mare Mucenic Gheorghe! Fetele de măritat îşi pot vedea ursitul

23 Apr 2024 450

Armonia Hospital Constanța Mamografie Bilaterală, la un preț special, cu trimitere de la medicul de familie

19 Apr 2024 786

Rafila, anunț de ultim moment despre o strategie care să limiteze trimiterea pacienţilor de la stat la privat

18 Apr 2024 435

A fost a înfiinţat Registrul Naţional Unic al Pacienţilor Arşi

16 Apr 2024 351

Preşedintele (CNAS), Valeria Herdea „Din 1 iulie 2024, persoanele neasigurate vor avea aceleaşi drepturi ca şi persoanele asigurate”

10 Apr 2024 1078

Cumpărări directe Constanța Glasscomed SRL București asigură service pentru aparatura de laborator de la Direcția de Sănătate Publică din Constanța (DOCUMENT)

08 Apr 2024 398

Spitalul Orășenesc Hârșova, în proces cu DSP Ialomița, pentru analizele de apă potabilă! Tribunalul Constanța a rămas în pronunțare

04 Apr 2024 523

CJC alocă 1.5 milioane de lei, finanțare nerambursabilă pentru proiectele non-profit din zona socială și de sănătate. Până când pot fi depuse solicitările?

02 Apr 2024 527

Inspectoratul Școlar Județean Constanța 230 de elevi au participat la faza județeană a Concursului naţional „Educaţie pentru sănătate”, ediţia a XV-a

01 Apr 2024 924

Cancerul afectează din ce în ce mai mult persoanele cu vârste sub 50 de ani. Ce trebuie să faceți dacă simţiţi că ceva nu este în regulă

31 Mar 2024 781

Cumpărări directe Constanța Eco Fire Sistems SRL, contract cu DSP Constanța pentru eliminarea deșeurilor spitalicești (DOCUMENT)

28 Mar 2024 627

850 de cazuri noi de rujeolă şi două decese, înregistrate în ultima săptămână

26 Mar 2024 624

Nicu Covaci, operat de urgență pe creier! În ce stare se află liderul formației Phoenix

22 Mar 2024 740