Gargara ține răceala la distanță

Mai toată lumea a auzit despre obiceiul de a face gargară. Însă câte dintre noi știu mai multe despre influența benefică pe care o are gargara asupra sănătății?
 
În lunile reci, una din principalele griji, când vine vorba despre sănătate, este de a nu răci. O metodă naturală de prevenție, practicată de rudele mai în vârstă, dar uitată în prezent, este gargara zilnică, cu diverse ingrediente care să ajute la curățarea gâtului. Iată care sunt câteva dintre cele mai bune combinații, scrie avantaje.ro.

Gargara cu sare 

Dincolo de faptul că este un obicei cu lungă tradiție, combinația dintre apă caldă și sare a stârnit și interesul oamenilor de știință. Un studiu publicat în ”The American Journal of Preventive Medicine”, în 2005, a arătat că persoanele care se clăteau cu această combinație de trei ori pe zi au avut cu 40% mai puține șanse de a se îmbolnăvi de infecții ale tractului superior, comparativ cu persoanele care nu au inclus acest obicei în rutina de zi cu zi.
 
Dacă ai ratat perioada prevenției, nu-i nimic. Atunci când apar primele semne de durere în gât, cel mai la îndemână este să pregătești un pahar cu apă caldă în care să pui o lingură de sare, apoi să începi gargara.

Sucul de lămâie 

Dacă nu suporți senzația lăsată de combinația sărată, înlocuiește sarea cu o linguriță de suc de lămâie proaspăt stros. Folosește această soluție dimineața și seara, și bucură-te de rezultatele benefice. Aciditatea specifică lămâii nu va permite bacteriilor din gât să se dezvolte.

Bicarbonatul de sodiu 

Folosit adesea pentru îndepărtarea respirației neplăcute, însă cu numeroase alte întrebuințări, despre care poți citi aici, bicarbonatul de sodiu poate fi soluția salvatoare pentru durerile de gât. Amestecă două lingurițe de bicarbonat de sodiu cu un pahar cu apă caldă și fă gargară ori de câte ori ai ocazia, cu scopul de a umezi mucoasa gâtului.
  
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Tradiții pentru spor și sănătate în Miercurea Mare! Femeile nu torc și nu cos

01 May 2024 536

Comisia de Sănătate din Senat a inclus terapia durerii în categoria drepturilor pacienţilor

23 Apr 2024 400

Tradiții pentru spor și sănătate de Sfântul Mare Mucenic Gheorghe! Fetele de măritat îşi pot vedea ursitul

23 Apr 2024 460

Armonia Hospital Constanța Mamografie Bilaterală, la un preț special, cu trimitere de la medicul de familie

19 Apr 2024 813

Rafila, anunț de ultim moment despre o strategie care să limiteze trimiterea pacienţilor de la stat la privat

18 Apr 2024 453

A fost a înfiinţat Registrul Naţional Unic al Pacienţilor Arşi

16 Apr 2024 365

Preşedintele (CNAS), Valeria Herdea „Din 1 iulie 2024, persoanele neasigurate vor avea aceleaşi drepturi ca şi persoanele asigurate”

10 Apr 2024 1088

Cumpărări directe Constanța Glasscomed SRL București asigură service pentru aparatura de laborator de la Direcția de Sănătate Publică din Constanța (DOCUMENT)

08 Apr 2024 405

Spitalul Orășenesc Hârșova, în proces cu DSP Ialomița, pentru analizele de apă potabilă! Tribunalul Constanța a rămas în pronunțare

04 Apr 2024 531

CJC alocă 1.5 milioane de lei, finanțare nerambursabilă pentru proiectele non-profit din zona socială și de sănătate. Până când pot fi depuse solicitările?

02 Apr 2024 539

Inspectoratul Școlar Județean Constanța 230 de elevi au participat la faza județeană a Concursului naţional „Educaţie pentru sănătate”, ediţia a XV-a

01 Apr 2024 940

Cancerul afectează din ce în ce mai mult persoanele cu vârste sub 50 de ani. Ce trebuie să faceți dacă simţiţi că ceva nu este în regulă

31 Mar 2024 801

Cumpărări directe Constanța Eco Fire Sistems SRL, contract cu DSP Constanța pentru eliminarea deșeurilor spitalicești (DOCUMENT)

28 Mar 2024 633

850 de cazuri noi de rujeolă şi două decese, înregistrate în ultima săptămână

26 Mar 2024 630

Nicu Covaci, operat de urgență pe creier! În ce stare se află liderul formației Phoenix

22 Mar 2024 745