Mango combate oboseala nervoasă

Arborele de mango este originar din Malaezia și India, iar fructul său are un gust dulce-acrișor, care se poate descrie undeva între cel al piersicii și al ananasului, și miros aromatic. Fructele de mango conțin vitaminele A (un fruct de mango de 150 de grame conține circa 15.000 UI, cantitate suficientă pentru o săptămână întreagă), C (76% din necesarul zilnic), E, B6 şi K, dar şi carbohidrați, lipide, proteine, fibre, potasiu, sodiu, fosfor, calciu, fier, acizi grași Omega-3 şi Omega-6, 17 aminoacizi şi polizaharide. Mango are efecte laxative, diuretice, antiinflamatorii, antidiabetice, antioxidante și de protecție a organismului împotriva viruşilor.
 
Consumul frecvent de mango previne oboseala nervoasă, enzimele conţinute au acţiune directă asupra sistemului nervos central şi ajută la îmbunătăţirea memoriei. Alte afecțiuni ce pot fi prevenite cu mango se referă la tensiunea arterială. De asemenea, mango îmbunătăţeşte digestia şi funcționarea glandei tiroide, stimulează sistemul imunitar, favorizează menţinerea rezervei alcaline din organism şi menţine sănătatea oculară. Vitamina E şi seleniul, conţinute de mango, asigură o bună funcţionare a inimii. Mango este folosit ca remediu natural în tratamentul diareei, diabetului şi parodontozei.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Fructul de mango, numeroase beneficii pentru sănătatea organismului nostru

08 Aug 2019 1596

Sănătate Mango, fructul fericirii. Descoperă ce beneficii are

23 Aug 2015 2347

Sănătate Trei fructe exotice cu beneficii uimitoare pentru sănătate

05 Apr 2015 3838

Beneficiile celor mai populare fructe exotice

23 Aug 2014 4194