Sanatate
Proprietăţile borşului pentru sănătate
09 Jun, 2014 16:42
1879
Rodica MITU
Borşul, un lichid gălbui şi acrişor, este obţinut prin fermentaţia tărâţelor de grâu în apă. Boabele de grâu sunt foarte bogate în vitaminele B1, B2, B6 şi B12, în calciu, magneziu, zinc şi seleniu. Este cunoscut mai ales ca leac pentru mahmureală şi tratement sigur în intoxicaţia cu alcool.
În urma procesului de fermentaţie, borşul dobândeşte şi o serie de acizi organici şi enzime. Există şi alte probleme medicale ce pot fi tratate cu borş. Mineralele şi vitaminele conţinute de borş fac din acesta un bun remediu în tratarea anemiei. Borşul contribuie la eliminarea toxinelor, revigorarea organismului, este eficient în curele de slăbire, stimulează digestia şi arde grăsimile.
Anumite substanţe active, conţinute de borş, blochează dezvoltarea bacililor, ce provoacă tuberculoza. Două căni de borş băute zilnic ajută în tratarea bronşitei, astmului, sinuzitei, indigestiei, artritei, depresiei, hipertensiunii şi a bolilor hepatice.
Adauga un comentariu
Nume:
Email:
Comentariu*: