Eco juniorii anului 2014

În cadrul programului "Să știi mai multe, să fii mai bun!",  Asociația DRUMEȚII MONTANE s-a implicat activ în educația non-formală a elevilor, prin organizarea în parteneriat cu 12 școli din întreaga țară a proiectului „ECO JUNIOR – 2014”.
Scopul proiectului a constat în educarea ecologică a elevilor, dobândirea unei atitudini mediu-protective și implicarea în activități eco-recreative.
Cei peste 1300 de elevi care au  participat la acțiunile  desfășurate în cadrul proiectului, au răspuns cu entuziasm. Interacțiunea reprezentanțiilor Asociației Drumeții Montane cu elevii din clasale primare si gimnaziale s-a dovedit a fi cea mai eficientă acțiune de pormovare a mediului înconjurător și a unui stil de viață sănătos.
Activitățile desfășurate în cadrul programului "Să știi mai multe, să fii mai bun!" au constat în videoproiecții, realizarea/prezentarea unor afișe și pancarte cu mesaje ecologice, igienizări, realizări de reviste cu tematică ecologică, dar și jocuri desfășurate în aer liber: orientare – sportul pădurii, întrecerea omizilor, ghiceşte jucătorul,  instalare tabără de corturi.
La finalul acțiunilor a fost organizată festivitatea de premiere a participanților și acordarea diplomelor .
În cadrul proiectului „ECO JUNIOR – 2014”, Asociația DRUMEȚII MONTANE                  a avut ca parteneri următoarele școli: Şcoala Gimnazială „Voievod Litovoi”  Târgu-Jiu, Colegiul Tehnic Aurel Vlaicu Baia Mare, Liceul de Arte "Dinu Lipatti" Piteşti, Liceul Teoretic ”George Moroianu” Săcele, Școala Gimnazială Drăgănești de Vede, Colegiul Tehnic “A. Saligny” Roșiorii de Vede, Grădinița cu Program Prelungit Nr. 1 Turnu Măgurele, Colegiul Economic ,,Hermes" Petroşani, Liceul Teologic "Sfântul Nicodim" Nr.13 Târgu Jiu, Liceul cu Program Sportiv Târgu Jiu,  Şcoala Gimnazială “Constantin Săvoiu” Târgu Jiu, Şcoala Gimnazială Costeştii din Vale.
Asociația Drumeții Montane este susținută în prezent de către: Ch-Center Hosting, Dwyn.ro , Lew.ro, Doppelherz, Vitalis Group, Auro Media, Biroul de Avocatura Cuculis si Asociatii, Mobila Dalin, Belkin, Apollomod Distribution, Braduț Associated, DexterHost, Radio Enigma Romania, Parcul National Retezat, Regia Nationala a Padurilor Romsilva și este o organizație non-profit, ce are în componența sa doar voluntari,  de aceea suntem mereu în cautare de persoane pasionate de turism, sport și ecologie. Daca ești interesat(ă) de activitățile pe care le desfășoară asociația noastră sau la care participă, ești asteptat(ă) în echipa noastră!

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Justiție Constanța Asociatia de Dezvoltare Intercomunitară Dobrogea, la judecată cu Eco Sud SA

24 Apr 2024 454

Masă rotundă cu tema „Shakespeare și marea” la Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța

22 Apr 2024 388

Zeci de percheziții, efectuate în ultimele două săptămâni! Peste 20 de suspecți, reținuți

20 Apr 2024 466

Afaceri Constanța Firma Eco Public închiriază și igienizează toaletele ecologice din orașul Eforie. Care este valoarea totală a contractului (DOCUMENTE)

07 Apr 2024 576

Primăria Lumina, județul Constanța, a cumpărat eurocontainere. Vezi ce sumă a cheltuit (DOCUMENT)

02 Apr 2024 627

Expoziția „Dobrogea Otomană în documente și artefacte de epocă” este găzduită de Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui. Cine a adus contribuții din partea MINA Constanța

31 Mar 2024 524

Cumpărări directe Constanța Eco Fire Sistems SRL, contract cu DSP Constanța pentru eliminarea deșeurilor spitalicești (DOCUMENT)

28 Mar 2024 622

Eco Gold Invest SA anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul Amplasarea Unei Instalații De Sortare Deșeuri

26 Mar 2024 422

Masă rotundă și lansare de volum, la Biblioteca Județeană Constanța

25 Mar 2024 504

Motivare Anularea autorizației de construire pentru construcțiile de pe plaja Corbu, județul Constanța, explicată (DOCUMENT)

21 Mar 2024 1878

Undă verde de la APM Constanța Cu o cifră de afaceri de zero lei în 2022, Eco Solar Power SRL va înființa un Parc fotovoltaic în Băneasa

10 Mar 2024 940

Apel al ICEM Tulcea pentru înscrieri la Sesiunea Națională de Comunicări „Patrimoniul și educația în muzeele de artă

05 Mar 2024 550

Amânare în procesul dintre Eco Fire Sistems și UAT municipiul Constanța!

05 Mar 2024 462

Înscrierile la Bienala Națională de Grafică „Constantin Găvenea” de la Tulcea continuă

04 Mar 2024 470

Licitații Tulcea Două firme, una din Mihail Kogălniceanu, județul Constanța, câștigătoare ale unui contract în comuna Beidaud (DOCUMENT)

29 Feb 2024 1149