Presiunea asupra preturilor si contractele pretentioase ameninta profiturile industriei IT in 2010

Isabel Aguilera, unul dintre cei mai influenti 50 de executivi din lume:

Presiunea asupra preturilor si contractele pretentioase ameninta profiturile industriei IT in 2010

“Presiunea asupra preturilor este una dintre cele mai mari amenintari asupra profiturilor industriei globale de IT in 2010 iar contractele care definesc serviciile furnizate devin din ce in ce mai pretentioase, ceea ce inseamana ca furnizorii trebuie sa se concentreze pe calitatea serviciilor oferite pentru a satisface noile cereri ale pietei”, declara exclusiv pentru Forum Invest Isabel Aguilera, unul dintre cei mai influenti 50 de executivi din lume (Fortune) si Director in Board-ul INDRA SISTEMAS SA – una dintre cele mai mari multinationale de IT din Europa si America Latina.

“Multe companii externalizeaza acum procesele si platformele de IT catre parteneri solizi, cu capacitate de a livra platformele respective. Aceste oportunitati ii favorizeaza pe acei furnizori validati, care au capacitatea si expertiza de a administra mari  procese de transformare”, spune Isabel Aguilera, fost Managing Director pentru Spania si Portugalia al companiei Google.

Comentand declaratiile Isabelei Aguilera, Mariuca Talpes, unul dintre co-fondatorii Softwin, spune ca, deja din 2008 operatorii de telefonie mobila din Romania (care folosesc intens servicii de externalizare) au trecut la taierea costurilor cu 10-20%, prin reducerea preturilor furnizorilor dar pastrand calitatea, volumul si tipurile serviciilor. “Acest lucru a pus inca de atunci o presiune foarte mare pe furnizorii de servicii de externalizare, unde in general marja de profit e sub 20%. Restructurarea furnizorilor s-a facut deja in buna masura in trimestrul al patrulea al lui 2008 si a continuat in 2009”, spune Mariuca Talpes.

De asemenea, co-proprietara Softwin spune ca in Romania inca nu s-a ajuns la externalizari foarte complexe, functionand mai degraba externalizarile de nisa (parti din solutia IT, o parte a fluxului de documente etc.). ”In externalizarea de nisa, cei care au avut de castigat in perioada de criza au fost si sunt in continuare cei care au venit cu un model de preturi care e foarte competitiv, cei care au reusit sa isi structureze costurile, procesele in asa fel incat au devenit foarte competitivi ca furnizori. Dupa parerea mea, acest trend, in care costul serviciilor e criteriul nr. 1  de alegere a furnizorului va continua inca 2-3 ani”, comenteaza Mariuca Talpes.

Isabel Aguilera participa anul acesta, pe 7 si 8 aprilie, la cea de-a 5-a editie a Forumului International de leadership feminin “LEADER SHE – The Creative Management of Change”, organizat de Forum Invest la Vienna. Intr-un context in care liderii mondiali afirma nevoia de reconceptualizare a modelelor, Forumul de leadership feminin de la Vienna  pune pe agenda internationala managementul creativ al schimbarii: cum sa gestionezi si sa controlezi eficient riscurile si provocarile noului context economic, din perspectiva liderilor mondiali – femei.

Anterior pozitiei in managementul INDRA SISTEMAS, Isabel Aguilera a fost presedinte pentru Spania si Portugalia al companiei General Electric si are peste 20 de ani de experienta manageriala in companii precum Compaq, Hewlett Packard, Dell Computer, NH Hoteles. Aguilera a fost citata de Financial Times drept unul dintre cei mai puternici 25 de executivi europeni si de revista Fortune drept unul dintre cei mai influenti 50 de manageri din lume.

Multumesc,
Simona Dinu
PR Manager
FORUM INVEST
www.foruminvest.ro


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE Dr. Cătălin Grasa, candidat pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța, despre turism și planurile sale pentru județul Constanța (VIDEO)

02 May 2024 523

ZIUA LIVE Cum putem extinde turismul de weekend în județul Constanța pe tot parcursul anului?

01 May 2024 526

Președintele Consiliului Județean Constanța are un nou consilier onorific (DOCUMENT)

30 Apr 2024 695

LIVE TEXT+VIDEO Mihai Lupu își depune candidatura la Consiliul Județean Constanța din partea PUSL-„Suntem o alternativă pe piața politică”

29 Apr 2024 946

LIVE TEXT+VIDEO Medicul Cătălin Grasa își depune candidatura pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța- „Vom demonstra că putem aduce calitate în ceea ce ne-am propus să facem"

29 Apr 2024 1268

LIVE TEXT+VIDEO Florin Mitroi își depune candidatura la Consiliul Județean Constanța-„Azi este un început de normalitate” (Galerie FOTO)

29 Apr 2024 1541

Fostul rector de la UOC, Tiberius Dănuț Epure deschide lista consilierilor județeni la partidul Dianei Șoșoacă

28 Apr 2024 947

ZIUA LIVE Candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța, Cătălin Grasa, vorbește despre proiectele cu care intră în competiția electorală

25 Apr 2024 755

Dosarul Mineriada Gelu Voican Voiculescu, fost viceprim-ministru, a ajuns la Parchetul General! Ion Iliescu va fi audiat acasă

25 Apr 2024 592

ZIUA LIVE Cu ce proiecte intră în competiția electorală, Cătălin Grasa, candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța!

24 Apr 2024 809

ZIUA LIVE George Tufă, președintele PNL Cumpăna - „Comuna Cumpăna are o problemă mare de mobilitate” (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 675

Oportunități de investiții norvegiene la Constanța

23 Apr 2024 584

Decizia lui Horia Constantinescu de a demisiona din funcţia de preşedinte al ANPC, în Monitorul Oficial

22 Apr 2024 989

Florin Mitroi, candidatul PNL pentru președinția CCJ vrea să reabiliteze Palatul Copiilor aflat într-o paragină de nedescris (VIDEO)

19 Apr 2024 610

ZIUA LIVE. Claudiu Palaz (ADU) „Fără viziune nu ai ce căuta la CJC ! Altfel, te duci doar pentru secretară, telefon și mașină!" (VIDEO)

16 Apr 2024 730