Precizari privind acuzatiile aduse CJC de domnul Claudiu Iorga PALAZ

Comunicat de presă
09 noiembrie 2010

 Consiliul Judeţean Constanţa a luat la cunoştinţă cu stupoare de declaraţiile domnului Claudiu Iorga PALAZ privind nemulţumirile unor categorii sociale defavorizate îndreptăţite legal să beneficieze de ajutoare alimentare prin programul PEAD 2010.
 Conform materialelor apărute în mass-media locală, domnul Claudiu Iorga PALAZ consideră că angajaţii Consiliului Judeţean Constanţa sunt vinovaţi de nemulţumirile beneficiarilor programului PEAD şi solicită preşedintelui Nicuşor Daniel CONSTANTINESCU să aplice prevederile articolului 5 din HG600/2009.
 Având în vedere agresivitatea declaraţiilor şi tenta de manipulare a opiniei publice, Biroul de presă al Consiliului Judeţean Constanţa precizează următoarele:
· Funcţionarii Consiliului Judeţean Constanţa şi-au îndeplinit toate sarcinile prevăzute de cele 13 aliniate din articolul  5 al Anexei HG600/2009.
· În conformitate cu prevederile articolului 5 litera f din Anexa HG600/2009, distribuirea produselor alimentare către persoanele defavorizate se face de către primării.
· Comparativ cu anul trecut, capacitatea primăriilor de a asigura mai multe puncte de distribuire a fost diminuată ca urmare a reducerilor de personal dictate de OUG63/2010.
· Nerăbdarea beneficiarilor programului PEAD (comparativ cu anul 2009) este generată printre altele şi de deterioarea nivelului de trai după momentul majorării TVA-ului şi adoptării de către guvern a setului de măsuri de austeritate.
· Dezavuăm categoric modul de îndeplinire a singurei atribuţii trasată de OG600 Instituţiei Prefectului (art.2 litera b, ...sprijină activitatea de distribuire a produselor alimentare către persoanele defavorizate), atâta vreme cât sprijinul se rezumă la declaraţii menite să atragă oprobiul public asupra angajaţilor din administraţiile locale.

 Totodată, ne folosim de acest prilej pentru a transmite public Instituţiei Prefectului judeţului Constanţa următoarele întrebări:
· Având în vedere că pachetul de măsuri anticriză adoptat de Guvern a obligat administraţiile locale să îşi reducă personalul, vă solicităm să ne informaţi daca această măsură s-a luat şi la nivelul instituţiei dumneavoastră, eventual care a fost procentajul de reducere a schemei de personal.
· Având în vedere raportul Curţii de Conturi privind salarizarea angajaţilor din cadrul CJC, vă rugăm să ne comunicaţi care a fost ultima lună în care angajaţii Prefecturii Constanţa au beneficiat de sporul de dispozitiv în conformitate cu Ordinul MAI nr. 496/2003 (sau alt ordin ulterior).
· Având în vedere acelaşi raport al Curţii de Conturi, vă rugăm să ne comunicaţi care a fost ultima lună în care angajaţii Prefecturii Constanţa au beneficiat de norma de hrană în conformitate cu Ordinul MAI nr. S440/2003 completat (sau alt ordin ulterior).

 În încheiere, dorim să precizăm că în ultimele 5 luni angajaţii Consiliului Judeţean Constanţa au participat la campania de ajutorare familiilor afectate de inundaţii (strângere de bunuri, sortare, încărcare, transport, în total 16 TIR-uri în 30 de zile), au distribuit rechizitele şcolare în unităţile de învăţământ din zona rurală, au distribuit bursele de merit din programul CJC destinat elevilor din zona rurală, au derulat operaţiunile necesare aplicării programului PEAD, îndeplinindu-şi în acelaşi timp şi alte sarcini de serviciu, în condiţiile în care schema de personal a fost redusă, sporurile salariale au fost eliminate iar salariile reduse cu 25%.
____________________
Cristian Moldovanu
Purtător de cuvânt


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Decizii AGA Asociatul minoritar, municipiul Constanța a încasat în ultimii ani dividende de aproape 2 milioane de lei de la Telegondola-Mamaia SRL

22 Apr 2024 390

Firme Constanța AGA Vinvico SA! Se stabilește bugetul pe 2024

21 Apr 2024 452

Firme Constanța AGA la Șantierul Naval 2 Mai SA! Acționarii, chemați să stabilească repartizarea profitului din 2023 și fixarea dividendului

19 Apr 2024 462

Transilvania Investments Alliance SA contestă convocatorul AGA a Neptun Olimp SA. Dosarul, pe masa Tribunalului Constanța

19 Apr 2024 523

Ce au decis magistrații în cauza Matichescu &Micu vs. AGA Airtours SRL

12 Apr 2024 563

Firme Constanța Acționarii Neptun-Olimp, convocați în AGA. Vor supune la vot închirierea terenului Complexului Maramureș din Olimp

05 Apr 2024 413

Convocator privind Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor SC CAMPIO ICM SA

03 Apr 2024 343

Firme Constanța Decizii ale Adunării Generale a Acţionarilor Mamaia SA!

28 Mar 2024 546

Știri Portul Constanța Verdict amânat pentru profitul din port! Fondul Proprietatea SA, în așteptare

28 Mar 2024 696

Firme din Constanța Revocări, numiri și prelungiri de mandate ale administratorilor societății Telegondola Mamaia SRL!

21 Mar 2024 688

Acționarii Comcereal SA Tulcea, convocați în adunare generală ordinară. Pe odinea zi, aprobarea indemnizaţiilor membrilor Consiliului de Administraţie

20 Mar 2024 586

Un teren de 10.000 mp și unul de 6.000 mp în atenția acționarilor Transfer de terenuri între CN APM Constanţa și Autoritatea Vamală Română

18 Mar 2024 833

Acţionarii Model Constanța SA decid vânzarea unui teren situat la intrarea în zona peninsulară a municipiului Constanţa

18 Mar 2024 643

Convocare AGA Litoral SA Se aprobă oferta de cumpărare a unui teren intravilan şi a unei construcții situate în Mamaia, zona Club Castel

16 Mar 2024 639

Alianța Dreapta Unită solicită Avocatului Poporului să sesizeze CCR în legătură cu OUG privind comasarea alegerilor europarlamentare și locale

11 Mar 2024 582