Comunicat de presa

Astăzi, luni 3 august, la sediul Instituţiei Prefectului Constanţa a avut loc întrunirea Comandamentului Litoral 2009.

În cadrul întâlnirii au fost abordate recalamaţiile la adresa seriviciilor oferite turiştilor, 98% dintre acestea având ca principal subiect zgomotul excesiv din staţiunile litoralului românesc. În acest sens, prefectul Tit-Liviu Brăiloiu a cerut Inspectoratului Judeţean de Poliţie, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, Comisariatului pentru Protecţia Consumatorului, Gărzii de Mediu şi Direcţiei de Sănătate Publică, cercetarea aspectelor reclamate şi soluţionarea acestora prin aplicarea legii, iar agenţilor economici, conştientizarea necesităţii respectului faţă de turist.

Prefect Tit-Liviu Brăiloiu: „Încă de la începutul sezonului estival am cerut implicarea dumneavoastră, cât mai eficientă, pentru a oferi turiştilor un litoral românesc de care să fim mândri. Cele 14 staţiuni nu se pot transforma peste noapte în adevărate repere pe harta turismului european, dar cu mai multă implicare, atât a dumneavoastră, directori ai serviciilor publice deconcentrate, cât şi a agenţilor economici, potenţialul litoralului românesc poate fi exploatat la adevarata valoare. O strategie eficientă de promovare a turismului poate aduce beneficii economiei românşti, însă o promovare eficientă constă, în primul rând, în oferirea de servicii de calitate. Prin intermediul mass-media cer agenţilor economici, care organizează  programe artistice, sau audiţii muzicale, respectarea protecţiei turiştilor şi alinierea la standardele europene prin limitarea la nivelul maxim de zgomot stabilit prin reglementările specifice. În caz contrar vor suporta consecinţele legii."

Tot în cadrul întrunirii de azi a fost luată în discuţie posibilitatea eradicării comerţului ambulant doarece aduce un minus în imaginea turismului de la malul mării. Prefectul Tit-Liviu Brăiloiu: „Nicăieri în ţările civizate nu vom întâlni comercianţi de ocazie. Din datele pe care mi le-aţi oferit se constată o diminiare a comerţului ambulant pe plajă, dar cred că trebuie să avem în vedre eradicarea definitivă a acestuia."

Comandamentul Litoral 2009, în actuala componenţă, a fost constituit prin Ordinul Prefectului nr. 196/ 30 iunie 2009 în vederea îmbunătăţirii activităţiilor specifice perioadei estivale. Din informările  săptămânale rezultă că, atât propunerile aduse în discuţie, cât şi măsurile luate au avut drept rezultat scăderea infracţiunilor, creşterea siguranţei turiştilor, precum şi îmbunătăţirea serviciilor oferite. Prin măsurile dipsuse prefectul Tit-Liviu Brăiloiu speră că la finalul sezonului estival,  judeţul Constanţa va avea o evoluţie pozitivă, comparativ cu anii trecuţi, în ce priveşte gradul se satisfacere a turiştilor.

Liliana Naclad
Director Cancelarie
0241- 615065


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Baschet CSM Constanța a cedat dramatic în primul meci cu BC CSU Sibiu

25 Apr 2024 500

Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral angajează. Ai nevoie de studii medii

25 Apr 2024 495

CSM Constanța a câștigat titlul național la baschet feminin Mesajul primarului Vergil Chițac – „Felicitări tuturor celor care au pus umărul la creșterea performanței sportului constănțean.” (GALERIE FOTO)

24 Apr 2024 420

Circulație restricționată pe Autostrada Soarelui, spre Constanța

24 Apr 2024 280

IGPR InfotraficTrafic restricționat pe A 2 București -Constanța

24 Apr 2024 188

Locuri de muncă Constanța Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral angajează. Detalii

24 Apr 2024 553

Noul stadion de la Constanța Gheorghe Hagi - „Nu cred că îmi va purta numele“. Ce variantă ar fi cea potrivită (VIDEO)

23 Apr 2024 2986

Cumpărări directe ABADL a bătut palma cu Kity Krentz SRL, din Constanța! Vizată, zona de îmbăiere aferentă litoralului Mării Negre

23 Apr 2024 504

Din nou pe podiumul național „CSM Constanța menține tradiția rugby-ului constănțean la înălțime!“

23 Apr 2024 437

Rugby Echipa Under-16 de la Tomitanii Constanța, încă o victorie în campionat (GALERIE FOTO)

22 Apr 2024 509

Farul Constanța Fotbalistele, pe drumul către titlul de campioană. Victorie în deplasare cu Poli Timișoara

21 Apr 2024 853

Rugby CSM Constanța, înfrângere la limită în Divizia Națională de Seniori (GALERIE FOTO)

21 Apr 2024 533

Angajări Constanța Cauți un loc de muncă? Sunt posturi vacante la Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral

21 Apr 2024 862

Paul Anghel încurajează petrecerea minivacanței de 1 Mai și Sărbătorile Pascale pe litoralul românesc și în Deltă Dunării

21 Apr 2024 469

Volei CSM Constanța, victorie în primul duel cu SCM U Craiova pentru locul 7. „Revenire senzațională!“ (GALERIE FOTO)

21 Apr 2024 464