MDRT - Decizia de a anula PUZ-ul staţiunii Mamaia, o victorie în lupta cu administraţiile locale care nu respectă legea

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, prin Inspectoratul Judeţean în Construcţii din Constanţa, a avut câştig de cauză în procesul privind ilegalitatea planului urbanistic zonal (PUZ) al staţiunii Mamaia. Curtea de Apel din Constanţa a decis luni, 9 mai a.c., printr-o sentinţă definitivă, irevocabilă şi executorie, nulitatea planului urbanistic zonal deoarece acesta a fost întocmit fără respectarea legii şi a decis anularea hotărârii Consiliului Local din Constanţa prin care PUZ-ul fusese aprobat.

PUZ-ul nu avea, aşa cum cere legislaţia în vigoare, nici avizele Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Administraţiei şi Internelor, ale Serviciului Român de Informaţii şi ale Direcţiei Apelor Dobrogea-Litoral şi nici nu deţinea procesul-verbal de delimitare a zonei costiere.

Din cauza haosului care domneşte în dezvoltarea urbanistica a litoralului, legislaţia în domeniu a fost completată astfel încât planurile urbanistice zonale nu vor fi doar avizate de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, aşa cum prevedeau vechile reglementări. Astfel, prin modificările aduse Legii nr. 350/2001 de către Ordonanţa de Urgenţă nr. 7 din 2 februarie 2011, pentru zona de litoral, care are un caracter strategic nu doar din punct de vedere turistic şi al mediului, ci şi al siguranţei, fiind vorba despre o frontieră, în vederea asigurării condiţiilor de dezvoltare durabilă, a fost introdusă o nouă categorie de documentaţii de urbanism, cu caracter director şi reglementator, care se aprobă prin Hotărâre de Guvern.

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului vede această decizie a Curţii de Apel din Constanţa ca pe o dovadă a instituirii legii, dar şi ca pe o victorie a unei autorităţi a statului în lupta cu administraţiile locale care nu respectă legislaţia în vigoare. Acesta este doar un mic pas în demersul ferm pe care MDRT l-a iniţiat de a lupta cu administraţiile locale pentru care respectarea legii este facultativă.

Biroul de presă


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

CSM Constanța Voleibalistele au câștigat primul meci din seria cu FC Argeș (GALERIE FOTO)

27 Apr 2024 1

Ilie Năstase, povești memorabile, spuse la Constanța „Eu mă pot identifica cu un singur popor, cel român“ (GALERIE FOTO)

27 Apr 2024 411

Baschet CSM Constanța a cedat dramatic în primul meci cu BC CSU Sibiu

25 Apr 2024 538

Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral angajează. Ai nevoie de studii medii

25 Apr 2024 514

CSM Constanța a câștigat titlul național la baschet feminin Mesajul primarului Vergil Chițac – „Felicitări tuturor celor care au pus umărul la creșterea performanței sportului constănțean.” (GALERIE FOTO)

24 Apr 2024 437

Circulație restricționată pe Autostrada Soarelui, spre Constanța

24 Apr 2024 283

IGPR InfotraficTrafic restricționat pe A 2 București -Constanța

24 Apr 2024 199

Locuri de muncă Constanța Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral angajează. Detalii

24 Apr 2024 569

Noul stadion de la Constanța Gheorghe Hagi - „Nu cred că îmi va purta numele“. Ce variantă ar fi cea potrivită (VIDEO)

23 Apr 2024 3106

Cumpărări directe ABADL a bătut palma cu Kity Krentz SRL, din Constanța! Vizată, zona de îmbăiere aferentă litoralului Mării Negre

23 Apr 2024 512

Din nou pe podiumul național „CSM Constanța menține tradiția rugby-ului constănțean la înălțime!“

23 Apr 2024 440

Rugby Echipa Under-16 de la Tomitanii Constanța, încă o victorie în campionat (GALERIE FOTO)

22 Apr 2024 523

Farul Constanța Fotbalistele, pe drumul către titlul de campioană. Victorie în deplasare cu Poli Timișoara

21 Apr 2024 870

Rugby CSM Constanța, înfrângere la limită în Divizia Națională de Seniori (GALERIE FOTO)

21 Apr 2024 541

Angajări Constanța Cauți un loc de muncă? Sunt posturi vacante la Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral

21 Apr 2024 884