“NU FI dezordinar” campanie pentru protejarea spatiilor verzi destinate recreerii

Daca ar sti sa-ti vorbeasca, animalele te-ar anunta ca au "gasit obiecte pierdute in padure"si ar crede ca daca ti le inapoiaza, iti fac un bine tie, celui care le-a lasat in mod constient in urma picnicului.

In aceasta toamna, la initiativa Asociatiei CORB 44 si a agentiei de publicitate Draftfcb, in parteneriat cu Ministerul Mediului, se lanseaza campania sociala "NU FI Dezordinar".

"NU FI dezordinar" este o campanie care isi doreste sa constientizeze populatia cu privire la protejarea mediului, prin strangerea selectiva a gunoaielor din locurile destinate recreerii.

"NU FI dezordinar", care beneficiaza de sprijinul activ al Ministerului Mediului, este o campanie nationala care isi doreste sa atraga in proiect, in afara de partenerii din mass media si consiliile locale si companii nationale si locale interesate de problematica mediului si educarii populatiei

Campania are doua componente: una tehnica, care consta in amplasarea de pubele in spatiile destinate recreerii din jurul oraselor (lizierele padurilor) si una de comunicare, care urmareste constientizarea si educarea populatiei.

"Draftfcb a inteles nevoia existentei unor campanii educationale de mediu si de aceea am propus campania "Nu fi dezordinar" partenerilor nostri si Ministerului Mediului. Campaniile CSR sunt parte integranta din obiectivele agentiei si avem o echipa de experti interni si independenti care ne asigura realizarea acestora atat din punct de vedere creativ, cat si pe partea de promovare." Bogdan Santea, Presedinte&CEO Draftfcb.

"Picnicul, o traditie deja la romani, poate si trebuie sa devina o experienta civilizata, cu responsabilitate fata de natura. Animalele nu au nicio vina si nu trebuie sa traiasca in aerul irespirabil pe care il lasa gunoaiele uitate in paduri de dezordinari. In Romania lipsesc pubele in zonele de picnic, iar oamenii arunca gunoiul unde apuca. Pe de o parte, pentru ca nu au unde, pe de alta parte, pentru ca nu sunt foarte constienti de efectul gunoiului lasat", a declarat Vali Dutu, presedinte COR44.

Solutia: amplasarea unui numar de 8400 de pubele in toata tara (cate 200 in fiecare judet) in locatiile traditionale de picnic si informarea cetatenilor despre campanie si despre locurile unde sunt amplasate aceste pubele

.

"Ministerul Mediului sprijina initiativele care sunt menite sa educe populatia pe problematicile de mediu. Nu fi dezordinar este mai mult decat o campanie educativa insa. Este o campanie care propune solutii si masuri concrete, fiind un punct de plecare pentru a rezolva problema curateniei in locurile de picnic, prin amplasarea de pubele. Sustinand acest proiect, intarim initiativele noastre legislative cu privire la acest subiect." a declarat Izabela Caragea, consilier la Ministerul Mediului.

Ce este DEZORDINARUL?

Dezordinarul este persoana care merge in padurile de pe langa orase sau pe langa rauri, care face gratar, care isi ia cu ea copiii, familia, animalele de casa, dar care uita sa stranga sticlele, pungile de plastic, gunoiul menajer si orice altceva mai poate rezulta dintr-o iesire la aer curat.

Direcţia Comunicare şi Organizare a Ministerului Mediului


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

73 de ani de la nașterea actorului, regizorului și scriitorului constănțean Vasile Cojocaru

17 Jan 2023 2726

#DobrogeaDigitală „Pentru Tafrali, Dobrogea a fost o datorie”

09 Nov 2021 3229

Jurnalist cunoscut, audiat la DIICOT într-un dosar de trafic de droguri. Cine sunt celelate persoane audiate în dosar

16 Jul 2018 3417

Traian Băsescu speră la o redefinire a abuzului în serviciu de către judecătorii CCR

30 May 2016 3460

MAE Atenționare de călătorie Danemarca

03 May 2016 3800

Interviu online cu Robert Boroianu, candidatul PNL pentru Consiliul Judeţean „După 16 ani de administraţie a echipei PSD Constanţa, avem o situaţie dezastruoasă atât la nivel local, cât şi la nivel judeţean!”

30 Apr 2016 6207

Angola – Epidemie de febră galbenă

18 Mar 2016 2674

Plaja Modern, scapă de imaginea dezolantă Se anunţă amenzi pentru cei care nu fac curat

15 Mar 2016 5233

Comisia Europeana lansează Raportul de țară 2016

09 Mar 2016 2999

Comunicat PNL Constanta

08 Feb 2016 3026

Atenţionare de călătorie SUA - Condiții meteorologice severe pentru zonele de Nord - Est și Est, Washinhton DC și metropola New York

22 Jan 2016 3025

Atenţionare de călătorie Turcia – Anulare zboruri de pe aeroporturile din Istanbul

19 Jan 2016 2676

Atenţionare de călătorie Bulgaria – coduri de vreme rece, ninsori și polei

06 Jan 2016 2787

Atenţionare de călătorie Belgia – grevă în sistemul feroviar din capitala Bruxelles și din sudul țării

04 Jan 2016 2771

Ungaria – reglementări privind circulaţia camioanelor în perioada Crăciunului

21 Dec 2015 2769