Legea amnistiei și grațierii, scut PSD pentru baronii locali

Filiala Constanța a Partidului Național Liberal atrage atenția opiniei publice că propunerea legislativă privind amnistia și grațierea este ținută în continuare în sertarele Parlamentului prin susținerea reprezentanților PSD și a aliații lor, deși PNL a cerut în repetate rânduri trecerea proiectului pe ordinea de zi a Camerei Deputaților și respingerea sa.

În consecință, reprezentanţii PNL din Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor au solicitat din nou luni, 5 mai a.c., introducerea pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputaţilor din această săptămână a Propunerii legislative pentru amnistierea unor infracțiuni si grațierea unor pedepse, pentru ca proiectul să fie respins. Propunerea liberalilor s-a lovit însă de opoziția reprezentanţilor  majorităţii parlamentare, controlate de către PSD. „Menţinerea acestui proiect pe agenda parlamentară de către actuala majoritate, fără a fi tranşat rapid prin vot, demonstrează faptul că PSD și partenerii săi de guvernare folosesc acest instrument pentru a favoriza la momentul oportun clientela politică cu probleme în justiţie. Scopul demersului PSD este protejarea propriilor baroni locali, așa cum le-a promis premierul Victor Ponta liderilor social-democrați din teritoriu pentru a le câştiga sprijinul în campania electorală pentru europarlamentare şi, ulterior, pentru cea pentru alegerile prezidenţiale”, a declarat președintele Filialei Constanța a Partidului Național Liberal, deputatul Gheorghe Dragomir.

Potrivit declarațiilor liderului liberal, PNL a solicitat în nenumărate rânduri discutarea acestei  propuneri legislative  în Comisia Juridică pentru a se întocmi un raport care să fie supus dezbaterii şi votului plenului Camerei Deputaţilor, privind respingerea acestei legi care aduce mari deservicii de imagine Parlamentului atât în plan intern, cât şi internaţional, şi anulează practic rezultatele instituţiilor care luptă împotriva corupţiei. „Acțiunile PSD, precum susținerea legii amnistiei ori blocarea unor cercetări penale în Parlament, demonstrează faptul că partidul condus de Victor Ponta, odată ajuns la putere, revine la vechile sale practici prin care vrea să acapareze întreaga putere și să pună mâna pe cât mai multe pârghii”, a conchis parlamentarul PNL Constanța.
 
 
07 mai 2014                                Departamentul de Comunicare al PNL Constanţa
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE Candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța, Cătălin Grasa, vorbește despre proiectele cu care intră în competiția electorală

25 Apr 2024 670

Dosarul Mineriada Gelu Voican Voiculescu, fost viceprim-ministru, a ajuns la Parchetul General! Ion Iliescu va fi audiat acasă

25 Apr 2024 524

ZIUA LIVE Cu ce proiecte intră în competiția electorală, Cătălin Grasa, candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța!

24 Apr 2024 743

ZIUA LIVE George Tufă, președintele PNL Cumpăna - „Comuna Cumpăna are o problemă mare de mobilitate” (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 627

Oportunități de investiții norvegiene la Constanța

23 Apr 2024 558

Decizia lui Horia Constantinescu de a demisiona din funcţia de preşedinte al ANPC, în Monitorul Oficial

22 Apr 2024 842

Florin Mitroi, candidatul PNL pentru președinția CCJ vrea să reabiliteze Palatul Copiilor aflat într-o paragină de nedescris (VIDEO)

19 Apr 2024 582

ZIUA LIVE. Claudiu Palaz (ADU) „Fără viziune nu ai ce căuta la CJC ! Altfel, te duci doar pentru secretară, telefon și mașină!" (VIDEO)

16 Apr 2024 683

Horia Constantinescu a demisionat din funcția de președinte al ANPC pentru a candida la Primăria municipiului Constanța

15 Apr 2024 726

Averea și interesele Iuliei-Laura Opariuc-Dan, desemnată președintele Biroului Electoral Județean Constanța

15 Apr 2024 556

ZIUA LIVE Despre maturitate politică. Claudiu Palaz explică de ce candidează la președinția Consiliului Județean Constanța!

15 Apr 2024 599

Alin Burcea este noul președinte ANAT (GALERIE FOTO)

12 Apr 2024 560

Ședință de desemnare a președinților birourilor electorale de circumscripție, la Tribunalul Constanța

12 Apr 2024 801

Avocatul Alexandru Bajdechi, fostul președinte al Asociației Elevilor Constanța, a dat în judecată Ministerul Educației. Cere depăgubiri de zeci de mii de lei

10 Apr 2024 3413

Complexul Cleopatra din Mamaia, deținut de famila lui Vasile Chirondojan, fost consilier local din Constanța, de vânzare. Iată cât cer proprietarii!

02 Apr 2024 14332