Imprumuturi nerambursabile in valoare de 3.000 USD

Program finantat de Organizatia pentru o Societate Deschisa din Budapesta

Finantarea este destinata managerilor de arta si administratorilor de cultura care doresc sa-si imbogateasca experienta in strainatate

Unul dintre programele despre care constantenii pot afla mai multe detalii de la sediul EuroInfo Centre care functioneaza in cadrul Camerei de Comert, Industrie, Navigatie si Agricultura este "Looking Inside", o subcomponenta a programului "Reteaua de arta si cultura", demarat de Organizatia pentru o Societate Deschisa din Budapesta. Dupa cum ne-a informat consultantul principal al EuroInfo Centre, Irina Frigioiu, scopul acestei noi subcomponente este organizarea plasarii managerilor de arta si a administratorilor culturali in institutii de profil bine structurate din Europa Centrala si de Est, Asia Centrala, Caucaz si Mongolia. Principalele obiective ale componentei "Looking Inside" sunt cresterea mobilitatii managerilor de arta si cultura care doresc sa implementeze modele de operare inovatoare in institutiile si organizatiile din care provin prin cercetarea altor practici culturale; contributia la impartasirea si schimbul de competente, practici, abilitati, cunostinte intre managerii de arta si administratorii culturali prin organizarea de plasari in institutii artistice recunoscute din regiune. La acestea se adauga sprijinirea financiara a profesionistilor din domeniu, care ar putea contribui in mod semnificativ si pe termen lung la schimbarile in arta si cultura din Europa Centrala si de Est, Asia Centrala, Caucaz si Mongolia. Principiul de baza este cel al dublului castig: managerul de arta va dobandi noi cunostinte, iar institutia gazda va realiza noi legaturi si va explora posibilitati pentru dezvoltarea unor noi proiecte cu desfasurare pe termen lung. Programul acesta se adreseaza managerilor de arta si administratorilor culturali cu experienta in domeniu, care sunt interesati in impartasirea cunostintelor, in invatarea despre practicile culturale si imbunatatirea abilitatilor profesionale. Cei care doresc sa se inscrie trebuie sa fie angajati ai statului, ai municipalitatii sau ai unei institutii culturale non-profit, care sa cunoasca limba engleza sau cea oficiala in tara in care vor pleca. Durata vizitei va fi de doua, trei saptamani, de preferat nu mai tarziu de 1 noiembrie, imprumutul nerambursabil pentru fiecare beneficiar fiind de 3.000 USD, bani care vor acoperi cheltuielile de deplasare si cazare.

Studentii nu sunt eligibili pentru obtinerea imprumutului

Constantenii care doresc sa se inscrie in program pentru a beneficia de finantarea amintita pot sugera o organizatie pe care ar dori sa o viziteze din cadrul tarilor membre ale Fundatiei Soros (Albania, Armenia, Azerbaidjan, Bosnia si Hertegovina, Bulgaria, Croatia, Cehia, Estonia, Georgia, Ungaria, Kazahstan, Kosovo, Kirghistan, Letonia, Lituania, Macedonia, Moldova, Mongolia, Muntenegru, Polonia, Rusia, Serbia, Slovacia, Tadjikistan, Ucraina si Uzbekistan). Pentru fiecare persoana primita in programul "Looking Inside" se va asigura in avans prezentarea unui program particular. De asemenea, beneficiarul unei asemenea finantari va trebui sa sustina, pe timpul sederii in strainatate, o prezentare a Romaniei, din punct de vedere cultural, in relatie cu domeniul sau specific de activitate. Toata documentatia trebuie depusa la sediul Fundatiei Concept din Bucuresti, pana la sfarsitul acestei saptamani, iar cererile de inscriere vor fi analizate mai intai de un grup de experti romani, urmand apoi ca selectia finala sa fie realizata de catre un organism international specializat. Exista si cateva limitari in posibilitatea de inscriere in program. Astfel, deoarece acesta este destinat numai profesionistilor care traiesc si muncesc in regiunea geografica amintita, studentii fara licenta si persoanele fara experienta practica nu sunt eligibile. Artistii, de asemenea, nu se pot inscrie daca nu au functii manageriale/administrative intr-o institutie/organizatie.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” din Constanța, gazda Concursului National de creativitate în limba engleză (GALERIE FOTO)

30 Mar 2024 738

Constănțeanul pasionat de literatura SF care și-a văzut scrierile la edituri din străinătate. Costi Gurgu împlinește 54 de ani

01 Apr 2023 1196

Revista Zări Alb Astre Este ROMGLEZA decăderea limbii române?

09 Jan 2023 1454

Liceul Teoretic „George Călinescu” organizează un concurs de creaţie literară în limba engleză

19 Apr 2022 1672

ISJ Constanța Număr record de participanți la Olimpiada Națională de limba engleză- etapa locală

12 Mar 2022 4481

Pirates Resort se pregătește pentru un nou sezon și caută bucătari specializați în bucătărie internațională

01 Mar 2022 1844

#ConstanțaEsteBine 365 zile de Sărbătoare în 2022. Ziua 10 – 10.01.2022. Astăzi sărbătoresc ritmul vieții

10 Jan 2022 1567

Știați că….? O celebră cântăreață se află la ceas aniversar. Una din piesele ei s-a aflat Top 89 Hit Selection (video)

14 Oct 2021 1367

Ziua Limbii Engleze. Mesajele profesorilor „A greși este un pas firesc în procesul de învățare”

23 Apr 2021 2424

Știați că….? Celebrul fondator al formației Phoenix s-a născut la această dată?

19 Apr 2021 1853

Oxford Test of English – cel mai „smart” mod de certificare a competențelor în limba engleză – acum și la Constanța

02 Apr 2021 2726

Doliu la CERONAV! A murit prima profesoară de limba engleză maritimă, Georgeta Albu

19 Mar 2021 4457

Învățământul online prilejuiește parteneriate benefice Activități comune între Liceul „George Călinescu” și Universitatea „Ovidius”

20 Feb 2021 3689

Școală de vară în limba engleză la Universitatea „Ovidius”

21 Sep 2020 2400

Admiterea de toamnă la Universitatea Maritimă din Constanța. Un nou program de studii de licență

14 Sep 2020 1993