A inceput turneul "Neuitatele femei"

Nicu Alifantis vine la Constanta alaturi de trupa ZAN

Nicu Alifantis si ZAN au inceput, de fapt, un tur de forta care va cuprinde alte 19 concerte in cluburi din toata tara * Ei vor canta la Constanta, Galati, Brasov, Targu Mures, Cluj, Craiova, Arad, Timisoara, Iasi, Suceava, Bacau (in noiembrie), Oradea, Baia Mare, Zalau, Braila, Buzau, Pitesti, Bucuresti (in decembrie)

Nicu Alifantis si formatia ZAN au inceput, duminica, turneul de promovare a celui mai recent album, "Neuitatele femei", printr-un concert intr-un club bucurestean, in timpul caruia muzicienii au imbinat piesele noi cu hiturile vechi semnate Alifantis. "Cearcan", "Neuitatele femei", "Ce frumoasa despartire", "Nu ma-ntreba", "Rrrrock", "Cintic di sirminita" (fara Marius Batu), dar si balade vechi precum "Ploaie in luna lui Marte" au fost ascultate, aplaudate si fredonate de public. Prin recitalul din Bucuresti, Nicu Alifantis si ZAN au inceput, de fapt, un tur de forta care va cuprinde alte 19 concerte in cluburi din toata tara. Ei vor canta la Constanta, Galati, Brasov, Targu Mures, Cluj, Craiova, Arad, Timisoara, Iasi, Suceava, Bacau (in noiembrie), Oradea, Baia Mare, Zalau, Braila, Buzau, Pitesti. Punctul final va fi pus de un concert in Bucuresti, in 22 decembrie. Turneul national promoveaza albumul "Neuitatele femei", pe care Nicu Alifantis si ZAN l-au lansat in vara. El cuprinde 11 piese, fiind o poveste nascuta din "perioada adolescentei si din cateva amintiri ale copilariei" lui Alifantis in Braila. Albumul, ca si concertele de promovare scot la iveala o stare diferita de cea cu care ne-a obisnuit Alifantis: nu baladesca, ci mai "dinamica". Primul cantec al albumului dateaza din 1996. Alifantis a compus "Luni e ziua" pentru Festivalul de arta medievala de la Sighisoara. Era prima iesire in public cu ZAN: Virgil Popescu - bass, Razvan Mirica - chitara electrica, Sorin Voinea - keyboards, Relu Bitulescu - tobe. In turneul "Neuitatele femei", ei sunt insotiti de Emil Soumah - percutie. Nicu Alifantis a estimat cu precizie ce a insemnat munca la album: mai bine de doua luni pentru compunerea cantecelor (noiembrie 2001 - ianuarie 2002), 60 de ore de repetitii (ianuarie-februarie), 106 de ore de inregistrari (pana in martie), in timp ce mixajele si masterul s-au realizat in alte 100 de ore. Astfel, chiar la un an dupa momentul de inceput, Nicu Alifantis si ZAN aduc in fata publicului "Neuitatele femei".

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Gheorghe Hagi, după FCSB - Farul Constanța 2-1 „Puteam face mult mai mult“ (VIDEO)

27 Apr 2024 1519

Delegarea procurorului Mihai Stanciu în fruntea DNA Constanța, contestată! Înalta Curte anunță primul termen în dosar

27 Apr 2024 600

Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” Constanța anunță primul spectacol al lunii mai – „Trubadurul”, de Giuseppe Verdi

27 Apr 2024 381

Serie de cutremure în România, sâmbătă dimineață! Unul, în Marea Neagră

27 Apr 2024 742

CSM Constanța Voleibalistele au câștigat primul meci din seria cu FC Argeș (GALERIE FOTO + VIDEO)

27 Apr 2024 546

UPDATE Premieră la Constanța a documentarului "Nasty", care explorează viața și cariera legendarului sportiv Ilie Năstase (GALERIE FOTO + VIDEO)

26 Apr 2024 799

Farul Constanța. Luca Andronache a spart gheața „Încercăm să jucăm cât mai bine pentru fani și pentru toată Constanța“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

26 Apr 2024 757

Licitații Constanța Confort Urban SRL, un nou contract cu Fast Park Co SRL pentru parcări prin SMS! Achiziție de 265.000 de euro (DOCUMENT)

26 Apr 2024 526

Calendar săptămânal CSM Constanța Meciuri importante în Sala Sporturilor „Simona Amânar“! Intrarea este liberă

26 Apr 2024 434

Baschet CSM Constanța a cedat dramatic în primul meci cu BC CSU Sibiu

25 Apr 2024 610

Originar din Botoșani și devenit constănțean prin „adopție” Actorul Virgil Andriescu, la ceas aniversar!

25 Apr 2024 544

Tenis de masă Sportiva de la CSM Constanța, Elena Zaharia s-a oprit în optimile de finală ale turneului WTT Feeder Havirov, din Cehia (GALERIE FOTO)

24 Apr 2024 341

Dosar DNA Constanța Vasile Iliuță, șeful Consiliului Județean Călărași, termen azi la Curtea de Apel București! (RECHIZITORIU)

23 Apr 2024 578

Ședință CLM Excedent de peste 130 de milioane lei. Cum arată execuția bugetară a municipiului Constanța la 31martie 2024 (DOCUMENT)

22 Apr 2024 443

România MApN se pregătește de a doua campanile de recrutare a soldaților. Vezi ce criterii trebuie îndeplinite

22 Apr 2024 486