Electrocentrale Constanța SA şi Oil Terminal SA, cuprinse în bugetul Ministerului Energiei (document)

Ministerul Energiei a publicat hotărârea privind aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli aferent activităţii de privatizare pe anul 2016. „Scopul actului normativ îl constituie asigurarea cadrului legislativ necesar activității de privatizare desfăşurate de Ministerul Energiei în anul 2016. Bugetul de venituri şi cheltuieli aferent activităţii de privatizare pe anul 2016 al Ministerului Energiei a fost constituit având în vedere veniturile și necesarul de cheltuieli pentru activitățile ce urmează a fi realizate în anul 2016“, se precizează în actul oficial.
 
Unul dintre punctele hotărârii se referă la cheltuielile legate de plata serviciilor contractate cu un expert independent, persoană fizică sau juridică specializată în recrutarea resurselor umane, conform Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 109/2011, cu modificările și completările ulterioare, în sumă de 4.307 mii lei.
 
„Principalele societăți la care urmează să se implementeze prevederile OUG nr. 109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice, cu modificările și completările ulterioare, în cursul anului 2016, sunt: Compania Națională a Uraniului SA, Societatea Electrocentrale Grup SA, Regia Autonomă Tehnologii pentru Energia Nucleară (RATEN) Mioveni, Societatea de Administrare a Participațiilor în Energie SA, Societatea Uzina Termoelectrică Midia SA, Societatea Electrocentrale București SA, Societatea Electrocentrale Constanța SA, Societatea Complexul Energetic Oltenia SA, Societatea Oil Terminal SA, Societatea Hidroelectica SA (în situația ieșirii din procedura insolvenței).
 
Totodată, la unele societăți pentru care recrutarea și selectarea administratorilor s-a făcut în cursul anului 2013 (SNGN Romgaz SA, SN Închideri Mine Valea Jiului SA) sunt înregistrate în acest moment posturi ocupate temporar în rândul consiliilor de administrație, până la aplicarea prevederilor Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 109/2011, cu modificările și completările ulterioare. La finele anului 2015, a fost semnat acordul-cadru de servicii de asistență pentru recrutarea de personal în vederea selectării și plasării administratorilor în cadrul consiliilor de administrație/consiliilor de supraveghere la societățile comerciale cu capital integral sau majoritar de stat la care Ministerul Energiei are calitatea de autoritate publică tutelară, în conformitate cu prevederile Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice, cu modificările și completările ulterioare.
 
Ținând cont de faptul că multe dintre societățile la care Ministerul Energiei este acționar majoritar sunt fie admise la tranzacționare pe piețele reglementate (cazul SNGN Romgaz SA, listată atât la Bursa de Valori București, cât și la London Stock Exchange, SN Nuclearelectrica SA, listată la Bursa de Valori București), fie în curs de pregătire a listării (cum este cazul Societăţii Complexul Energetic Oltenia SA), este necesară implementarea principiilor guvernanței corporative“, se precizează în actul normativ.
 
În secţiunea „Documente” puteţi vizualiza actul normativ al Ministerului Energiei la care facem referire.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Achiziția serviciilor de pază și supraveghere în parcul eolian Horia din județul Constanța, administrat de statul român, contestată la CNSC

01 May 2024 725

Ministerul Energiei „România are cel mai mic preț al energiei electrice din regiune și al treilea cel mai mic din Uniunea Europeană”

29 Apr 2024 433

Compania Mamaia SA și directorul general, Ursu Carmen, trimiși în judecată de procurorii din Constanța!

18 Apr 2024 992

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, continuă să fie ținta deepfake-urilor

17 Apr 2024 622

Producție de energie în largul Mării Negre Legea privind energia eoliană offshore, adoptată de Camera Deputaților

09 Apr 2024 573

Cumpărări directe Constanța Partener Construct General SRL a bătut palma cu Midia Green Energy SA din Năvodari. Contract de peste 850.000 lei (DOCUMENTE)

04 Apr 2024 786

Răspuns pozitiv de la APM Constanța Rompetrol Rafinare SA poate transforma un cazan cu circulație naturală în cazan cu circulație forțată multiplă

31 Mar 2024 542

OIL Terminal SA investește în Portul Constanța. Compania va construi un rezervor în vecinătatea Danei 67

29 Mar 2024 592

Guvernul a adoptat ordonanța prin care se elimină taxa pe soare pentru prosumatori

28 Mar 2024 625

Acţionarii Rompetrol Rafinare SA, convocați în Adunare Generală Ordinară! Pe ordinea de zi sunt zece subiecte

26 Mar 2024 757

Modificarea OUG ce prevede plafonarea prețurilor la energie, în dezbatere publică. Ce propune Ministerul Energiei

15 Mar 2024 543

OIL Terminal SA desființează mai multe imobile de pe strada Caraiman din Constanța

07 Mar 2024 913

Investiții pe Platforma Rompetrol Rafinare în interiorul instalației de Hidrofinare Petrol Reactor

06 Mar 2024 933

OIL Terminal SA Constanța va moderniza un rezervor și instalația de încărcare păcură în cisterne

01 Mar 2024 586

Compania Rețele Electrice Dobrogea atrage noi finanțări europene, de 140 milioane lei, pentru investiții în rețele

14 Feb 2024 691