Epistola cetăţeanului nemulţumit În comuna Lumina miroase a... animale

Site-urile instituţiilor abilitate în domeniul protecţiei mediului s-au umplut, ieri, de epistole din partea lui Dragoş, un locuitor al comunei Lumina. Omul se declară nemulţumit de faptul că „în comuna Lumina, locuieşte familia Cojanu, care într-o curte mică, între case locuite de familii cu copii, deţine mai multe animale: vaci, porci, măgari etc. Curtea este un «focar de infecţie», poluează fântânile, aerul, sunt munţi de gunoaie şi nimeni nu îşi poate aerisi casa din cauza mirosului insuportabil”. În continuare, în scrisoarea cetăţeanului nemulţumit, se mai arată că „Şase, şapte familii au făcut plângere la primarul localităţi Lumina, iar acesta a pus în vedere familiei Cojanu să mute ferma la periferie, dându-le teren în concesiune”. De asemenea, emitentul scrisorii îl acuză pe primar că nu ia măsuri deoarece este rudă cu Ion Cojanu.
 
Contactat, primarul localităţii, Dumitru Chiru, a fost surprins de cele relatate. „Nu este vorba de niciun fel de micro-fermă pe acea stradă. Omul creşte în curte o vacă, un porc şi câteva păsări, ca fiecare gospodar de la ţară. Vorbim, totuşi, despre un sat unde oamenii au astfel de îndeletniciri; nu putem avea pretenţii să miroasă numai a parfum de flori. Voi merge personal la acea adresă pentru a vedea care este situaţia. Dacă cele spuse se vor confirma, atunci Primăria va putea să aplice o amendă şi să le dea un termen pentru a face corespunzător lucrările de igienizare”, a declarat primarul Chiru. De asemenea, gospodarul-şef de la Lumina spus că cel incriminat nu are şi nici nu a solicitat concesionarea vreunui teren. De asemenea, el a negat că ar avea orice fel de legătură cu persoana incriminată.
 
Scrisoarea nemulţumitului a ajuns şi la Comisariatul Judeţean al Gărzii Naţionale de Mediu. „În cel mai scurt timp, o echipă va verifica dacă plângerea făcută se confirmă. Primim multe reclamaţii de acest fel, însă multe nu sunt întemeiate. Evident că locuitorii de la sate se ocupă de creşterea animalelor, altfel s-ar muta la bloc...să nu cădem în derizoriu”, a declarat comisarul şef al Gărzii de Mediu Constanţa, Marian Rîşnoveanu.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

CSM Constanța box Amalia Niță, pentru a patra oară campioană europeană! (GALERIE FOTO)

14 Apr 2024 851

Licitații Constanța Primăria Lumina, contract cu o firmă din Satu Mare pentru mobilier școlar! Contract de peste 140.000 de euro, finanțat prin PNRR (DOCUMENT)

13 Apr 2024 538

CSM Constanța box Amalia Niță, în finala Campionatului European. La un meci de al patrulea titlu continental!

12 Apr 2024 880

Licitații Constanța Primăria Lumina caută firmă care să tundă iarba din Lumina, Oituz și Sibioara. Pune la bătaie peste 180.000 de euro (DOCUMENT)

11 Apr 2024 503

Primăria comunei Lumina, județul Constanța, contract cu o firmă din Constanța. Ce servicii vor fi furnizate (DOCUMENT)

06 Apr 2024 623

Constanța Ce societate se ocupă de proiectarea parcării din zona Primăriei comunei Lumina (DOCUMENT)

06 Apr 2024 704

CSM Constanța Neînvinsă în carieră, Amalia Niță boxează în Croația pentru al patrulea titlu de campioană europeană (GALERIE FOTO)

05 Apr 2024 1163

O firmă din Constanța se ocupă de curățenia de la Grădinița cu Program Prelungit „Luminița“ din comuna Lumina (DOCUMENT)

02 Apr 2024 748

Licitații Constanța Draft Construct SRL, contract de circa 200.000 de euro cu Primăria Lumina, pentru Clubul de Vară (DOCUMENT)

22 Mar 2024 760

Infracțiune la regimul rutier, constatată de polițiști în comuna Lumina, județul Constanța

14 Mar 2024 675

Cumpărări directe Constanța Sediul administrativ al Primăriei Lumina, reabilitat de IDNA SRL (DOCUMENT)

10 Mar 2024 569

Cumpărări directe Constanța Primăria Lumina a contractat servicii de întreținere Parc și anumite spații verzi (DOCUMENT)

05 Mar 2024 950

Șofer turmentat și fără permis, depistat în trafic în comuna Lumina județul Constanța

20 Feb 2024 786

Primăria Lumina din județul Constanța închiriază terenuri. Cum puteți participa la licitație?

18 Feb 2024 929

Conducător auto beat și fără permis depistat pe DN22 în comuna Lumina județul Constanța

11 Feb 2024 867