Indolenţa autorităţilor Cum poţi să cazi de pe Podul de la Butelii (galerie foto)

Autorităţile locale au promis că Podul de la Butelii va fi inclus într-un program de reabilitare, cel mai devreme anul viitor. Însă până atunci, constănţenii care se încumetă să urce pe scările laterale ale podului riscă să cadă în gol, din simplul motiv să lipseşte balustrada de sprijin.
 
Să ne amintim de cazul din luna mai a anului trecut, când o adolescentă de 15 ani a căzut de pe Podul de la Butelii. În acea zi, pe 6 mai, jandarmii care patrulau pe strada Cumpenei din Constanţa, în zona podului rutier care traversează linia ferată (zona Butelii) au observat o tânără căzută de la primul nivel (trei metri) al pasarelei pietonale care urcă pe pod, la baza liniei ferate. Victima le-a spus jandarmilor că s-a dezechilibrat la primul nivel al platformei şi, în lipsa balustradei metalice, a căzut în gol. În acelaşi an, în luna septembrie, oamenii legii au descoperit în zona Podului de la Butelii trupul neînsufleţit al unei femei de 70 de ani. Din cauza neatenţiei, bătrâna a fost spulberată de un tren pentru transport persoane care trecea prin zonă cu viteză mare, curenţii de aer doborând-o.

Ce a promis Primăria Constanța

Mugur Voinescu, inginer-şef al Departamentului de Producţie din cadrul societăţii Confort Urban SRL, susține că Podul de la Butelii va fi inclus într-un program de reabilitare cel mai devreme anul viitor. „Podul va fi închis pentru reparații anul viitor sau peste doi ani“, a afirmat inginerul-șef, la începutul lunii iunie. Pentru acest obiectiv de investiții, vor fi alocate fonduri de la bugetul local. „Nu am putut să intervenim atâta timp cât podul IPMC era în reparaţii. Ne vom putea ocupa de reabilitarea Podului de la Butelii după finalizarea lucrărilor la acest obiectiv“, a explicat Mugur Voinescu. Potrivit acestuia, dacă lucrările se vor înscrie în grafic, lucrările la podul IPMC vor fi gata în toamnă. În privinţa Podului de la Butelii, este avută în vedere scoaterea în totalitate a șinei de tramvai, decopertarea și refacerea izolației, precum și reabilitarea covorului asfaltic. „Este o lucrare mult mai puţin complexă decât cea de la Podul IPMC, în cazul căreia banii vin de la Guvern. Pentru Podul de la Butelii, vom cheltui doar 10-15% din fondurile alocate pentru podul IPMC“, a precizat Mugur Voinescu. Precizăm că valoarea lucrărilor de reabilitare a podului IPMC se ridică la peste 12 milioane de lei. Întrebat dacă va fi organizată o licitație pentru realizarea lucrărilor la Podul de la Butelii, inginerul-șef a declarat că, cel mai probabil, obiectivul va fi reparat de către constructorul care va câștiga noua licitație pentru reabilitarea drumurilor din municipiu. „Contractul încheiat pe trei ani cu firma Shapir, care se ocupă cu reparația drumurilor din municipiu, expiră. Anul viitor, în perioada februarie-martie, vom organiza o nouă licitație pentru un contract valabil pe durata următorilor trei ani“, a menționat Mugur Voinescu. Firma Shapir Structures SRL a câștigat licitația organizată de Confort Urban SRL pentru suma de 160.770.352 de lei.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primăria Constanța la judecată cu o firmă din Medgidia! Dosarul, pe rolul Curții de Apel Constanța

29 Apr 2024 406

Cumpărări directe Constanța Primăria Comunei Oltina investește în asfaltarea străzii Pelinului din localitatea Răzoarele (DOCUMENT)

29 Apr 2024 355

Licitații publice Real Data Solutions SRL furnizează servicii de mentenanță pentru Primăria Constanța (DOCUMENT)

29 Apr 2024 303

Un imobil de pe strada Arhiepiscopiei din Constanța crește pe verticală. Datatur SRL a obținut un act de urbanism de la Minicipalitate

29 Apr 2024 408

Cumpărări directe Constanța Studiu de fezabilitate pentru construire și dotare bază sportivă la Corbu (DOCUMENT)

29 Apr 2024 411

Declarații de avere Constanța Camelia Velicică, secretarul general al comunei Târgușor, avere și interese (DOCUMENTE)

29 Apr 2024 366

Primăria Techirghiol, județul Constanța, investește aproape 11 milioane de lei pentru reabilitarea și modernizarea a 11 străzi din oraș (DOCUMENT)

29 Apr 2024 396

ZIUA LIVE Horia Constantinescu, candidatul PSD pentru Primăria Constanța - “Drepturile constănțenilor nu au culoare politică“! (GALERIE FOTO+VIDEO)

29 Apr 2024 460

Hală, pe strada Celulozei din Constanța. Moc Fabrication SRL are acordul Municipalității

29 Apr 2024 326

LIVE TEXT+VIDEO Gihan Eserghep își depune candidatura la Primăria Constanța din partea PUSL - „Vom readuce Constanta acolo unde îi este locul!”

29 Apr 2024 589

LIVE TEXT+VIDEO Ovidiu Cupșa își depune candidatura la Primăria Constanța din partea AUR-„Este o zi în care începe o nouă eră pentru Constanța”

29 Apr 2024 556

LIVE Text+VIDEO Vergil Chițac își depune candidatura la Primăria Constanța-„Viitorul Constanței stă în proiectele începute” (FOTO+VIDEO)

29 Apr 2024 683

Declarații de Avere Constanța Cosmin Bujor, secretar general la UAT Negru Vodă deține un apartament și un autoturism (DOCUMENTE)

28 Apr 2024 417

Declarații de Avere Constanța Averea și interesele Melaniei Solomon, secretar general UAT la Municipiul Medgidia (DOCUMENTE)

28 Apr 2024 469

Licitația pentru continuarea lucrărilor, lansată abia zilele trecute Reabilitarea imobilului Teatrului de Stat Contanța, departe de a se termina în 2024!

28 Apr 2024 531