Lazăr CSM a respins cererea de sesizare a Inspecției Judiciare pentru a examina modul în care DNA a anchetat emiterea OUG 13

Procurorul general Augustin Lazăr a anunțat, în urmă cu scurt timp, că membrii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) au respins cererea de sesizare a Inspecției Judiciare (IJ) pentru a verifica modul în care DNA a anchetat emiterea OUG 13, dar și modul în care el a gestionat comunicarea după emiterea ordonanței.

„A fost un test binevenit pentru ceea ce înseamnă independența magistraturii și s-a dovedit cu adevărat, CSM este garantul independenței magistraturii. Au demonstrat colegii noștri că prin acest acest test noi luăm deciziile aici și reușim să gândim o strategie de independență a magistraturii care este absolut corectă. (...) Nu va fi sesizată, dar a fost un test bun pentru a se vedea dacă un membru al CSM poate să se exprime, să spună ceea ce gândește intim și cu sinceritate despre anumite situații care privesc sistemul judiciar", a precizat Lazăr, la ieșirea din sediul CSM, în legătură cu solicitarea de sesizare a IJ privind modul în care a gestionat comunicarea după emiterea OUG 13, potrivit Agerpres.

Cu privire la cererea de sesizare a IJ pentru verificarea modului în care DNA a anchetat emiterea OUG 13, Lazăr a precizat că și acea solicitare a fost respinsă.

„Așteptăm motivarea deciziei CCR. Eu am precizat că magistrații procurori au urmat și au investigat exclusiv probleme penale care privesc această chestiune și colegii noștri au înțeles, au respins această propunere de a se face o cercetare disciplinară, care nu este binevenită acum, când este un dosar în curs și s-ar putea interpreta că ar fi anumite interferențe. (...) S-a respins de tot, adică au înțeles colegii noștri că a fost o investigație și este în curs o investigație care este generată de suspiciunea legitimă că s-au săvârșit niște fapte penale care trebuiau clarificate și ele sunt în curs de clarificare", a spus Augustin Lazăr.

Întrebat dacă au fost membri ai CSM care au votat pentru cercetarea sa de către Inspecția Judiciară, el a răspuns: "au fost minime sau numai unul".

Augustin Lazăr a reiterat că ancheta în dosarul privind OUG 13 va continua, adăugând că aspectele penale concrete nu sunt avute în vedere în decizia CCR.

„Ancheta în dosar fără îndoială că va continua. Noi trebuie să stabilim care este adevărul în această cauză și care sunt persoanele și împrejurările în concret în care s-au săvârșit niște fapte. Aspectele penale concrete ale cauzei nu sunt avute în vedere de către decizia CCR să fie blocată. Ancheta trebuie clarificată. Sigur, ancheta va avea loc în limitele stricte ale măsurilor care sunt stabilite de către decizia Curții. Motivarea CCR va stabili limitele de constituționalitate în care lucrează organul judiciar. Noi știm în principiu care sunt, în sensul în care nu avem ce să interferăm în activitatea altor puteri ale statului", a menționat Lazăr.


Sursa foto: adevarul.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Baschet CSM Constanța a cedat dramatic în primul meci cu BC CSU Sibiu

25 Apr 2024 328

CSM Constanța, campioana României! Andrei Talpeș - „Este un moment istoric. Constanța merită să fie în top“ (GALERIE FOTO)

25 Apr 2024 386

Ședință CLM Constanța CSM Constanța și-a schimbat sediul. Unde este situat (DOCUMENT)

25 Apr 2024 373

Avocatul Cuculis – „Ar mai exista o singură variantă prin care judecătoarea să nu participe în cazul în 2 Mai“ (VIDEO)

25 Apr 2024 484

Motivare CSM Consiliul Superior al Magistraturii respinge cererea de suspendare din magistratură a judecătoarei Popoviciu Ioana Ancuța (MINUTA)

24 Apr 2024 803

Emanuel Sergiu Codruț Popescu, delegat șeful Parchetului Judecătoriei Măcin pentru încă șase luni

24 Apr 2024 280

CSM Constanța a câștigat titlul național la baschet feminin Mesajul primarului Vergil Chițac – „Felicitări tuturor celor care au pus umărul la creșterea performanței sportului constănțean.” (GALERIE FOTO)

24 Apr 2024 414

Angela Bianca Ispas, șef în Parchetul Tribunalului Tulcea încă două luni

24 Apr 2024 346

Tenis de masă Sportiva de la CSM Constanța, Elena Zaharia s-a oprit în optimile de finală ale turneului WTT Feeder Havirov, din Cehia (GALERIE FOTO)

24 Apr 2024 305

Gimnastică Sabrina Maneca Voinea și Andreea Preda, legitimate la CSM Constanța, au fost selecționate în lotul național pentru Campionatul European feminin de gimnastică artistică de la Rimini

24 Apr 2024 382

Justiție Constanța Judecătorul Florin Cosmin Bobei, de la Judecătoria Medgidia, schimb de robe!

24 Apr 2024 451

Ce performanță! După Cupa României, baschetbalistele de la CSM Constanța au câștigat și Liga Națională! Sunt campioanele României! (GALERIE FOTO + VIDEO)

23 Apr 2024 694

Inspecția Judiciară propune suspendarea din funcție a judecătoarei Popoviciu Ancuța, de la Mangalia! Totul s-ar putea decide azi la CSM!

23 Apr 2024 549

Oficial, cu unanimitatea CSM Andra Georgiana Vasile, fostul adjunct al Parchetului Tribunalului Constanța, delegată procuror șef în DIICOT Constanța!

23 Apr 2024 421

Din nou pe podiumul național „CSM Constanța menține tradiția rugby-ului constănțean la înălțime!“

23 Apr 2024 431