Legenda Atlantykron continuă Un membru al misiunii Curiosity a fost prezent la Cernavodă

După 24 de ani de tradiţie, Academia de vară Atlantykron a reuşit să ofere participanţilor experienţe noi, inedite, care le vor modela viitorul.
 
În perioada 2-11 august, insula de la Capidava a găzduit peste 400 de tineri din întreaga ţară, dar şi din SUA, Italia, Macedonia, Republica Moldova, India, cu toţii reuniţi în cadrul Taberei Anuale de Artă, Cultură, Ştiinţă şi Creaţie. În mijlocul naturii, tinerii au avut prilejul să socializeze, dar şi să înveţe lucruri noi prin intermediul Programului organizat de către Centrul pentru Studii Complexe şi Fundaţia World Genesis din Statele Unite, în parteneriat cu Fundaţia pentru Istorie, Cultură şi Civilizaţie, Asociaţia Română pentru Sport şi Cultură din Bucureşti şi Asociaţia STRING şi Forum IT.
 
Zilnic. în cadrul amfiteatrului natural amenajat pe insulă, participanţii au avut parte de cursuri şi conferinţe cu teme care aparţin domeniilor Ştiinţă şi tehnologie, Comunicare, Cultură, Futurologie şi Science Fiction, Artă, Sport şi jocuri ale minţii.
 
Printre numele marcante ale celor care au susţinut cursuri, ateliere sau au coordonat dezbaterile se află Guy Djoken, preşedinte al Asociaţiei Cluburilor UNESCO, directorul Centrului UNESCO pentru pace din SUA, scriitorul Roberto Quaglia, vicepreşedinte al Societăţii Europene de Science Fiction, scriitorul Alexandru Mironov, dr Florin Munteanu, preşedintele Centrului pentru Studii Complexe, dr Teodor Vasile, doctor în psihologie şi în ştiinţe medicale alternative, scriitorii americani Jonette Crowley și Peter Moon, dar şi specialistul în Ozn Dan Farcaş.
 
Experienţa marcantă, care va fi notată cu mândrie în istoria Academiei de vară Atlantykron, a fost oferită de conferinţa susţinută de astronautul Dumitru Prunariu. Într-un decor natural, primul şi singurul cosmonaut român, a răspuns tuturor întrebarilor și a povestit cum s-a desfășurat zborul în cosmos la care a luat parte în 1981. Cel mai important moment al serii a fost dialogul video dintre Dumitru Prunariu și Ravi Prakesh, reprezentant al NASA şi membru al misiunii Curiosity. Cei doi au comentat momentul cel mai important al anului, aterizarea robotului spațial pe Marte din dimineața zilei de 6 august. Robotul Curiosity, cel mai sofisticat modul automat trimis vreodată pe o altă planetă, a fost lansat pe 26 noiembrie 2011 şi a atins solul marţian după ce a parcurs o distanţă de 570 de milioane de kilometri. Până în prezent, acesta a oferit numeroase date despre planeta roşie, iar cea mai importantă descoperire este o fostă albie de râu, care constituie dovada că în trecut mediul pe Marte ar fi fost propice vieţii.
 
„De-a lungul anilor Proiectul Atlantykron a devenit un fenomen care a reuşit să atragă sute de membri, tineri din întreaga lume, care au devenit participanţi fideli ai Academiei şi sunt prezenţi an de an pe insula de pe Dunăre. Aşa cum spun şi coordonatorii, proiectul contribuie la formarea tinerilor deoarece activităţile anuale îi ajută să devină mai creativi, să aleagă un drum în viaţă. Chiar şi destinele lor pot fi influenţate, având în vedere că Atlantykron uneşte an de an oameni, formează prietenii, chiar şi familii”, se arată într-un comunicat de presă trimis de Primăria Oraşului Cernavodă.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Studiu Pericolul din spatele cumpărăturilor online

04 May 2024 487

Decizie CNSC O licitație organizată de Drumuri Județene Constanța SA, contestată de Almatar Trans SRL

04 May 2024 481

„Cu 2MAI puțini“, acțiune în memoria tinerilor pieriți în tragedia de la 2 Mai, în Vama Veche

02 May 2024 521

LIVE VIDEO+TEXT Ședință CLM Constanța. Aleșii locali au aprobat vânzarea mai multor terenuri și documentații tehnico-economice pentru viitoare investiții (DOCUMENTE+VIDEO)

26 Apr 2024 874

Ședința CLM Constanța Aprobarea PUZ-ului pentru teritoriul delimitat de bd. Alexandru Lăpuşneanu, str. Farului și str. Salcâmilor. pe ordinea de zi (DOCUMENT)

24 Apr 2024 564

Ședință CLM Constanța Prelungirea valabilităţii planului urbanistic de detaliu, în atenția consilierilor (DOCUMENT)

24 Apr 2024 493

Noi proiecte incluse pe ordinea de zi a ședinței Consiliul Local! Printre acestea, stabilirea preţului energiei termice și subvenția acordată populației după data de 1 aprilie 2024

24 Apr 2024 375

Cum să te relaxezi și să-ți încarci bateriile online după o zi lungă la muncă

24 Apr 2024 458

Aplicațiile Temu și Shein - metoda prin care păcălesc utilizatorii. ANPC atenționează

23 Apr 2024 785

Ședință CLM Constanța Mai multe terenuri din Constanța, în atenția consilierilor (DOCUMENT)

23 Apr 2024 506

Ședință CLM Constanța Situația unor terenuri din municipiul Constanța, în atenția consilierilor locali. Unde sunt situate(DOCUMENT)

23 Apr 2024 465

Ședință CLM Constanța Organizarea şi funcţionarea aparatului de specialitate al primarului municipiului Constanţa, în atenția consilierilor locali (DOCUMENT)

23 Apr 2024 439

Ședință CL Consilierii locali analizează casarea și valorificarea unor mijloace fixe ce aparțin municipiului Constanța (DOCUMENT)

22 Apr 2024 529

Ședință Consiliu Local Constanța Proiect de hotărâre privind aprobarea sistării stării de indiviziune cu sultă asupra unui imobil teren de pe strada Avram Iancu (DOCUMENT)

22 Apr 2024 522

Ședință CL Chițac cere revocarea dreptului de administrare al Administrației Fondului Imobiliar SRL asupra pistei de roleri și skateri din Parcul Tăbăcărie (DOCUMENT)

22 Apr 2024 561