Actualitate

Ministrul Turismului a declarat că Portul Diamant va fi amenajat la granița dintre Constanța și stațiunea Mamaia. Ce alte investiții vor avea loc pe litoral

Ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre a acordat un interviu pentru Agerpres în care a vorbit despre investițiile ce vor avea loc în curând pe litoral și implicit la Constanța, despre Legea Turismului, despre turismul de sănătate dar și despre bilanțul sezonului estival pe litoralul românesc al Mării Negre.
  

”Turismul de sănătate a apărut ca o noutate de aproximativ doi ani. Există și una, două asociații de profil și a început și o promovare mult mai intensă pe turismul de sănătate. Într-adevăr, avem peste 30% din resursele minerale ale Europei pe tot ce înseamnă zona de balneo: ape termale, ape curative, nămolul de la Techirghiol. Lucru pe care mulți din Europa nu le au, ei au partea de wellness, de relaxare, dar la noi vorbim de chestiuni curative. Părerea mea este că trebuie să vindem mult mai bine. Trebuie să ne gândim că nu trebuie să vindem și să ne comparăm cu alte state vecine nouă, în care se merge doar pe cazare și masă, cred că putem să vindem pachete de servicii complete. Dumnezeu ne-a lăsat o țară, sincer, o comoară. Cred că nu există județ în România care nu poate să ofere ceva din punct de vedere turistic și mă refer inclusiv la turismul cultural, la istoria României, la scriitorii români” – a precizat ministrul Dobre.

 
Un alt subiect analizat cu ministrul Turismului l-a reprezentat numărul record de turiști înregistrat în acest sezon estival pe Litoralul românesc.

” Cifre nu avem acum și chiar nu îmi place să mă antepronunț. Acestea ne vor parveni în cursul lunii septembrie sau octombrie după ce se vor termina de centralizat de cei de la Institutul Național de Statistică. Vă spun doar că pachetele de servicii turistice se vând în continuare. Și în acest weekend și în weekendul viitor vor fi foarte mulți turiști care vor veni la mare” – a mai precizat Mircea Titus Dobre.

 
Ministrul a discutat și despre proiectul Legii turismului, lansat în dezbatere publică.
 

”Foarte multă lume este mirată, pentru că nu este o lege foarte stufoasă, are în jur de 30 de pagini, și unii susțin că nu scrie mai nimic în ea. Scrie. Acolo avem obligațiile administrațiilor publice centrale și locale, dar și drepturile și obligațiile turiștilor. Poate este în premieră faptul că și turiștii au obligații, pentru că și ei ar trebui să protejeze locul unde își desfășoară vacanța. Sunt și niște sancțiuni, iar o altă noutate este acel Sistem Informatic de Evidență a Activității de Turism din România, foarte bine pus la punct, ținând cont de faptul că am atins inclusiv directiva europeană privind protecția datelor cu carcater personal, care va intra în vigoare de la anul. Avem stabilit un calendar în care vom dezbate public această lege. Voi merge în fiecare regiune istorică a României, începând cu data de 5 septembrie, iar o primă dezbatere publică va fi în județul Prahova, împreună cu reprezentanții instituțiilor publice locale, dar și cu operatorii economici din acest județ și din județele limitrofe județului Prahova. Pe 6 septembrie mergem la Brașov, ulterior la Gorj, și pe urmă în celelalte regiuni: Maramureș cu județele limitrofe, zona Moldovei și Bucovina, la Neamț, și mai jos, în Constanța” – susține Mircea Titus Dobre.

 
Nu a fost omis nici subiectul eventualelor investiții ce vor avea loc pe litoral.
 

”La pozițiile 2 și 3 din Masterplanul de investiții, la priorități naționale, avem Portul Diamant, care este la granița dintre Municipiul Constanța și stațiunea Mamaia, exact în zona căminelor studențești. Mai este Portul turistic de la Sulina, dar aici depinde de administrația publică locală Constanța, respectiv Consiliul Județean Tulcea, ca să-și facă treaba, în așa fel încât să vină cu documentațiile tehnico-economice, să le bugetăm și să dăm drumul la investiții” – a precizat Ministrul Turismului.

 
Nu în ultimul rand, ministrul Turismul a vorbit și despre destinațiile sale preferate și pe care le-ar recomanda turiștilor.
 

”Una singură și este România, deoarece cred că fiecare destinație are particularități ei, ca vorbim de Maramureș, Bucovina, Transilvania sau de Clisura Dunării, Deltă sau Litoral, eu cred că fiecare destinație are particularitățile ei și trebuie să fie văzută, dar cred că trebuie să ne vindem cât mai bine. Este o chestiune de marketing, ca și cum ai avea o companie privată și realizezi niște produse pe care trebuie să le vinzi. Exact asta este România. Produsul există, dar trebuie să știm să îl vindem. Era mai dificil dacă nu exista produsul. Părerea mea, cea de ministru al Turismului, este că în România ne lipsește acesta cultură a marketingului și trebuie să ne hotărâm, să dăm mâna cu toții, că vorbim de instituții publice centrale, locale sau de entități private dacă vrem să realizăm ceva. Cred că trebuie să lăsăm orgoliile la o parte și să ne punem mult mai bine în valoare. Toată lumea consideră că brandul de țară este un logo. Greșit: brandul de țară este tot ceea ce înseamnă România în integralitatea ei.” A încheiat ministrul Dobre. 

Interviul integral poate fi citit pe Agerpres.ro. 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Delegație condusă de ministrul Mircea Dobre la cea de-a 22-a Adunare Generală a Organizației Mondiale a Turismului, Chengdu, China (galerie foto)

15 Sep 2017 269

România a preluat funcţia de vicepreşedinte la Organizaţia Mondială a Turismului. Ministrul Dobre felicitat de premierul Mihai Tudose

13 Sep 2017 562

România, noul membru al Organizației Mondiale a Turismului Mircea Titus Dobre a susținut candidatura României în cadrul OMT

11 Sep 2017 491

Bugetul.ro Premieră în România! Ce post nou va înființa Ministerul Turismului

12 Aug 2017 1301

Instituțiile publice pot acorda vouchere de vacanță, în 2017, dacă le cuprind în buget la rectificare. Ce se întâmplă cu acestea din 2018

02 Aug 2017 454

Angajații Primăriei Constanța vor primi vocherele de vacanță în 2018

31 Jul 2017 611

Staţiunea Mamaia ar putea avea primărie? Cine a lansat ideea şi ce spune prim-ministrul Tudose (video)

20 Jul 2017 7952

Investiţie de milioane de euro Prim-ministrul Tudose, Liviu Dragnea şi ministrul Turismului au tăiat panglica hotelului de cinci stele Phoenicia Royal, al lui Mohammad Murad (galerie foto)

20 Jul 2017 2083

Liderul comunist Liu Yunshan‎ a decolat de pe Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu

18 Jul 2017 865

Delegaţie chineză la Primăria Cumpăna Primarul Mariana Gâju a înmânat lui Liu Yunshan o ie românească, un ştergar şi cheia comunei (galerie foto)

17 Jul 2017 1189

În plin sezon estival, hotelurile Unirea şi Naţional din Staţiunea Mamaia au fost închise de Ministerul Turismului

07 Jul 2017 3225

Voucherele de vacanță pe ultima sută de metri. Când vor fi oferite angajaților

30 Jun 2017 731

Shhaideh, Mişa şi Dobre CV-urile, averile şi interesele miniştrilor constănţeni din cabinetul Tudose (documente)

29 Jun 2017 4034

Cine este Mircea-Titus Dobre, propus pentru funcţia de ministru al Turismului

28 Jun 2017 1436

Mircea Dobre şi Sevil Shhaideh ar fi primit note de trecere la evaluarea lui Dragnea!

14 Jun 2017 1204

Mircea Dobre susţine că are o colaborare excepţională cu Dragnea și Grindeanu

06 Jun 2017 658

Vinul.ro va cere zi liberă națională pentru gastronomia și vinurile din România, la prima ediție a Congresului de Gastronomie și Vin

06 Jun 2017 1976

Wall-street. Ministrul Turismului Nu văd cum se poate face exportul nămolului din Lacul Techirghiol, cred că este o temă falsă

04 Jun 2017 3016

b1.ro Ministrul Turismului - „Nu de schimbarea brand-ului este vorba. Eu am spus să ne folosim de legende, de simboluri naționale în promovare“

30 May 2017 1087

Vinul.ro Ministrul Turismului crede într-o Zi Națională a gastronomiei și vinurilor

30 May 2017 2782

Legea turismului şi legea tichetelor de vacanţă intră în dezbatere publică

22 May 2017 1449

Ministerul Turismului a organizat workshop-ul cu tema „Master planul de investiții în turism”

15 May 2017 475

Proiect privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Turismului. Modificări de organigramă şi desființarea reprezentanțelor externe

03 May 2017 683

După primele luni de mandat, aleşii opoziţiei, mai activi Deputaţii de Constanţa, mai harnici decât senatorii. Parlamentari care au deschis gura doar la jurământ! (galerie foto)

24 Apr 2017 5340

Ce spune Mohammad Murad, preşedintele FPTR, despre turismul românesc. Replica ministrului Turismului

23 Apr 2017 2336

Ministrul Mircea Dobre, la Constanţa, dezamăgit de unii hotelieri „Sper să avem un sezon estival mai bun ca anul trecut“ (galerie foto)

22 Apr 2017 1623

UPDATE. Ministrul Mircea Dobre, la Mamaia „De la an la an, trebuie să oferim servicii turistice tot mai calitative“ (galerie foto)

21 Apr 2017 658

Când va intra în vigoare Legea Turismului. Ce spune ministrul Mircea Dobre

19 Apr 2017 1124

Uzun ia în derâdere comisia. Se apropie raportul final! Mircea Dobre trage un semnal de alarmă - „Dacă trebuie ceva îmbunătăţit, acest lucru vizează comportamentul şi comunicarea conducerii SPIT!“

12 Apr 2017 1953

Virginia Uzun trage de timp Comisia de verificare a activităţii SPIT îşi prelungeşte activitatea cu 30 de zile

05 Apr 2017 1964

info-sud-est.ro Desființarea Liceului Agricol „Palas” și planurile ministrului Dobre

03 Apr 2017 664

Ce spune Comisia de verificare a SPIT „Cui i-e frică de Virginia Uzun?“ (documente)

21 Mar 2017 5194

Comisia care analizează activitatea Serviciului de Impozite Constanța, în ședință

13 Mar 2017 1121

Ministrul Mircea Titus Dobre, la simpozionul organizat de CCINA Constanţa „Turismul este o prioritate pentru România“. Ce a mai declarat (video)

04 Mar 2017 1335

LIVE TEXT Ministrul Turismului, supărat de absenţa reprezentanţilor ABADL la simpozion. Ce vrea să-i determine pe români (video)

03 Mar 2017 1026

Mohammad Murad, preşedintele FPTR - „Nu putem aştepta şase luni ca primarul să semneze o autorizaţie pentru refacerea unei faţade“

03 Mar 2017 3329

Liceul Agricol Palas va fi desfiinţat! Ce declară ministrul Mircea Titus Dobre

03 Mar 2017 3570

LIVE TEXT. Prezent ministrul Mircea-Titus Dobre Are loc simpozionul „Turismul pe litoralul românesc în sezonul 2017” (galerie foto+video)

03 Mar 2017 1530

USR Constanţa dă în judecată Consiliul Local Municipal pentru „politica ciocul mic“ la adresa participanţilor la şedinţe

03 Mar 2017 744

Comisie de anchetă Şefa SPIT, atribuţii date de Radu Mazăre, ţinute la secret de Făgădău

01 Mar 2017 6565

Ministrul Mircea Titus Dobre, la deschiderea oficială a Târgului de Turism. Ce spune despre strategia pentru promovarea litoralului

16 Feb 2017 961

Mircea Dobre vrea reprezentant în CA-ul Aeroportului de la Kogălniceanu

14 Feb 2017 1344

UPDATE Pe site-ul Guvernului nu este încă anunţată şedinţa de astăzi

05 Feb 2017 931

UPDATE 3 PSD, vot unanim pentru susţinerea Guvernului. Dobre nu aprobă gestul demisiei. Liberalul Gheorghe Dragomir solicită demisia miniştrilor Dobre şi Shhaideh

02 Feb 2017 2144

info-sud-est.ro Mircea Titus Dobre, ministrul Turismului

02 Feb 2017 1106

PNL Constanța dezaprobă atitudinea președintelui de ședință a CLM

31 Jan 2017 1090

Profit.ro Bugetarii vor primi, în premieră, în jurul datei de 1 iulie, tichetul de vacanță egal cu un salariu minim

24 Jan 2017 7424

11 deputaţi şi cinci senatori. În ce comisii activează parlamentarii de Constanţa

16 Jan 2017 1753

Ce așteptări are ANAT de la noul ministru al Turismului, Mircea-Titus Dobre?

05 Jan 2017 753

Mircea Titus Dobre Autoritatea Naţională pentru Turism se va desfiinţa

04 Jan 2017 2676