După aproape o zi fără apă caldă și căldură Primăria Constanța impune reguli stricte prestatorilor de utilități (document)

Cel mai probabil în prma ședință ordnară a Consiliului Local Municipal Constanța, viceprimarul cu atribuții de primar Decebal Făgădău va introduce pe ordinea de zi un proiect de hotărâre privind ”comunicarea lucrărilor de intervenții în regim de urgență pe domeniul public sau privat al municipiului Constanța”.
 
Proiectul a fost postat deja pe site-ul Primărieie Constanța pentru a fi consultat și dezbătut de cei interesați. Demersul are ca scop ”îmbunătățirea serviciilor prestate în interesul cetățenilor și pentru a răspunde nevoii de informare a acestora”. Prin această viitoare hotărâre a CLM Constanța se dorește reglementarea modalității de raportare a lucrărilor de intervenție în regim de urgență și vizează prestatorii care asigură utilități precum: apă și canalizare, energie termică, gazenaturale, telefonie, internet și cablu TV, adminstratorii de drumuri, dar și alte servici de utilități publice și comunicații electronice. Astfel, aceștia vor fi obligați să comunce zilnic orice intervenție și să trimită un raport scris la adresa de poștă electronică avarii@primaria-constanta.ro. Făgădău a prevăzut în proiectul de hotărâre ca cererile pentru autorizarea lucrărilor în regism de urgență să fie depuse în cel mult 24 de ore de la raportarea lor. Nu în ultimul rând, municipalitatea impune ca orice intervenție pe domeniul public sau privat al urbei să fie presemnalizate, semnalizate și echipate corespunzător cu indicatoare atât pe timpul zilei, cât și noaptea, cu indicatoare, marcaje și echipamente adecvate.

Obligații pentru prestatorii de utilități

Proiectul de hotărâre cuprinde atât obligațiile ce le revin prestatorilor de utilități care vor interveni pentru remedierea avariilor, cât și indicatoarele și mijloacele auxiliare de semnalizare a lucrărilor.
Concret, proiectul de hotărâre stipulează faptul că ”Executanţii de lucrări edilitare pe domeniul public sau privat al municipiului au următoarele obligaţii:
- să înceapă lucrările numai după ce a luat măsuri pentru securitatea pietonilor şi autovehiculelor în zona lucrărilor, folosind indicatoare rutiere şi mijloace de semnalizare legale. Pentru lucrările care necesită blocarea/îngreunarea circulaţiei rutiere, se va obţine avizul Poliţiei Rutiere;
- să amenajeze culoare speciale pentru circulaţia pietonilor, în situaţia în care lucrarea afectează trotuarul;
- să amenajeze, să instaleze, să completeze şi să întreţină permanent mijloacele de semnalizare şi protecţie pe toată durata execuţiei lucrării;
- să asigure restabilirea circulaţiei prin eliberarea completă a platformei drumului;
- după terminarea lucrărilor, să demonteze semnalizarea rutieră temporară şi să refacă semnalizarea
la forma iniţială sau, după caz, să asigure semnalizarea adecvată noilor condiţii de circulaţie;
- să informeze participanţii la trafic, în cazul închiderii sau instituirii restricţiei de circulaţie, prin presa scrisă, asupra condiţiilor de circulaţie şi eventual despre trasee alternative recomandate;
- pentru sporirea securității rutiere, se pot stabili și aplica alte măsuri ce se vor face în scris, sub condiția respectării prevederilor legale în vigoare”.
 
Cel mai probabil, initiative primarului interimar Decebal Făgădău are la bază situația generate înainte de revelion de către SC Electrocentrale SA Constanța când, întreg orașul a rămas fără căldură și apă caldă ca urmare a unei avarii, iar majoritatea constănțenilor s-a trezit în fața faptului împlinit fără a fi informați corespunzător și, mai mult, privarea de aceste utilități a durat mult mai mult decât s-a preconizat initial.

Citește și:

Toată Constanţa rămâne azi fără apă caldă şi căldură. Avem noroc că e vremea bună
 
CONSTANȚA, DECEMBRIE FĂRĂ CĂLDURĂ – Ce are de spus primarul Decebal Făgădău
 
UPDATE - Este ora 22.00 - CONSTANȚA, tot în FRIG - Ce spun reprezentanții RADET

Căldura a revenit în tot oraşul abia la 5 dimineaţa! Cine răspunde pentru prelungirea avariei CET?!
 
UPDATE! Vezi ce spune şi prefectul judeţului! Primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău, a solicitat conducerii CET Palas să prezinte de urgență scuze constănțenilor! (document)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Decebal Făgădău, dat în judecată de administrația Chițac! Tribunalul Constanța amână procesul

22 Apr 2024 483

Procesul s-a terminat! Iată când va afla Decebal Făgădău, fostul primar al Constanței, decizia finală în dosarul terenurilor din Portul Tomis

19 Apr 2024 612

Decebal Făgădău, fostul primar al municipiului Constanța, așteptat la Curtea de Apel! Nou termen în dosarul terenurilor din Portul Tomis

17 Apr 2024 4414

Terenul pentru care a fost amendat Făgădău, când era primar, nu se întoarce în proprietatea Statului Român! Judecătorii din București explică de ce (MOTIVARE)

11 Apr 2024 922

Decebal Făgădău „Mi-aș fi dorit din tot sufletul să candidez la funcția de primar al Municipiului Constanța“ (VIDEO)

27 Mar 2024 2394

Irinela Nicolae va candida din partea organizației PSD Constanța pe lista de europarlamentare

27 Mar 2024 2388

UPDATE Decebal Făgădău revine în PSD. Pentru ce funcție ar putea candida (GALERIE FOTO)

27 Mar 2024 1452

Fostul primar al municipiului Constanța, Decebal Făgădău, la ceas aniversar! Ce mesaj a transmis

14 Mar 2024 1611

ZIUA LIVE Horia Constantinescu –„Am discutat cu Decebal Făgădău și cred că am conturat formula câștigătoare. Ne înscriem și noi la concurs, partidul decide candidații”!

12 Feb 2024 1661

Horia Constantinescu, posibil candidat al PSD la Primăria Constanța „Nu ne mai permitem să gafăm, pentru că acum decontăm modul în care ne uităm în ochii copiilor noștri”

12 Feb 2024 1017

ZIUA LIVE Horia Constantinescu despre intenția de a candida în tandem cu Decebal Făgădău din partea PSD la alegerile locale! (VIDEO)

12 Feb 2024 1078

ZIUA LIVE Ape învolburate la Constanța. Totul despre tandemul Horia Constantinescu - Decebal Făgădău!

11 Feb 2024 1838

Ce pregătesc Horia Constantinescu și Decebal Făgădău?

10 Feb 2024 1546

Decebal Făgădău, fostul primar al Constanței, clasare de la DNA! Vizat, dosarul din cauza căruia a demisionat din PSD

29 Jan 2024 1867

Judecător nou pentru dosarul terenurilor din Portul Tomis! Procesul amânat pentru 15 februarie 2024

18 Jan 2024 1080