Tradiţie şi istorie de 1 Decembrie la Cumpăna (galerie foto)

Pentru reprezentanţii administraţiei locale din Cumpăna a devenit o tradiţie ca Ziua Naţională a României să se marcheze cum se cuvine, iar la acţiuni să participe întreaga comunitate. Manifestarea din acest an a avut loc la Monumentul ridicat în cinstea eroilor din cel de-al doilea război mondial din fața Casei de Cultură Cumpăna şi a debutat odată cu căderea primilor fulgi de nea din iarna 2016-2017 pe aceste tărâmuri. „Aniversăm cu toţii Ziua Naţională a României. Un lucru trebuie să îl ştie toţi:

nimeni nu ne va smulge din inimă dragostea de ţară. Patriotismul nu este este doar iubirea pământului pe care te-ai născut, ci reprezintă iubirea trecutului fără de care nu există prezent şi viitor. 1 Decembrie marchează un eveniment istoric – unirea Transilvaniei cu România, marchează momentul creerăă României mari. Omul fără patrie este ca şi copilul fără de mama de aceea nu te depărta de ţara ta, române!“, a fost îndemnul adresat tuturor participanţilor ma manifestare de către şefa administraţiei publice locale din comuna Cumpăna. Cu mic cu mare au venit aici pentru a asista la o slujbă religioasă, urmată de depuneri de coroane de flori şi defilarea în cinstea Zilei Naționale a României efectuată de militari ai UM 01737 Topraisar.
Deşi temperaturile de afară era scăzute, iar fulgii de nea se asezaseră deja într-un covor subţire pe străzile şi casele din Cumpăna, localnicii au înfruntat frigul şi dorit să sărbătorească împreună Ziua Naţională a României şi să asculte o lecţie de istorie vie rostită de veteranii de război ce au fost premiaţi de reprezentanţiiu autorităţilor locale. „Fiecare la locul nostrum să facem ceva bun, ceva demn, pentru ţara noastră. Iubiţi-vă ţara pentru că doar aşa poţi rescrie povestea pentru generaţiile viitoare. Indiferent unde se află româniii să nu uite că’’ aici este ţara lor, iar conaţionalii lor îi iubesc şi îi aşteaptă. La mulţi ani, România! La mulţi ani, români!“, a fost mesajul transmis tuturor de către sefa administraţiei publice locale din Cumpăna.

După depunerea de coronae în cinstea eroilor căzuţi la datorie, cumpănenii s-au prins într-o horă a marii uniri. Apoi, aşa cum au fost obişnuiţi, ei au participat la prremierea a doi veteran de război Pe finanl, cu toţii au fost invitaţi şi au urmărit un spectacol tematic susținut de copiii celor două grădinițe și de membrii ansamblului folcloric „Mugurașii Cumpenei” din localitate. La eveniment au participat reprezentanţi de marcă ai armatei române precum: general Hermeneanu Vasile, colonel Macovei Remus, colonel Dănulescu Cătălin, colonel Bogdan Ion, comandor de aviaţie Oţelea Pavel, colonel Vreme Vasile şi colonel Negoiţă Teodor.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primăria Cumpăna Finala celei de a IV-a ediții a competiției între mai multe județe - „Cupa Satelor”

25 Apr 2024 283

ZIUA LIVE George Tufă, președintele PNL Cumpăna - „Comuna Cumpăna are o problemă mare de mobilitate” (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 584

Cupa Satelor 2024 Finala fazei pe Euroregiunea Sud - Est, găzduită de Cumpăna. Județul Constanța e reprezentat de CS Victoria Cumpăna

23 Apr 2024 611

ZIUA LIVE Cu ce proiecte intră în cursă George Tufă, candidatul PNL la Primăria Cumpăna?

23 Apr 2024 541

Șah Anastasia - Maria Gavrilă, de la CS Victoria Cumpăna, vicecampioană națională (GALERIE FOTO)

23 Apr 2024 491

Achiziții Constanța Iată de unde cumpără Primăria Cumpăna echipamente digitale pentru unitățile de învățământ (DOCUMENT)

20 Apr 2024 1493

Caută un loc de muncă? Liceul Tehnologic ”Nicolae Dumitrescu” Cumpăna, județul Constanța angajează

19 Apr 2024 743

Cumpăna Elevi de la Liceul Tehnologic „Nicolae Dumitrescu“, evoluții apreciate la ONSȘ, la tetratlon și pentatlon (GALERIE FOTO)

18 Apr 2024 613

Declarații de avere Constanța Sorin - Daniel Nicolae, secretar general la Primăria Cumpăna, averea și interesele (DOCUMENTE)

17 Apr 2024 607

Acțiune de plantare de copaci la Cumpăna. Ce mesaj a transmis primarul Mariana Gâju (VIDEO)

15 Apr 2024 426

Fotbal Constanța Rezultatele etapei a 25-a de la Liga a 4-a (seniori și juniori + clasamentele)

14 Apr 2024 928

Primul transport de mobilier Dotări pentru unitățile de învățământ din Cumpăna, județul Constanța. Un pas important în educație (FOTO)

13 Apr 2024 853

CS Victoria Cumpăna Luptătoarea Ioana Lorelay Jinga a urcat pe podium la Cupa României (GALERIE FOTO)

12 Apr 2024 870

Accident rutier la Cumpăna, județul Constanța! Implicat, un șofer beat, drogat și fără permis

11 Apr 2024 657

Constanța Un nou pas important în demararea proiectului Nodului Rutier de la Cumpăna - A4

11 Apr 2024 630