Invatamant de calitate pentru elevii Grupului Scolar Agricol Poarta Alba

Grupul Scolar Agricol Poarta Alba a reprezentat de-a lungul timpului o oaza de cultura pentru locuitorii comunei. Inaugurat in anul 1953, in prezent, aici sunt pregatiti aproximativ o mie de elevi, incepand de la gradinita, continuand cu scoala primara si gimnaziu si apoi liceu. Potrivit declaratiilor directorului grupului scolar, Alexandra Gherghina, in cadrul acestei unitati de invatamant sunt instruiti copii din Constanta, Basarabi, Valu lui Traian, Crucea si Poarta Alba. "Pentru a oferi sanse egale elevilor si pentru a se putea pregati cat mai diferentiat, am introdus in cadrul planului de scolarizare specializari noi pentru liceul nostru, precum clase de economic si clase de informatica", a declarat Alexandra Gherghina. Si asta datorita faptului ca politica liceului este in stransa legatura cu cerintele comunitatii. In acest sens, cu ajutorul primariei comunei, in cadrul institutiei s-a amenajat laboratorul multimedia, unde au fost predate cursuri de informatica pentru persoanele care lucreaza in primaria, politia si penitenciarul din Poarta Alba, precum si pentru locuitorii interesati de astfel de cursuri. De asemenea, pentru ca elevii acestui grup scolar sa beneficieze de cele mai bune conditii de studiu, Primaria Poarta Alba a alocat o serie de fonduri necesare reabilitarii si modernizarii unitatii. "Asfaltarea soselei care ajunge la liceu din drumul national, montarea geamurilor termopane atat la liceu, cat si la Scoala Generala nr.1, achizitionarea si instalarea centralei termice, achizitionarea rezervorului pentru combustibil, amenajarea caminului internat si a bucatariei din cadrul acestuia, precum si imprejmuirea cu gard a scolii generale si a caminului sunt cateva realizari de ultima ora", a subliniat directorul Grupului Scolar Agricol Poarta Alba. In plus, in prezent se lucreaza la reamenajarea bibliotecii scolii si la dotarea ei, pentru care autoritatea locala a alocat o suma de peste 200 de milioane lei.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

“CONSTRUIESC DE MIC, CU BRICK” – atelier de creatie sustinut de Brick Romania in institutiile de invatamant constantene

26 Apr 2024 380

Ministerul Educației Ghid de întrebări și răspunsuri - Ce acte sunt necesare pentru înscrierea copilului la grădiniță

24 Apr 2024 395

Licitații Tulcea Woodart SRL va dota Școala Gimnazială Ostrov cu mobilier și materiale didactice (DOCUMENT)

19 Apr 2024 362

Licitații directe CJC cumpără servicii de publicitate aferente unui proiect finanțat prin PNNR. Despre ce este vorba?

16 Apr 2024 518

Primăria Tuzla, județul Constanța, organizează licitația pentru achiziția de mobilier școlar și echipamente digitale

14 Apr 2024 447

Centrul Militar Zonal Constanța Înscrierile pentru instituțiile de învățământ superior militar sunt în toi

13 Apr 2024 475

Facultatea de Medicină a Universității Ovidius din Constanța celebrează 34 de ani de învățământ medical constănțean

12 Apr 2024 581

ISJ Județul Constanța, lider în țară la numărul de proiecte acceptate, depuse de liceele agricole

12 Apr 2024 568

Licitații Constanța Licitație pentru dotarea cu echipamente digitale a liceului „Emil Racoviță” din Techirghiol. Când va avea loc (DOCUMENT)

03 Apr 2024 478

Etapa județeană a Concursului de creativitate ”Speak Out”, ediția a XVI-a la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” Constanța (FOTO)

02 Apr 2024 672

Licitații Constanța Primăria Topalu, achiziție de la o firmă din Ploiești care vizează Școala Gimnazială nr. 1 din comună (DOCUMENT)

01 Apr 2024 537

Părinții din Constanța susțin instalarea sistemelor de supraveghere audio-video în unitățile de învățământ preuniversitar

01 Apr 2024 488

Primăria comunei Costinești, județul Constanța dotează cu mobilier și materiale didactice Școala Gimnazială „Mihai Eminescu“ (DOCUMENT)

29 Mar 2024 590

Academia Navală Mircea cel Bătrân Constanța Echipa de volei, medaliată la Campionatul Militar (GALERIE FOTO)

28 Mar 2024 707

Cumpărări directe Constanța O firmă de apartament din București va livra Liceului Tehnologic „Gheorghe Duca“ 40 de laptopuri (DOCUMENTE)

27 Mar 2024 468