Constanţa are 125 de delegaţi la eveniment Ce carte joacă PSD-ul lui Mazăre şi al lui Nicuşor la congresul de astăzi

Social democraţii se reunesc, astăzi şi mâine, la Sala Palatului, pentru a-şi alege conducerea naţională a partidului. Previzibil, tandemul Victor Ponta - Liviu Dragnea, premier şi vicepremier, va fi reconfirmat la „cârma” PSD.

În contextul acestui scrutin vor fi aleşi preşedintele, secretarul general al partidului şi vicepreşedinţii la nivel naţional, dar va avea loc şi desemnarea celor opt vicepreşedinţi pentru viitoarele regiuni de dezvoltare. Pe ordinea de zi a evenimentului figurează şi modificarea statului PSD, dar şi fuziunea cu UNPR.
Pentru PSD Constanţa acest congres are o miză importantă, căci prim-vicepreşedintele organizaţiei, Nicuşor Constantinescu, preşedinte al Consiliului Judeţean, va candida la funcţia de vicepreşedinte pe regiunea de sud-est. Contracandidatul său era, până ieri, Marian Oprişan, preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, reconfirmat săptămâna aceasta la conducerea filialei PSD Vrancea. Potrivit unor surse social democrate citate de HotNews, liderul PSD, Victor Ponta, şi-ar dori ca evenimentul să nu fie afectat de niciun conflict intern. În acest sens, disputa dintre Nicuşor Constantinescu şi Marian Oprişan ar fi putut crea ceva tensiuni la congres, fapt pentru care ea a fost din start zădărnicită. Mai exact, conform HotNews, pentru a evita un conflict, „la congres ar fi validată candidatura lui Nicuşor Constantinescu pentru funcţia de vicepreşedinte pe regiunea Sud-Est, iar lui Marian Oprişan i-ar fi asigurat un post de vicepreşedinte la nivel naţional”.
Pe principiul „să împăcăm şi capra, şi varza”, Constantinescu şi Oprişan îşi vor adjudeca, aşadar, funcţii în conducerea centrală a PSD. Despre funcţiile de vicepreşedinţi regionali se spun că ar putea reprezenta o rampă către şefia viitoarelor regiuni de dezvoltare.
De ce este această funcţie atât de importantă pentru Nicuşor Constantinescu? Fiindcă PSD Constanţa a intrat în ceea ce am putea numi un con de umbră după ce Constantinescu a pierdut, recent, în faţa lui Oprişan şansa de a fi preşedintele Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România. Mai mult, în aproximativ aceeaşi perioadă, PSD Constanţa şi-a pierdut şi omul din Ministerul Transporturilor. Este vorba despre Răducu Valentin Preda, cercetat pentru pentru că în sarcina sa s-a reţinut „infracţiunea de complicitate la folosirea, în mod direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea unor persoane neautorizate la asemenea informaţii în legătură cu fapte de corupţie şi infracţiunea de deţinere, în afara îndatoririlor de serviciu, a unui document ce constituie secret de stat”. Dacă mai luăm în calcul şi faptul că organizaţia lui Mazăre nu a obţinut chiar toate funcţiile la care a visat, putem concluziona că social democraţii constănţeni nu stau tocmai bine în ierarhia organizaţiilor PSD. Aşadar, funcţia de vicepreşedinte pe regiunea de sud-est pentru Nicuşor Constantinescu ar fi mai mult decât binevenită.
Alegerea vicepreşedinţilor regionali se face de către delegaţii din regiunile din care provin candidaţii. Amintim că PSD Constanţa are, la acest congres, 125 de delegaţi.
Nu în ultimul rând, menţionăm că preşedintele PSD Constanţa, Radu Mazăre, a anunţat că nu participă la congres, fiind plecat în Madagascar, una dintre destinaţiile sale de suflet.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

lenin

19 Apr, 2013 10:21

miliardarii astia in euro reprezinta saracii.stinga?ma lasi

Articole asemanatoare

Alegeri Locale Constanța Candidații de la patru partide vor depune luni candidaturile

28 Apr 2024 414

ZIUA LIVE Joacă PSD și Horia Constantinescu cu șanse reale meciul pentru Primăria Constanța?

28 Apr 2024 502

Dosar incomplet Pesedistul Adrian Stan, obligat să redepună dosarul de candidatură pentru Consiliul Local Techirghiol!

28 Apr 2024 433

Luni, 29 aprilie, dr.Cătălin Grasa își depune candidatura pentru funcția de președinte al CJC la Biroul Electoral Județean

28 Apr 2024 350

Legături cu fostul cuplu Petcu-Dospinescu Modificări în acționariatul Sterani Lounge SRL, firmă expropriată de municipalitate pentru amenajarea spațiului verde de la intersecția străzilor Mircea cel Bătrân și Decebal (DOCUMENTE)

26 Apr 2024 777

ZIUA LIVE Candidatul Dreptei Unite pentru municipiul Constanța, Stelian Ion -„Eu joc totul pe această carte, Primăria trebuie câștigată"! (VIDEO)

26 Apr 2024 553

Alegeri Locale Constanța Lista candidaților PSD pentru Consiliul Local Municipal Constanța (GALERIE FOTO)

26 Apr 2024 979

Horia Constantinescu, candidatul la funcția de Primar al municipiului Constanța- „Arunc buchetul pentru toți cei care iubesc Constanța“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

26 Apr 2024 488

LIVE VIDEO+TEXT Horia Constantinescu și candidații PSD pentru Consiliul Local municipal depun candidaturile (GALERIE FOTO+VIDEO)

26 Apr 2024 864

Sondaj INSCOP Intenţie vot alegeri locale

25 Apr 2024 769

Alegeri locale Candidații PSD Constanța își depun vineri candidaturile pentru alegerile locale din 9 iunie

25 Apr 2024 471

ZIUA LIVE Candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța, Cătălin Grasa, vorbește despre proiectele cu care intră în competiția electorală

25 Apr 2024 687

ZIUA LIVE Planurile lui Stelian Ion, candidatul Alianței Dreapta Unită pentru municipiul Constanța!

25 Apr 2024 763

ZIUA LIVE Costin Răsăuțeanu, candidat PSD la Consiliul Local - „Îmi doresc să reușim să schimbăm abordarea atitudinii administrației în raport cu cetățenii “ (VIDEO)

24 Apr 2024 1008

ZIUA LIVE Cu ce proiecte intră în competiția electorală, Cătălin Grasa, candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța!

24 Apr 2024 762