Decizie neaşteptată a lui Nicuşor ConstantinescuPreşedintele Consiliului Judeţean contestă propria achitare

DESCHIDERENicusor-NicusorConstantinescu07.jpgPrin intermediul unui SMS, preşedintele Constantinescu şi-a exprimat dorinţa de a nu comenta pe marginea acestui subiect, adăugând totuşi că recursul se va motiva „când va fi momentul"

Decizie surprinzătoare a preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Daniel Constantinescu! Conform Portalului instanţelor de judecată, şeful CJC a atacat cu recurs decizia Judecătoriei Constanţa, instanţă care l-a judecat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată şi în formă continuată. Surprinzător este faptul că Nicuşor Daniel Constantinescu contestă decizia prin care a fost achitat de magistraţii Judecătoriei Constanţa, în baza articolului 11, punctul 2 litera „a" din Codul de procedură penală, raportat la articolul 10 litera „d". Prin intermediul unui SMS, preşedintele Constantinescu şi-a exprimat dorinţa de a nu comenta pe marginea acestui subiect, adăugând totuşi că recursul se va motiva „când va fi momentul".

Pe data de 21 februarie, magistraţii Judecătoriei Constanţa, în completul prezidat de judecătoarea Delia Molnar, au decis achitarea lui Nicuşor Daniel Constantinescu, în baza articolului 11, punctul 2 litera „a" din Codul de procedură penală, raportat la articolul 10 litera „d". Hotărârea a fost luată în dosarul cu numărul unic 28590/212/2008. După cum menţionam şi în ediţia din data de 22 februarie, articolul 10 din Codul de procedură penală face referire la cazurile în care punerea în mişcare sau exercitarea acţiunii penale este împiedicată, iar litera „d" arată că „faptei îi lipseşte unul dintre elementele constitutive ale infracţiunii". La scurt timp după decizia Judecătoriei Constanţa, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa au atacat cu recurs hotărârea instanţei luată în acest dosar. Ulterior, pe data de 29 februarie, la Judecătoria Constanţa a fost înregistrat şi recursul lui Nicuşor Daniel Constantinescu, în ciuda faptului că acest a fusese achitat. De remarcat că recursurile formulate de procurorii DNA şi de şeful CJC vor fi tranşate de magistraţii Curţii de Apel Constanţa, însă până la acest momentul dosarul nu a fost încă înregistrat. Un alt aspect care nu trebuie omis este că ceea ce va decide Curtea de Apel la finele cercetărilor specifice nu va mai putea fi atacat, hotărârea fiind definitivă. După cum arătam şi mai sus, prin intermediul unui S.M.S., preşedintele Nicuşor Daniel Constantinescu şi-a exprimat dorinţa de a nu comenta pe marginea acestui subiect, adăugând totuşi că recursul se va motiva „cînd va fi momentul". Amintim că preşedintele CJC este acuzat de procurorii DNA de abuz în serviciu contra intereselor publice, prejudiciul estimat de aceştia ridicându-se la aproape un milion de euro. Încă de la început, Nicuşor Daniel Constantinescu a afirmat că este nevinovat.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE Candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța, Cătălin Grasa, vorbește despre proiectele cu care intră în competiția electorală

25 Apr 2024 662

Dosarul Mineriada Gelu Voican Voiculescu, fost viceprim-ministru, a ajuns la Parchetul General! Ion Iliescu va fi audiat acasă

25 Apr 2024 524

ZIUA LIVE Cu ce proiecte intră în competiția electorală, Cătălin Grasa, candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța!

24 Apr 2024 738

ZIUA LIVE George Tufă, președintele PNL Cumpăna - „Comuna Cumpăna are o problemă mare de mobilitate” (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 625

Oportunități de investiții norvegiene la Constanța

23 Apr 2024 558

Decizia lui Horia Constantinescu de a demisiona din funcţia de preşedinte al ANPC, în Monitorul Oficial

22 Apr 2024 837

Florin Mitroi, candidatul PNL pentru președinția CCJ vrea să reabiliteze Palatul Copiilor aflat într-o paragină de nedescris (VIDEO)

19 Apr 2024 578

ZIUA LIVE. Claudiu Palaz (ADU) „Fără viziune nu ai ce căuta la CJC ! Altfel, te duci doar pentru secretară, telefon și mașină!" (VIDEO)

16 Apr 2024 682

Horia Constantinescu a demisionat din funcția de președinte al ANPC pentru a candida la Primăria municipiului Constanța

15 Apr 2024 726

Averea și interesele Iuliei-Laura Opariuc-Dan, desemnată președintele Biroului Electoral Județean Constanța

15 Apr 2024 555

ZIUA LIVE Despre maturitate politică. Claudiu Palaz explică de ce candidează la președinția Consiliului Județean Constanța!

15 Apr 2024 598

Alin Burcea este noul președinte ANAT (GALERIE FOTO)

12 Apr 2024 559

Ședință de desemnare a președinților birourilor electorale de circumscripție, la Tribunalul Constanța

12 Apr 2024 799

Avocatul Alexandru Bajdechi, fostul președinte al Asociației Elevilor Constanța, a dat în judecată Ministerul Educației. Cere depăgubiri de zeci de mii de lei

10 Apr 2024 3411

Complexul Cleopatra din Mamaia, deținut de famila lui Vasile Chirondojan, fost consilier local din Constanța, de vânzare. Iată cât cer proprietarii!

02 Apr 2024 14321