Luni, ziua declanşării dezastrului Săptămână grea în scandalul Mazăre - FIN.CO.GE.R.O

Tribunalul_FINCOGERO.jpgTribunalul Constanţa a decis, vineri, suspendarea provizorie a executării silite a Primăriei Constanţa în cauza celor 13 milioane de euro, sumă datorată FIN.CO.GE.R.O. SPA cu titlul de daune. Hotărârea este valabilă însă doar până luni, atunci când instanţa va avea în atenţie un alt dosar în care administraţia publică locală a solicitat suspendarea executării silite, acordarea unui termen de graţie pentru plata debitului şi eşalonarea plăţii debitului pentru 20 de ani.

Ceea ce primarul Radu Mazăre a catalogat ca fiind un posibil dezastru pentru Constanţa, şi anume poprirea conturilor municipalităţii pentru plata datoriei de 13 milioane de euro către FIN.CO.GE.R.O, ar putea avea, luni, un deznodământ. Asta pentru că Tribunalul Constanţa a decis vineri suspendarea provizorie a executării silite a Primăriei Constanţa. Este vorba despre dosarul 7552/118/2012, înregistrat pe rolul Tribunalului Constanţa pe 28 iunie, dosar în care edilul-şef are calitatea de reclamant, iar FIN.CO.GE.R.O SPA pe cea de pârât. De menţionat este faptul că decizia este valabilă doar până luni. Magistraţii vor avea atunci în atenţie un alt dosar, în care Primăria Constanţa a cerut suspendarea executării silite, acordarea unui termen de graţie pentru plata debitului şi eşalonarea plăţii debitului.

Aşadar, săptămână grea pentru Primăria condusă de Mazăre. O decizie nefavorabilă municipalităţii constănţene ar putea însemna, conform spuselor primarului, sistarea tuturor investiţiilor, căci contul de investiţii va fi blocat, dar şi o posibilă majorare a taxelor şi impozitelor locale. „Neonorarea şi stoparea contractelor de construcţie de locuinţe, de asfalt, restul investiţiilor din oraş vor genera penalităţi pe care iar va trebui să le plătim", a declarat Mazăre joi, ulterior şedinţei Consiliului Local Municipal, atunci când a anunţat ce riscă municipalitatea. Tot el a precizat şi că ia în calcul o consultare publică a constănţenilor cu privire la zonele din care ar trebui sistate cheltuielile: „O să mă gândesc şi o să le spun constănţenilor. O să stabilim împreună, în Consiliul Local, după care o să facem şi o consultare publică cu privire la ce urmează să tăiem sau dacă o să creştem impozitele după ce se judecă şi aceste ultime cereri pe care noi le-am depus la Tribunal".


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

europeanu

30 Jun, 2012 09:49

De multe ori postarile cititorilor sunt mai bune decat stirea in sine.Nu e cazul astazi.Problema mea e alta.In orice ziar,orice stire despre si cu hotul de mazare atrage foarte multe postari.Bune si rele.Numai la voi,nu.Asta ma face sa cred ca va e frica de maria sa hotul de mazare.Ori ca sunteti vandti.Faptul ca nu publicati postarile nu face decat sa nu mai fiti cititi si e pacat.Cativa ziaristi la voi sunt foarte buni.Mai ganditi-va.

Articole asemanatoare

Consiliul Județean Constanța Mai multe proiecte și evenimente culturale de interes public general, regional sau județean s-au calificat. Iată lista proiectelor

26 Apr 2024 617

Ședință CJC Au fost stabiliți câștigătorii proiectelor sportive care vor beneficia anul acesta de finanțări nerambursabile (DOCUMENT)

23 Apr 2024 923

Ședință CLM Constanța Închirierea imobilelor aflate în domeniul public al municipiului Constanța și în administrarea AFI S.R.L, în atenția consilierilor (DOCUMENT)

21 Apr 2024 531

Guvern S-a stabilit cadrul de funcționare a mecanismului Contractelor pentru Diferență

04 Apr 2024 465

ABADL Pe durata sezonului estival nu se vor executa lucrări în zona plajelor turistice

15 Mar 2024 728

ITM Constanța Controale în domeniul de demontare/dezasamblare a mașinilor şi echipamentelor scoase din uz pentru recuperarea materialelor. Constatări

15 Mar 2024 505

Licitații publice Două firme de consultanță cu lipici la bani publici și-au împărțit un contract de la Primăria Constanța. Despre ce este vorba?(DOCUMENT)

28 Feb 2024 869

Guvernul RomânieiPremierul Marcel Ciolacu - Prin semnarea contractelor de construire a spitalelor regionale de urgență Iași și Cluj îndeplinim o promisiune făcută de clasa politică de mai bine de 15 ani

28 Feb 2024 413

Compania Națională de Investiții SA Documente cu date nereale, depuse de ofertanți pentru obținerea contractelor publice!

30 Jan 2024 629

Ministerul Dezvoltării Peste 1,76 miliarde de lei vor finanța 132 de noi proiecte de infrastructură. Vizată și Constanța (DOCUMENT)

16 Jan 2024 688

Licitații Constanța Primăria Grădina, contract cu Dab IT Outsourcing SRL, pentru Centrul de monitorizare și Wi-Fi. Compania, numeroase contracte în Dobrogea (DOCUMENTE)

15 Jan 2024 1338

Modificări fiscale majore pentru persoanele fizice care obţin venituri din chirii (consultanţi)

28 Dec 2023 1617

Primăria Constanța nu trebuie să achite taxa de timbru în procesul pe terenul vilei în care a stat Mazăre, a decis Tribunalul

19 Dec 2023 1039

Oficial de la CFR Călători Tarifele biletelor de tren de la 12 decembrie 2023, majorate

12 Dec 2023 1001

Ministerul Cercetării anunță burse de 3,7 milioane de lei pentru zeci de tineri!

06 Dec 2023 907