Procurorii DNA Constanţa i-au dat NUP lui Radu Mazăre! Şedinţă secretă la Tribunalul Constanţa

Radu Mazăre nu se află în faţa primului NUP. Poate unul dintre cele mai mediatizate NUP-uri primite de fostul primar al Constanţei este cel cu privire la portul de însemne naziste în public.
 
Tribunalul Constanţa a menţinut o soluţie de neurmărire/netrimitere în judecată primită de Radu Ştefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa, din partea procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa. NUP-ul anterior menţionat a fost contestat în instanţă de un bucureştean, pe numele său Gabriel George Basarabescu. În luna februarie 2014, luju.ro, arăta că Basarabescu se „luptă de nouă ani să-şi redobândească dreptul de proprietate asupra unui teren de circa 600 mp pe care familia sa l-a deţinut în staţiunea Mamaia, în zona renumitului hotel Perla“.

Traseul NUP-ului contestat! 

Iniţial, dosarul s-a aflat pe rolul Curţii de Apel Bucureşti. Conform portalului instanţelor de judecată, cauza a fost înregistrată la data de 12 aprilie, la Secţia a II-a Penală din Curtea de Apel Bucureşti, cu obiect „plângere soluţii de neurmărire/netrimitere judecată (art. 340 NCPP)“.
 
Gabriel George Basarabescu are calitatea de petent. Asta în timp ce Radu Ştefan Mazăre a fost intimat. Pe data de 14 iunie, instanţa a declinat „competenţa de soluţionare a plângerii formulate de petentul Basarabescu Gabriel George împotriva ordonanţei nr. 235/P/2015 din data de 16.01.2017 a Parchetului de pe lângă ÎCCJ - DNA. în favoarea Tribunalului Constanţa“.
 
Decizia instanţei, luată în şedinţă secretă, a fost una definitivă, astfel că dosarul a fost trimis Tribunalului Constanţa, unde a ajuns pe data de 28 iunie. Pe data de 11 octombrie, magistraţii din Constanţa au soluţionat cauza, pronunţând următoarea soluţie: „Respinge cererea formulată de către petent privind repunerea cauzei pe rol. Respinge excepţia necompetenţei materiale a Tribunalului Constanţa. (...) Respinge, ca nefondată, plângerea formulată de către petentul Basarabescu Gabriel-George împotriva ordonanţei nr. 235/P/2015 emise de către DNA - Serviciul Teritorial Constanţa, menţinută prin ordonanţa nr.13/II-2/2017 a procurorului-şef serviciu DNA - Constanţa“. Mai mult, Gabriel George Basarabescu a fost obligat să achite suma de 100 de lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de către stat.
 
Radu Mazăre nu se află în faţa primului NUP. Poate unul dintre cele mai mediatizate NUP-uri primite de fostul primar al Constanţei este cel cu privire la portul de însemne naziste în public.
 
Aşa cum arătam şi în ediţiile anterioare, în acest caz, fostul primar a primit neînceperea urmăririi penale, de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, pentru instigare la discriminare, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, instigare publică şi apologia infracţiunilor, sprijinire sub orice formă a unei organizaţii cu caracter fascist, rasist sau xenofob, utilizare în public a unor astfel de simboluri şi, respectiv, promovarea cultului persoanelor vinovate de săvârşirea unei infracţiunii contra păcii şi omenirii sau promovarea ideologiei fasciste, rasiste ori xenofobe, prin propagandă.
 
Rezoluţia a fost pronunţată pe 25 octombrie 2010, după ce procurorul care a instrumentat cazul a ajuns la concluzia că nu sunt întrunite elementele constitutive ale infracţiunilor pentru care a fost cercetat primarul. Altfel spus, magistraţii au concluzionat că faptul că Radu Mazăre a defilat în cadrul unei prezentări de modă cu o svastică pe uniforma militară germană pe care o purta nu poate fi infracţiune, gestul fiind săvârşit în interesul artei.
 
Nu este de omis faptul că Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii a amintit incidentul cu svastica inclusiv în raportul pe 2010 privind libertatea religioasă la nivel internaţional.
 

Citeşte şi: 
 
Radu Mazăre, NUP pentru abuz în serviciu contra intereselor persoanelor cu consecinţe deosebit de grave

 
Referendum, PDL şi fete în chiloţi Radu Mazăre a luat NUP (video)
 
Al treilea NUP „convine" Procurorii nu-l vor urmări penal pe Mazăre pentru zvastică

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Fotoreportaj Constanța Pasarela emblematică din Mamaia, abandonată și inaccesibilă turiștilor (FOTO+VIDEO)

18 Mar 2024 574

PUZ pentru terenurile din strada Belvedere ale afaceristului George Secărea! Curtea de Apel anunță data verdictului

15 Mar 2024 629

Administrația Chițac, „pastilă amară“ la Curtea de Apel Constanța! Miza, 4,38 de milioane de dolari!

05 Mar 2024 503

Afaceristul George Secărea obține la Tribunalul Constanța convocarea AGA pentru compania Q Seg West SA! Va fi numit un nou administrator (MINUTA)

29 Feb 2024 697

Habitat și Ambient SA Cea mai importantă companie din Dosarul Retrocedărilor din Constanța a intrat în faliment! Averea sigilată (DOCUMENTE)

25 Feb 2024 1184

Se vinde pensiunea „Grindul Lupilor“, din Sinoe, aparținând Ideea Contrast SRL! Asociați - Mazăre, Strutinsky, Constantinescu și Săvulescu

19 Feb 2024 957

Proces pe vila în care a stat Mazăre! Dosarul, amânat pentru studierea actelor depuse

13 Feb 2024 836

Mazăre și Nicușor, dați în judecată de administrația Chițac! Judecătoria Constanța și-a declinat competența

09 Feb 2024 1350

Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu, victorie la Curtea Supremă! La mijloc sunt aproape 3 milioane de dolari (MINUTA)

07 Feb 2024 1483

Radu Mazăre jr., la ceas aniversar! A schimbat prefixul

31 Jan 2024 1188

Fiul lui Radu Mazăre s-a lansat în afaceri! Iată ce domeniu a ales Răducu Mazăre

02 Jan 2024 6891

Retrospectiva insolvențelor la Constanța! Cele mai importante decizii ale anului 2023

21 Dec 2023 1325

Primăria Constanța nu trebuie să achite taxa de timbru în procesul pe terenul vilei în care a stat Mazăre, a decis Tribunalul

19 Dec 2023 971

Tribunalul Constanța amână pentru la anul dosarul Marcelei Enache, fostul secretar al municipiului Constanța

17 Dec 2023 831

Constanța. Răsturnare de situație în cazul insolvenței Calik Enerji Sanayi Ve Ticaret Anonim Sirketi Istanbul sucursala Năvodari

03 Dec 2023 1451