Editorial Uniţi salvăm toată România! Strada mai are multe probleme de rezolvat!

Cred că zi de zi auzim de cazuri ale unor români a căror sănătate sau viaţă depinde de bani: părinţi disperaţi să obţină pumnul de bani necesari pentru a-i oferi copilului o şansă la o viaţă normală, părinţi care şi-au vândut tot ce au avut şi care au ajuns să ceară cu disperare ajutorul oricui poate să le doneze cât de puţin.
 
E trist, e tragic când între viaţă şi o sumă cu multe zerouri în coadă ajungem să punem semnul egal. E trist când familiile care până recent aveau o existenţă liniştită şi fericită sunt lovite de astfel de tragedii. În loc de speranţe pentru viitor, viaţa unor familii se întrerupe brusc atunci când copilul sau unul dintre părinţi este lovit de o boală nemiloasă.
 
Fie că şansa la viaţă vine pe bani mulţi din România sau din străinătate, în ţara noastră, dacă suferi de boli grave, trebuie să ai bani mulţi ca să poţi să mai speri. Dacă nu, îţi aştepţi moartea. De aceea nu putem să nu ne întoarcem cu ochii către guvernanţii care ignoră problemele sistemului de sănătate, care nu sunt deloc puţine. De la medicii care pleacă din ţară, din cauza salariilor mici, la starea deplorabilă a unor spitale, la toate aceste probleme guvernanţii încă nu au oferit soluţii suficient de eficiente.
 
În ultima săptămână, România a rezonat la un subiect comun, reuşind ceva incredibil - întregul popor s-a unit, s-a coalizat împotriva aceluiaşi duşman, Ordonanţa 13/2017 şi Guvernul Grindeanu, fapt care, trebuie să recunoaştem, nu s-a mai întâmplat de mult. Doar tragedia din clubul Colectiv a reuşit să mai scoată din case un număr mare de români.
 
Mă bucur că românii au început să înţeleagă forţa pe care o au şi au realizat că strada îşi poate spune punctul de vedere prin proteste liniştite, dar de amploare. De acum, trebuie doar să nu uităm de forţa pe care o avem atunci când suntem uniţi şi să luptăm pentru a ne face mai bine auzită vocea: să ieşim în stradă la fel de mulţi pentru a rezolva problemele din sistemul de sănătate, apoi să trecem la sistemul de educaţie, mult încercat de experimente anuale. Avem apoi de îmbunătăţit condiţiile de viaţă, să facem presiuni pentru o infrastructură mai bună, să milităm pentru fiecare dintre punctele pe care România le are de rezolvat. Uniţi salvăm toată România!
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Mesajul prim-ministrului Marcel Ciolacu cu prilejul Zilei Naționale a României

01 Dec 2023 641

Protest la Penitenciarul Poarta Albă! Ce nemulțumiri au angajații din sistemul penitenciar (GALERIE FOTO+VIDEO)

21 Sep 2023 1878

LIVE USR Constanţa şi USR Mangalia- Încheierea şi depunerea semnăturilor strânse în cadrul campaniei „Uniți salvăm Pădurea Comorova“

02 Sep 2022 1627

„Uniți Salvăm Pădurea Comorova”! Strângere de semnături la Mangalia, susținută de conducerea USR. Europarlamentarul Vlad Gheorghe, prezent la Constanța

11 Apr 2022 3028

LIVE VIDEO-TEXT USR Constanța dă startul campaniei "Uniți salvăm Pădurea Comorova" (GALERIE FOTO)

10 Apr 2022 2133

27 iunie. Ziua Internațională a Pescarului

27 Jun 2021 2529

„A fi mircist este o stare de spirit!“ Film omagial de excepție lansat de Colegiul Național „Mircea cel Bătrân“ din Constanța, cu ocazia celebrării celor 125 de ani de existență

25 May 2021 3982

Bătăuş pus la pământ dintr-o singură mişcare de un poliţist din Constanța (video)

06 Jun 2020 8106

Fanii au ales cei mai buni fotbaliști care au îmbrăcat tricoul FC Viitorul în ultimii patru ani (galerie foto)

05 May 2020 4313

Cătălin Căbuz, desemnat cel mai bun portar al FC Viitorul din ultimii patru ani

23 Apr 2020 3902

Un taximetrist din Constanța oferă curse gratuite pentru toate cadrele medicale aflate la datorie în această perioadă

18 Mar 2020 7785

Protest în Piața Victoriei. Se scandează pentru Roșia Montană (galerie foto + video)

30 Jan 2020 2371

Tulcea. Ziua Unirii Principatelor Române, sărbătorită în Piața Civică prin Hora Unirii (galerie foto)

24 Jan 2019 2757

UPDATE Sute de manifestanți protestează în Piața Victoriei împotriva Guvernului

01 Dec 2018 1588

Impresionant. Elevii Școlii Gimnaziale Nr. 38 „Dimitrie Cantemir” au trasat conturul Romaniei și simbolul Centenarului Marii Uniri (galerie foto)

26 Nov 2018 2568