Candidat „cu dedicatie“ pentru administratia localaComisarul-sef Burlacu vrea sef la IPJ?

ipj.jpgSurprizele se ţin lanţ la concursul pentru şefia Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa. Deşi iniţial era aproape sigur că va exista un singur candidat pentru funcţia de inspector-şef, fiind vorba despre actualul comandant interimar, comisarul-şef George Dorel Popa, ziua de ieri a adus nume noi în atenţia publicului. Dintre ele, numele comisarului-şef Valentin Burlacu este dat pe lista certitudinilor, perspectivă deosebit de sumbră pentru actuala administraţie locală, potrivit unor surse avizate. Contactat telefonic însă comisarul-şef a precizat că nu s-a înscris la concurs.

Nu este de trecut cu vederea că numele lui Burlacu a început să fie vehiculat pentru şefia IPJ Constanţa imediat după plecarea fostului comandant al inspectoratului, comisarul-şef Aurelian Zaheu. Schimbări peste noapte la Inspectoratul General al Poliţiei Române, unde se depun candidaturile în vederea concursului pentru ocuparea funcţiei de inspector-şef al IPJ Constanţa, examenul urmând să aibă loc pe 19 august. Deşi în ultima zi a înscrierilor, la ora 15.00, o singură candidatură figura pe lista oficialilor IGPR, cea a actualului comandant interimar, comisar-şef George Popa, nu mai puţin de două candidaturi au „răsărit“ peste noapte. Surse neoficiale vorbesc despre comisarul-şef Valentin Burlacu, din cadrul Structurii Centrale a Direcţiei Naţionale Anticorupţie, şi despre comisarul-şef Doru Catană, din cadrul Oficiului pentru Protecţia Martorilor al IGPR, drept contracandidaţii comisarului-şef Popa.

Nicuşor: „Ţara arde şi baba se piaptănă“

Foarte interesant, numele comisarului-şef Burlacu s-a legat tot mai des în ultimul timp de oraşul de la malul mării, el fiind ofiţerul din cadrul DNA - Structura centrală trimis la Constanţa pentru a-i audia pe primarii implicaţi în cazul „Geotop 2001“, anchetă deosebit de complexă a structurii anticorupţie, în care sunt vizate peste 40 de primării, dar şi Consiliul Judeţean Constanţa, condus de preşedintele Nicuşor Constantinescu. De menţionat că şeful CJC a precizat, la momentul declanşării audierilor primarilor la Constanţa, că este vorba despre „asmuţirea“ „poliţiei politice a regimului PDL-Băsescu“ asupra edililor şi a CJC. „Ţara arde şi baba se piaptănă! România este sub ape, criza economică şi incapacitatea Guvernului Boc sunt evidente, în schimb, DNA, poliţia politică a regimului PDL-Băsescu, îşi asmute oamenii asupra a 45 de primari din judeţul Constanţa şi asupra CJC“, a declarat Constantinescu, la vremea respectivă, într-un cotidian local. În acest context, surse neoficiale îl dau drept câştigător sigur la comanda IPJ Constanţa pe Valentin Burlacu, susţinând că înscrierea sa în concurs este „cu dedicaţie“ pentru administraţia publică locală. De cealaltă parte, comisarul-şef Burlacu susţine că nu şi-a depus candidatura şi că nu intenţionează să participe la concursul pentru şefia IPJ Constanţa. Nu este de trecut cu vederea faptul că, înainte de a ajunge la DNA Bucureşti ca ofiţer judiciar, Valentin Burlacu a lucrat în cadrul Poliţiei Medgidia.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE Dr. Cătălin Grasa, candidat pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța, despre turism și planurile sale pentru județul Constanța (VIDEO)

02 May 2024 651

ZIUA LIVE Cum putem extinde turismul de weekend în județul Constanța pe tot parcursul anului?

01 May 2024 551

Președintele Consiliului Județean Constanța are un nou consilier onorific (DOCUMENT)

30 Apr 2024 708

LIVE TEXT+VIDEO Mihai Lupu își depune candidatura la Consiliul Județean Constanța din partea PUSL-„Suntem o alternativă pe piața politică”

29 Apr 2024 966

LIVE TEXT+VIDEO Medicul Cătălin Grasa își depune candidatura pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța- „Vom demonstra că putem aduce calitate în ceea ce ne-am propus să facem"

29 Apr 2024 1286

LIVE TEXT+VIDEO Florin Mitroi își depune candidatura la Consiliul Județean Constanța-„Azi este un început de normalitate” (Galerie FOTO)

29 Apr 2024 1564

Fostul rector de la UOC, Tiberius Dănuț Epure deschide lista consilierilor județeni la partidul Dianei Șoșoacă

28 Apr 2024 962

ZIUA LIVE Candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța, Cătălin Grasa, vorbește despre proiectele cu care intră în competiția electorală

25 Apr 2024 762

Dosarul Mineriada Gelu Voican Voiculescu, fost viceprim-ministru, a ajuns la Parchetul General! Ion Iliescu va fi audiat acasă

25 Apr 2024 607

ZIUA LIVE Cu ce proiecte intră în competiția electorală, Cătălin Grasa, candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța!

24 Apr 2024 815

ZIUA LIVE George Tufă, președintele PNL Cumpăna - „Comuna Cumpăna are o problemă mare de mobilitate” (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 682

Oportunități de investiții norvegiene la Constanța

23 Apr 2024 587

Decizia lui Horia Constantinescu de a demisiona din funcţia de preşedinte al ANPC, în Monitorul Oficial

22 Apr 2024 1004

Florin Mitroi, candidatul PNL pentru președinția CCJ vrea să reabiliteze Palatul Copiilor aflat într-o paragină de nedescris (VIDEO)

19 Apr 2024 614

ZIUA LIVE. Claudiu Palaz (ADU) „Fără viziune nu ai ce căuta la CJC ! Altfel, te duci doar pentru secretară, telefon și mașină!" (VIDEO)

16 Apr 2024 740