Falsii politisti vor sa fie achitati

Apelurile lui Ersin Veli, Halim Atma si Metin Ali au ajuns pe rolul Curtii de Apel. Cei trei barbati solicita, prin aparatorii lor, rejudecarea procesului in care sunt acuzati de lipsire de libertate in mod ilegal.

Motivul principal pentru care inculpatii au formulat aceasta cerere consta in faptul ca procedura de citare cu partile vatamate nu a fost legal indeplinita. Cu alte cuvinte, fondul cauzei s-a judecat fara ca persoanele vatamate sa fie prezente. Din aceasta cauza, aparatorii inculpatilor invoca incalcarea dreptului la aparare al celor trei, intrucat nu au avut ocazia sa puna intrebari persoanelor vatamate si astfel sa isi sustina apararea. Mai mult decat atat, avocatul lui Halim Atma a cerut achitarea acestuia de infractiunile de lipsire de libertate in mod ilegal si de talharie, intrucat inculpatul nu se afla in Constanta la momentul producerii faptelor, ci era in Galati. Singura infractiuni de care s-ar face vinovat clientul sau, a argumentat avocatul, este aceea de santaj, dar si pentru asta ar trebui sa fie achitat. Amintim ca, la sfarsitul lunii octombrie 2004, mai multi cetateni turci au reclamat la Consulatul Turc din Constanta faptul ca au fost sechestrati, amenintati cu arme de foc si santajati de trei barbati care s-au dat drept politisti. Veli, Atma si Ali si-au ademenit victimele in Romania prin intermediul unei false agentii de turism. Imediat ce turcii ajungeau aici, inculpatii ii puneau in legatura cu prostituate, iar apoi se deghizau in politisti, ii sechestrau si le cereau bani pentru a ii lasa din nou in libertate. Magistratii au ramas in pronuntare asupra apelului formulat de cei trei.

Scris de: {autor}Cecilia ZAREA{/autor}


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IPJ Bistrița-NăsăudAutoturism reclamat ca sustras din Marea Britanie, depistat și indisponibilizat de polițiști

23 Apr 2024 231

Accident rutier în zona Taberei Năvodari! Două autoturisme, implicate (GALERIE FOTO)

21 Apr 2024 907

Un șofer a reclamat la poliție că a fost implicat într-o tamponare pe bulevardul Aurel Vlaicu din Constanța! Incredibil ce au constatat polițiștii

21 Apr 2024 829

Constanța! Achitare pentru un jandarm și doi polițiști, acuzați de purtare abuzivă!

19 Apr 2024 768

Primăria Năvodari va primi o cauțiune de 500 de lei. Decizia judecătorilor Curții de Apel Constanța

09 Apr 2024 601

Constanța O femeie a reclamat la Protecția Consumatorului restaurantul La Scoica, după ce a mâncat acolo de 8 martie. Ce spune Nicu Lascu despre incident?

04 Apr 2024 19177

Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța, reclamat la CNSC. Este vizată o licitație pentru materiale sanitare. S-a dictat modificarea documentației de atribuire!

30 Mar 2024 578

Sondaj de opinie Sunteți mulțumiți de cum arată pistele pentru biciclete din Constanța?

10 Mar 2024 974

Sentință definitivă! Pedeapsă micșorată pentru americanul care ar fi violat doi tineri din Medgidia! Aproape 17 ani de închisoare

19 Feb 2024 967

Portul Constanța a reclamat firma Trei Fete Cucuiete SRL. Dosarul, în atenția magistraților de la Judecătoria Constanța

14 Feb 2024 860

Scandal între vecini la Tulcea din cauza unui loc de parcare. Jandarmii, chemați în ajutor

15 Jan 2024 813

Mită în plic la Prefectura Tulcea Suspecta a recunoscut și regretat fapta. Ce pedeapsă a primit

29 Oct 2023 1286

Agresiune și distrugere în Tulcea Un bărbat se află în vizorul poliției după un incident violent în trafic

26 Oct 2023 791

Șantierul Naval Midia SA a reclamat firma Frigomatic SRL. Dosarul, pe rolul Judecătoriei Constanța

10 Oct 2023 1182

Ce spune omul de afaceri Costică Zelca Primarul Constanței, autorizat de judecători să desființeze lucrările reclamate de la Primo Residence! Stop SRL face apel (FOTO)

27 Sep 2023 10659